Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Προβληματικό ξεκίνημα...


Ο Ολυμπιακός δεν άντεξε στο Παλάσιος Ντελ Πόρτες, έχασε με μια -άδικη- πολύ μεγάλη διαφορά από την Ρεάλ (-18 , 83-65) και πλέον καλείται να διορθώσει τα λάθη του ενόψει συνέχειας. Ο Αντιδραστικός σχολιάζει τον αγώνα που πρέπει να διδάξει πολλά το τεχνικό team και παράλληλα να προβληματίσει την ερυθρόλευκη διοίκηση (τραγική διαιτησία για ακόμα μία φορά).


Για περίπου 27' άντεξε ο Θρύλος στην Ισπανία, απέναντι στην δαιμονισμένη στην αρχή της σεζόν, Ρεάλ. Κάπου εκεί, το 51-52 δεν έγινε τουλάχιστον 51-54 (καθαρό αντιαθλητικό φάουλ δεν δόθηκε στον Μάντζαρη) και η Ρεάλ με ένα ξέσπασμα έφυγε στο 63-52... Από κει και πέρα, η Ρεάλ χτύπησε στα miss match, ο Ολυμπιακός έκανε το κλασικό του (περσινά ξινά σταφύλια) επιθετικό black out και κάπως έτσι, ένα μοιρασμένο παιχνίδι, έληξε με το πλασματικό -18 για την ομάδα του Πειραιά.

Πιο σοφοί πρέπει να γίνουν στο Λιμάνι, μετά από αυτή την πρώτη ήττα της σεζόν. Καταρχήν η διοίκηση, πρέπει να προστατέψει την ομάδα. Η διαιτησία ήταν κάκιστη ενάντια στην ομάδα, για ακόμα μία φορά απέναντι στα μεγάλα "brund names" της διοργάνωσης (ειδικά την Ρεάλ την σπρώχνουν παραδοσιακά, αυτή η κατάσταση κούρασε πια) και πλέον οι αφοί Αγγελόπουλοι, καλούνται να απαιτήσουν μεγαλύτερο σεβασμό για τον Ολυμπιακό των τριών ευρωπαϊκών, την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης τα τελευταία 5-6 χρόνια!

Πάμε όμως παρακάτω. Στα καθαρά αγωνιστικά. Προφανώς είναι ακόμα πολύ νωρίς, αλλά το δείγμα το σημερινό, ήταν επίφοβο. Ο Ολυμπιακός ναι μεν έλεγξε αρκετά καλά το ρυθμό στον αγώνα, ναι μεν αμυντικά πήρε καλό σχετικά βαθμό (οι 83 πόντοι τα παμε ήταν πλασματικοί), αλλά επιθετικά ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ για ακόμα μία φορά (συνέχεια των περσινών επιθετικών φτωχών επιδόσεων).

Πρέπει το τεχνικό team και ειδικά ο Σφαιρόπουλος, να καταλάβουν ότι με τόσο προβλέψιμο επιθετικό πλάνο, η ομάδα δεν πάει πουθενά! Το μπάσκετ άλλαξε, η επίθεση πλέον δίνει τους τίτλους και όχι η άμυνα! Αν λοιπόν η ομάδα δεν βάλει πλουραλισμό στην επίθεση, τότε θα χουμε πρόβλημα. Σοβαρό πρόβλημα.

Για ακόμα μια φορά, δεν είδαμε τίποτα επιθετικά. Η ομάδα δεν τέλειωσε φάσεις με pick n roll (για το οποίο φημίζεται), δεν έβαλε την μπάλα μέσα στο low post, δεν έτρεξε στο transition, δεν έβγαλε ελεύθερα τρίποντα, ΤΙΠΟΤΑ! Μόνο με ατομικές προσπάθειες χτυπούσε ο Ολυμπιακός. Από Σπανούλη, Πρίντεζη και Λοτζέσκι. Οι υπόλοιποι ΤΙΠΟΤΑ.

Ελπίζω στην πορεία της σεζόν και μόλις η ομάδα βρει τον απαραίτητο ρυθμό, να παρουσιάσει κι ένα plan b στην επίθεση. Αν όχι τότε κρούω τον κώδωνα του κινδύνου (ναι από το πρώτο ματς), για το υπόλοιπο της σεζόν.

Από τους παίχτες, θεωρώ πως στάθηκαν ικανοποιητικά οι αρχηγοί (μέχρι να κουραστούν από την 100% προσαρμοσμένη πάνω τους άμυνα της Ρεάλ) και ο Λοτζέσκι, βοήθησε ο Χάκετ (αλήθεια γιατί έπαιξε τόσο λίγο ο Ιταλός;), ενώ καλό πρόσημο πήρε ο Μπιρντς (ομολογώ πως με εντυπωσίασε για πρώτο ματς-ο τύπος είναι ογκόλιθος στα ριμπάουντ!) αλλά και ο Αγραβάνης (άσχετα αν έχασε την ψυχραιμία του από τον εριστικό Ντόνσιτς) που το πάλεψε αρκετά. Κατά τα άλλα μέτριοι ήταν οι Μάντζαρης και Παπανικολάου, ο Μιλουτίνοφ δεν μπήκε ποτέ στο ματς, ο Γκριν ήταν υπέρ το δέον αγχωμένος (και κακός), ενώ απορίες προκάλεσαν τα μόλις 3' συμμετοχής του Παπαπέτρου... Προσωπικά, μου άρεσε η προσπάθεια που έβγαλε στο παρκέ και ο Γιανγκ. Δεν το είδα φοβισμένο τουλάχιστον (γιατί ανέτοιμος είναι σίγουρα).

Κακή ήττα λοιπόν, με μια μελλοντική ισοβαθμία που χάθηκε λόγω διαφοράς. Κακό (εως κάκιστο) επιθετικά παιχνίδι, ενώ αρνητικότατο και το γεγονός πως η ομάδα τα παράτησε στο τέλος (τέτοια λάθη απαγορεύονται μάγκες με το νέο σύστημα). Στα θετικά... ο ικανοποιητικός έλεγχος του ρυθμού για 27', αλλά και η παρουσία κάποιων παιχτών (Μπιρντς, Γιανγκ και Αγραβάνη).

Συνεχίζουμε! Η σεζόν μόλις ξεκίνησε και γιατί όχι, μια τέτοια ήττα, μπορεί να κρύβει αρκετά καλά για την ομάδα! Αρκεί να μάθει από τα λάθη της. Πλέον έχουμε τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (καλό το γεγονός πως η σεζόν ξεκινά με Ρεάλ έξω και μετά με αιώνιο ντέρμπι, για να βρουν ρυθμό οι παίχτες) όπου η νίκη είναι επιτακτική (και για ψυχολογικούς λόγους!) και μετά πολύ δύσκολο παιχνίδι με την αναγεννημένη ΕΦΕΣ στο ΣΕΦ... Στόχος το 2/2...

Δουλειά, δουλειά, δουλειά...

1 σχόλιο:

  1. Μαυροκεφαλίδη και Okaro τώρα (δανεικό τον Miludinov) να σημαζευτούμε λίγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή