Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Μεγάλα ερυθρόλευκα στοιχήματα...


Ο ανταγωνισμός στην εφετινή Euroleague  αναμένεται τεράστιος, παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός θέτει ως στόχο την παρουσία του στο Final 4. Για να συμβεί αυτό πρέπει, αφενός η ομάδα να αποφύγει τους τραυματισμούς κι αφετέρου να βγει κερδισμένη από τα μεγάλα στοιχήματα του ρόστερ... Αρθρογραφεί ο Αντιδραστικός 


Ο Ολυμπιακός έχει ένα σοβαρότατο ρόστερ, που βασίζεται στον παραδοσιακό ελληνικό του κορμό, μαζί με παίχτες ξένους "λαβράκια", ενώ στον πάγκο έχει έναν γνήσιο εκπρόσωπο της ελληνικής μπασκετικής σχολής (άμυνα, πίεση, transition, pick n roll κτλ) τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Αν και έχει χαμηλό μπάτζετ, διαθέτει τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές (Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρη που έχουν κάνει το back2back, αλλά και τους Αθηναίου-Παπαπέτρου και Αγραβάνη), υπολογίσιμους ξένους που τους ορέγεται όλη η Ευρώπη (Λοτζέσκι, Χάκετ, Γιανγκ, Μιλουτίνοφ) και βέβαια δυο νέους παίχτες-οι μοναδικές προσθήκες, που αναμένεται να έχουν σημαντικό ρόλο και αποτελούν εισήγηση του προπονητή (Γκριν-Μπιρτς). 

Συμπέρασμα: το ρόστερ είναι αρκετά καλό, έχει εμπειρία, ενέργεια, ταλέντο, δεν υπολείπεται των ανταγωνιστών, παρόλα αυτά για να έχει ελπίδες η ομάδα να συνεχίσει μακριά, θα πρέπει αφενός να παραμείνει υγιής ( η περσινή κακοδαιμονία μας έχει τρομάξει) κι αφετέρου να της "βγουν" κάποιοι παίχτες- που αποτελούν μεγάλα στοιχήματα ενόψει της νέας σεζόν. Ποιοι είναι όμως αυτοί;

  • Μάντζαρης: όσο αθόρυβος κι αν είναι, άλλο τόσο απαραίτητος μοιάζει στην ομάδα. Πέρυσι στο ντεφορμάρισμα του η ομάδα κόπηκε στα δυο κι αποκλείστηκε στο top16, ενώ στους τελικούς βρήκε το ρυθμό του και ήταν εκ των κορυφαίων του τίτλου! Με αυτόν καλά, να κρατά την μπαγκέτα, ο Θρύλος μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά.
Θα χρειαστεί: η ενέργεια του στην άμυνα , το διάβασμα του στον ρυθμό των αγώνων και βέβαια το spot σουτ του!

  • Λοτζέσκι: αν επιτέλους παραμείνει υγιής, τότε μπορεί να δώσει άπειρες βοήθειες στην επίθεση! Με τον Λοτζέσκι στην πεντάδα ανοίγει το γήπεδο ο αντίπαλος κ αυτό έχει πολλαπλά οφέλη! Απειλεί  από μακρυά (εκπληκτικός σουτέρ τριών πόντων), με drive (τελειώνει και πασάρει εξίσου καλά) αλλά και στο transition! Στην τέταρτη του σεζόν στο Λιμάνι, μοιάζει πιο έμπειρος κι απαραίτητος από ποτέ.
Θα χρειαστεί: η πρωτοφανής σταθερότητα του στο σκορ.

  • Παπανικολάου: ο παίχτης κλειδί στα forward. Αν επιστρέψει στην προ-ΝΒΑ καταστασή ο Ολυμπιακός αυτόματα μετατρέπεται σε φαβορί. Με την ενέργεια του στις δυο πλευρές του παρκέ μπορεί να δώσει πολλά (ειδικά αμυντικά μπορεί να μαρκάρει από το 1 ως το 5), ενώ πρέπει να επιστρέψει στα παλιά του ποσοστά ευστοχίας. Αν είναι καλός, θα απελευθερώσει άλλωστε και τους Πρίντεζη-Παπαπέτρου στο "4"...
Θα χρειαστεί: η αυτοπεποίθηση και το πάθος που βγάζει στο παιχνίδι του. 

  • Γιανγκ: πέρυσι απέδειξε πως μπορεί να κάνει την διαφορά, αλλά στάθηκε άτυχος. Αν επιστρέψει στην προ-χιαστών καταστασή του, τότε θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς της ομάδας σε άμυνα κι επίθεση! Γρήγορος-αλτικός και δυνατός, μπορεί να μετατραπεί σε ερυθρόλευκο υπερόπλο!
Θα χρειαστεί: το δυναμικό του παιχνίδι στο low post! Ειδικά στην επίθεση μπορεί να εξελιχθεί σε ψηλό finisher!

*Προφανώς και οι υπόλοιποι είναι είναι υπέρ-απαραίτητοι. Οι αρχηγοί Σπανούλης και Πρίντεζης, οι πιτσιρικάδες Παπαπέτρου κ Αγραβάνης , ο Χάκετ-που αλλάζει τον ρυθμό σαν άλλος Έισι Λο, ο defensive machine Μπιρντς, ο μοναδικός 7footer Μιλουτίνοφ και βέβαια ο σκόρερ Γκριν που ήρθε για να μπει στα παπούτσια του Σπαν...

**Απλά θεωρώ πως οι τέσσερις προαναφερθέντες, μπορούν να εξελιχθούν σε "παράγοντες χ" της ομάδας και να αλλάξουν όλη την εικόνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου