Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Νίκησε τον κακό του εαυτό...


Σε ένα ματς όπου πάλεψε με τους "εσωτερικούς του δαίμονες", ο Ολυμπιακός εν τέλει πήρε μια αγχωτική, δύσκολη αλλά ΤΕΡΑΣΤΙΑ νίκη, απέναντι στον ΠΑΟ και πλέον πηγαίνει στο -χωρίς άγχος- match ball του ΟΑΚΑ για τον τίτλο! Ο Αντιδραστικός σχολιάζει τα γεγονότα του χθεσινού αγώνα...

77-72 λοιπόν... Σε ένα ακόμα τεράστιο παιχνίδι, μεταξύ δύο πολύ μεγάλων ομάδων. Πραγματικά βλέπουμε τους κορυφαίους τελικούς εδώ και χρόνια...

Ο Ολυμπιακός πάλευε με τους εσωτερικούς δαίμονες σε όλο το ματς. Άγχος, φόβος, κακή επιθετική λειτουργία, κανένας αμυντικός ρυθμός, όλα αυτά που τον ταλαιπώρησαν εφέτος (*και τον ταλαιπωρούν παραδοσιακά στα αιώνια ματς) χθες βγήκαν στην φόρα( παρκέ) επί 35'... Κι δεν αν ήταν ο Ντάνιελ Χάκετ και ο Ματ Λοτζέσκι-οι οποίοι κράτησαν ΜΟΝΟΙ τους τον Ολυμπιακό μέσα στο ματς, το παιχνίδι θα χε χαθεί από νωρίς... Εν τέλει στο τελευταίο πεντάλεπτο, οι Παπαπέτρου και Χάντετ έπαιξαν υπεράνθρωπη άμυνα (ο Παπαπέτρου σκόραρε και πέντε πολύτιμους πόντους...!), γενικά η άμυνα έσφιξε και βέβαια μίλησε ο ΜΕΓΑΣ Βασίλης Σπανούλης, όπου σκόραρε έντεκα πόντους στα τελευταία λεπτά (!), κοινώς τους πήρε μόνος του, και οδήγησε τον Ολυμπιακό στην μεγάλη νίκη!

Ένας Σπανούλης, όπου με 22 συνολικά πόντους, ήταν ο mvp του αγώνα, ένας αρχηγός που οδηγεί από τον Ολυμπιακό στον τίτλο (ποιος ξεχνάει το απίστευτο buzzer beater του στο ΟΑΚΑ;) και πραγματικά γκρεμίζει το μύθο πως με τον Παναθηναϊκό έχει κόμπλεξ, ηττοπάθεια κτλ κτλ! Πραγματικά δείχνει αποφασισμένος να τιμωρήσει τους πράσινους, ενώ αποδεικνύει περίτρανα πως δεν έχει να πάει πουθενά και θα κλείσει στον Πειραιά την τεράστια καριέρα του..!!! Δεν υπάρχουν λόγια για αυτόν τον παίχτη... 

Πλέον η σειρά είναι στο 2-1, και ο Ολυμπιακός πάει στο match ball του ΟΑΚΑ χωρίς κανένα άγχος... Πάει βέβαια και χωρίς τον Γιώργο Πρίντεζη... Μεγάλο πλήγμα αυτό. Παπαπέτρου και Παπανικολάου θα επωμιστούν το βάρος, σε έναν Ολυμπιακό που θα παίξει προφανώς με πιο χαμηλά σχήματα. Το άγχος ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ θα ναι στην πλευρά του ΠΑΟ, ενώ θα τονίσω και ένα άλλο σημαντικό στοιχείο. Η ενέργεια. Όσο περνάνε τα ματς, ο ΠΑΟ μένει από ενέργεια. Χθες έχασε δικό του ματς, επί 35', με ένα black out στα τελευταία 5'... Οι πράσινοι δείχνουν κουρασμένοι και ο Θρύλος πρέπει να το εκμεταλλευτεί αυτό... 

*Κακό στήσιμο από τον Σφαιρόπουλο. Η ομάδα θα πρέπει να παρουσιαστεί σαφώς καλύτερη στο ΟΑΚΑ την Κυριακή. Ίσως η έλλειψη άγχους να τους βοηθήσει όλους μέσα στην ομάδα.

** Αρνητικότατος χθες ο Γουόρικ. Όσο έπαιξε ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Και στο ΟΑΚΑ, χωρίς Πρίντεζη θα χρειαστεί να παίξει ίσως και στο "4"... Πρέπει να προετοιμαστεί ψυχολογικά από το τεχνικό team γιατί η ομάδα τον έχει ανάγκη...

***Πολλά μπράβο στον Πεδουλάκη. Καταπληκτικός προπονητής. Κατέβασε μια ομάδα χθες στο ΣΕΦ, με Παπαγιάννη, Χαραλαμπόπουλο και Παππά (είχε τα @ρχ... να τους ρίξει στην μάχη...) και τα πήγε εξαιρετικά!

****Αρνητικοί εχθές και οι Μάντζαρης και Παπανικολάου... Στο ΟΑΚΑ πρέπει να είναι ανεβασμένοι...

Ο red philosopher, θα συνεχίσει τις μπασκετικές κριτικές του, μείνετε συντονισμένοι..!

3 σχόλια:

  1. Αντιδραστικέ, ήταν μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ νίκη, όχι μόνο γιατί σχεδόν πάντα αυτός που κάνει το δεύτερο βήμα, παίρνει και τον τίτλο, αλλά γιατί ήρθε κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, με άξονα το τρομερό πάθος των παικτών και του κόσμου. Το ότι ο Παναθηναϊκός είχε στα τελευταία λεπτά 1/6 βολές (τρεις χαμένες από τον Διαμαντίδη και δύο από τον Γκιστ) ενώ μέχρι εκείνο το σημείο είχε 15/15 (!) λέει παρά πολλά.
    Συμφωνώ με την ανάλυσή σου ότι έδειξε περισσότερο ως ομάδα -το παιχνίδι έμοιαζε αρκετά, ειδικά στο ξεκίνημα, με το πρώτο στο ΣΕΦ, αφού ο coach Σφαιρό χρησιμοποίησε και πάλι βοήθειες στα μαρκαρίσματα, αντίθετα με ό,τι είχε γίνει στο ΟΑΚΑ, ίσως για να αιφνιδιάσει στον Πεδουλάκη. Μετά το 15' παίξαμε πιο πολύ με αλλαγές, αλλά ο ΠΑΟ είχε τον τρόπο να επιτίθεται με miss match (λ.χ. το 5άρι τους στο 3άρι μας και το 3άρι τους στα γκαρντ μας) για αυτό και πήρε το προβάδισμα που έφτασε και τους επτά πόντους. Η ενέργεια του Ολυμπιακού είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ (ο Παπαπέτρου τα είχε ακούσει από τους προπονητές για τη μέχρι τότε παρουσία του, η οποία είχε μέχρι και χαμένο lay up) και με πέντε σερί πόντους πήγε το ματς στο καλάθι. Και εκεί μίλησαν οι εντυπωσιακές άμυνες του Χάκετ και του Ματ και, φυσικά, ο αρχηγός που με 11 πόντους σε τρία λεπτά οδήγησε την ομάδα στη νίκη.
    Ο Πρίντεζης, όπως πληροφορούμαι, πιθανόν να είναι παρών σε ενδεχόμενο πέμπτο τελικό, αλλά πρέπει να καταφέρουμε να τελειώσουμε στο ΟΑΚΑ. Όπως έχουμε κακούς ως τώρα Μάντζαρη και παπανικολάου (θα έλεγα και Χάκετ για τα δύο πρώτα ματς, χθες όμως βάσει αξιολόγησης ήταν ο MVP!) έτσι κι ο ΠΑΟ έχει εκτός σειράς τους Ουίλιαμς και Ραντούλιτσα, κάτι που βέβαια αποδίδεται περισσότερο στο αγωνιστικό κομμάτι. Θέλω να δω τους δύο Έλληνες άσους μας να μπαίνουν περισσότερο στην εξίσωση, η απώλεια του υπρχηγού στον 4ο θα είναι μεγάλη, όμως σημειώνω ότι χτες ο ΠΑΟ είχε καταφέρει με βοήθειες να του κόψει τα ποσταρίσματα, δίνοντας αρκετά σουτ απέξω σε εμάς. Άρα, το έργο το έχουμε δει και κάποια στιγμή τα σουτ από Κ.Παπ, Βαγγέλη και Ντάνι θα μπουν... Θέλω όμως, τέλος, να δω και ορισμένα εύκολα καλάθια σε set άμυνες-θσ δώσουν αυτοπεποίθηση και ανάσες.

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντιδραστικέ, πολύ καλό το άρθρο, και πάρα πολύ εύστοχη η επισήμανσή σου περί ενέργειας του ΠΑΟ. Ο ΠΑΟ έχει παλέψει πολύ καλά σε όλα τα ματς, αλλά και στα δύο ματς του ΣΕΦ "εσβησε" στο τέλος επιτρέποντας στον κακό Ολυμπιακό να διεκδικήσει το πρώτο και να κερδίσει το δεύτερο.
    Πρίντεζης-Παππάς ήταν κακοί μετά από δύο πολύ καλά ματς, ο Καλάθης με τον Φέλντειν ήταν εκπληκτικοί, με τον Καλάθη να έχει κάνει φοβερή σειρά με πολλούς πόντους, πολλές ασίστ και πολλά ριμπάουντ.
    'Εχω τονίσει ήδη μετά το πρώτο ματς ότι ο ΠΑΟ δύσκολα θα πάρει τη σειρά με τόσο κακό Ραντούλιτσα. Με υποφετό Ραντούλιτσα, νομίζω ότι δεν θα συζητάγαμε τώρα για πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό. Κάκιστο το στήσιμο του Σφαιρόπουλου, οι περισσότεροι παίκτες σε κακά χάλια, αλλά έχουμε επιλογές και ενέργεια.
    Όσο για τους διαιτητές, τελικά την πιο εχθρική προς τον Ολυμπιακό διαιτησία την έκαναν οι τρείς που ..κόπηκαν από τον ΠΑΟ!
    Διότι, εκτός από προκλητικός ο Δημητράκης είναι και ηλίθιος! Ε΄πίζω να μην πάμε σε πέμπτο ματς, γιατί μάλλον εκεί μας τη φυλάνε τα κοράκια. Χθες μας πέρασαν μπαί....
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απλά κύριοι, ΟΛΑ τα λεφτά το ματς της Κυριακής... Με σοβαρότητα, πλάνο και ενέργεια μπορει η ομάδα το διπλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή