Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Λουκέτο...!


Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύεται την πώληση του ΟΑΚΑ, ήρθε ο Βασίλης Σπανούλης να βάλει... λουκέτο στην ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού... Ο Αντιδραστικός σχολιάζει με τον... "δικό του τρόπο",  το τεράστιο χθεσινό break του Θρύλου...


Καταρχήν εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι: τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα! Προφανώς όμως η ψυχολογία κ η έδρα , γύρισαν υπέρ του Θρύλου! Παρόλα αυτά, με αντίπαλο την ομάδα "Λερναία Ύδρα" του Παναθηναϊκού, ΔΕΝ επιτρέπεται εφησυχασμός!

Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι μέρος δεύτερο: δεν περίμενα νίκη χθες! Αυτό είναι γεγονός. Περίμενα σκούπα του ΠΑΟ και προφανώς είμαι ενθουσιασμένος που "εκτέθηκα" ανεπανόρθωτα στο τελευταίο μου άρθρο!

Πάμε τώρα στον αγώνα...: Τους το κλεισε το σπίτι, πάει τελείωσε! Λουκέτο στο ΟΑΚΑ, από τον Βασιλη Σπανούλη! Αφού σκοπεύει να το κλείσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είπε να το κάνει μια ώρα αρχύτερα ο αρχηγός του Ολυμπιακού! Ενα τεράστιο buzzer beater (που θύμισε τον αρχηγό στον περσινό ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ...), που το χρώσταγε ο Σπαν. Το χρώσταγε σε μας τους οπαδούς, το χρώσταγε στους συμπαίχτες του και το τεχνικό team που τον εμπιστεύονται με κλειστά μάτια όταν η μπάλα καίει, αλλά επιπλέον το χρώσταγε και στους φίλους του ΠΑΟ, όπου μέσα στο ΟΑΚΑ τον βρίζουν ανέκαθεν χυδαία-για αυτό λοιπόν και τους βούλωσε! Από τα μεγαλύτερα σουτ στην ιστορία του Θρύλου...

66-68 λοιπόν. Κλειστό ματς. Αυτή τη φορά το έλεγχε επί 40' ο Θρύλος! Η άμυνα έσφιξε, καθώς η ομάδα πήγε σε αλλαγές σε κάθε σκριν-σε συνδυασμό επιτέλους με απόλυτη ταχύτητα και συγκέντρωση στις περιστροφές! Έτσι έκλεισαν οι διάδρομοι, μειώθηκαν τα ελεύθερα σουτ του ΠΑΟ, έπεσε το ποσοστό στις ασίστ και ιδού τα αποτελέσματα! 66 πόντοι, μόλις! 

Παράλληλα στην επίθεση, ο Ολυμπιακός είχε υπομονή! Χτύπησε μέσα στην ρακέτα (με τον επικό Πρίντεζη από το low post, αλλά και με τα drives)-καθώς τρίποντο έμπαινε μόνο με αίτηση κι έδειξε συγκέντρωση γυρίζοντας καλά την μπάλα! 

Το ματς βέβαια πήγε να του στραβώσει στο τέλος... Λογικό, καθώς οι παίχτες του Ολυμπιακού έχασαν σημαντικές βολές, ενώ και ο ΠΑΟ τα έδινε όλα για την ανατροπή-μέσα σε μια έδρα που κόχλαζε. Παρόλα αυτά, στο τελευταίο δίλεπτο, ο Ολυμπιακός έδειξε ψυχραιμία, σταμάτησε τα καθιερωμένα σουτ από τα 9 μέτρα που κάνει μέσα στο ΟΑΚΑ όταν τα ματς καίνε, πήγε σε σωστές επιθέσεις (ασχέτως αν έχασε τις βολες-είχε 2/4 κρίσιμες) και θα ταν τελείως άδικο αν έχανε από το buzzer beater του μέγα Διαμαντίδη (όπως άδικο θα ταν να έχανε κ ο ΠΑΟ στο ΣΕΦ τις προάλλες)... Ευτυχώς ο Θεός "υπήρχε" εχθές και ο Σπαν ευστόχησε σε off balance τρίποντο, δίνοντας ουσιαστικά συνέχεια στους τελικούς (και βουλώνοντας το ΟΑΚΑ το επαναλαμβάνω)! Παράλληλα να τονίσω, πως θεωρώ σωστή την απόφαση του Σφαιρό, να μην κάνει φάουλ στην τελευταία φάση! Με 12% ευστοχία στα τρίποντα παίζεις άμυνα και μάλιστα ο Θρύλος (ο Χάντερ δλδ) έπαιξε τρομερή άμυνα στην τελευταία επίθεση του ΠΑΟ!

Κλείνοντας να πω και το εξής. Γελάσαμε με την γραφικότητα του ΠΑΟ, περί δήθεν βημάτων! Η φάση είναι ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ, δεν υπάρχει κανένα non call πλεονέκτημα! Ακόμα και ο Μάλκομ Ντιλέινι πήρε άλλωστε θέση υπέρ του Σπανούλη! Δεν υπάρχουν βήματα λοιπόν. Ο ΠΑΟ προφανώς φοβάται την έλλειψη ενέργειας των παιχτών του, κατάλαβε την τεράστια ευκαιρία που έχασε για τον τίτλο και είπε να το γυρίσει σε επικοινωνιακά κόλπα...

Υγ: πολλά μπράβο στον ηθικότατο κύριο Πεδουλάκη. Προπονητάρα και μάγκας!

Υγ2: τα λόγια περιττεύουν για το μεγαλείο του Γιωργου Πρίντεζη. Ο κορυφαίος παίχτης στην ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού (σόρρυ Μίλαν, σόρρυ αρχηγέ)... Θα αναφερθώ στο εγγύς μέλλον αποκλειστικά στον Γιώργο Πρίντεζη...

Υγ3: επιτέλους είδαμε γυαλισμένα μάτια παιχτών... Καλό σημάδι...

Υγ4: για κάτι τέτοιες στιγμές ζούμε! Πόσο έντονη στιγμή να το καρφώνει ο kill Bill σε νεκρό χρόνο στο ΟΑΚΑ... Ας ανανεώσει από σήμερα ο αρχηγός μας!

Υγ5: 1-1 και συνεχίζουμε! Τίποτα περισσότερο...

4 σχόλια:

  1. Μιά που λες ότι δεν το πρόβλεψες, παραθέτω το σχολιάκι μου στις 20 Μαίου με την πρόβλεψή μου γιά το ΟΑΚΑ, και φυσικά γιά την διαιτησία. Αυτή τη φορά έπεσα μέσα...
    .................................................
    20 Μαΐου 2016 - 6:05 μ.μ.
    Κύριοι,
    Ας επιστρέψουμε στην ευγένεια γιατί έχουμε πάρει κακό δρόμο. Μερικά σκόρπια σχόλια σε όσα διάβασα:
    -Η διαφορά των δύο ομάδων είναι μικρή. Ο Ολυμπιακός λίγο έλλειψε να κερδίσει χτες, παρά τα χάλια του και παρά την φοβερή απόδοη του ΠΑΟ. Αυτό ας το έχουμε σαν οδηγό γιά τα επόμενα παιχνίδια.
    -Είναι όντως δύσκολο να πιάσει τόσο καλή απόδοση ο ΠΑΟ στο επόμενο παιχνίδι, ειδικά όταν ξέρουμε ότι οι αλχημείες του Πεδουλάκη δεν θα μας αιφνιδιάσουν πιά.
    -Θεωρώ δύσκολο να πάρει τη σειρά ο ΠΑΟ με έναν τόσο κακό Ραντούλιτσα, ειδικα στην άμυνα.
    -Το κλειδί είναι στην άμυνα. Αν ο Ολυμπιακός δεχτεί 70-72 πόντους στο επόμενο, λογικά θα επικρατήσει. Και αυτό στατιστικά έχει δείξει ότι το μπορεί.
    -Το άγχος αλλάζει στρατόπεδο στο ΟΑΚΑ.
    -Υπάρχει, βέβαια και ο "νόμος του ΟΑΚΑ" στη διαιτησία, που τον φοβάμαι περισσότερο από τον ΠΑΟ. Τα ματάκια μας εκεί έχουν δει να ανατρέπονται όλοι οι νόμοι, ακόμα και αυτός της ....βαρύτητας. Οψόμεθα.
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντιδραστικέ και Paratiritis τα ξέρουμε τα της διαιτησίας και δεν είναι μόνο στο ΟΑΚΑ. Θυμίζω τον 4ο τελικό του 2014, όπου ερχόμασταν από break, είχαμε κάνει το 2-1 και αντί για την κούπα, είδαμε τους Παναγιώτου - Καρακατσούνη σε διατεταγμένη υπηρεσία.
    Προσωπικά, φοβάμαι πολύ το στήσιμο ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ με τρίτο διαιτητή κάποιον από τους δύο κυρίους ή τον Ψαριανό (τον γνωστό με το ημίχρονο με 18-0 βολές το 2011 επί Ντούντα). Κι επειδή προβλέπω, καθώς δεν έχουν παίξει, δίδυμο Γκόντα - Πηλοϊδη από πάνω του (διαιτητών δηλαδή που δεν παίρνουν τις φάσεις πάνω τους, όπως λ.χ. ο Χριστοδούλου, ο Σχινάς, ο Κορομηλάς και ο Αναστόπουλος), η ομάδα πρέπει να είναι ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΌΛΑ.
    Αγωνιστικά συμφωνώ απόλυτα στο ότι ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΦΑΟΥΛ όταν είσαι δύο πόντους μπροστά. Στους τρεις, κάνεις, όχι στους δύο. Όπως σχολιάσα και σε άλλα posts, δεν δίνεις σουτ με 75% πιθανότητες να μπει, αλλά σουτ με 35% πιθανότητες να μπει-εννοείται όχι ελέυθερο, όπως κατα΄κόρον κάναμε φέτος με τα hedge οθτσ, αλλά με άμυνα, όπως έγινε στο ΟΑΚΑ σε όλαο το ματς (μόνο αλλαγές, όχι παγίδες)
    Περί Kill Bill, ειλικρινά Αντιδραστικέ, αν χρωστά σε κάποιον ο αρχηγός, είναι μόνο στον εαυτό του. Εμείς του χρωστούμε ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΤΙΜΗ ΚΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ για αυτά που έχει και εξακολουθεί να προσφέρει...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριοι τι να πω... Ελπιζω να δουμε μια φυσιολογικη διαιτησια μεαθαυριο... Κατα τα αλλα πιστευω συμφωνουμε στις αποψεις μας! Αντιδραστικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα γίνω λίγο αιρετικός περί Σπανούλη.
    Τα μεγάλα σουτ τα παίρνουν οι μεγάλοι παίκτες,οι σύμφωνοι. Αλλά από κει και πέρα είναι σουτ όπως όλα τα άλλα. Αν μπει, μπήκε. Δεν κρίνω τους παίκτες με βάση αυτά τα σουτ. Συνολικά, ο Σπανούλης προχθές ήταν σαφώς καλύτερος των άλλων εμφανίσεών του στο ΟΑΚΑ, οι οποίες ήταν οι περισσότερες κακές. Δηλαδή, ήταν απλά υποφερτός. Τι να πούμε δηλαδή για τους Πρίντεζη-Λοτζέσκι;
    Τα μεγάλα σουτ είναι αυτά που φτιάχνουν τις ωραίες ιστορίες που θα λέμε στα εγγόνια μας, αλλά είναι και αυτά σουτ. Υπεράνθρωποι δεν υπάρχουν, και αν ήταν ο Σπανούλης εξ αυτών, θα είχε βάλει και καμμιά 20αριά πόντους να μην αγχωνόμαστε στο τέλος.
    Για μένα, ούτε Σπανουλόσημα υπάρχουν ούτε τίποτα. Αν μείνει, να τον ελευθερώσουν από το χαμαλίκι για να παίξει σούτιγκ γκάρντ ένα-δύο χρονάκια ακόμα.
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή