Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Βάζεις στοίχημα;;;



Ο Ολυμπιακός μας έχει κακομάθει. Όχι, δεν μιλάμε για τίτλους και Final 4. Μιλάμε όμως για το ότι, ακόμα και αν χάνει-αποτυγχάνει, πέφτει στο χώμα με το σώμα γεμάτο τρύπες και όχι στην πρώτη "πιστολιά". Αυτό (πλέον) ζητάμε και φέτος. Με αρχή το ματς με την Χίμκι.Stouk

Μια ήττα και -12 στη Μαδρίτη δεν είναι και προς θάνατο. Έρχεται, όμως, ως συνέχεια των 2 στραπάτσων με Μπάμπερκ και Ζαλγκίρις. Ένα 4-1 ή ακόμα και 3-2 αυτή τη στιγμή δεν θα ήταν ανησυχητικό. Το 2-3, όμως, βάζει μια τεράστια πέτρα στις πλάτες των παικτών και του Σφαιρόπουλου, που θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν αποφύγει.

Με άλλα λόγια, τα μαθηματικά ακόμα "βγαίνουν" για τον Ολυμπιακό. Ακόμα η πρόκριση είναι εφικτή, ου μην και το πλεονέκτημα έδρας. Απλά, για μια ακόμη χρονιά, η ομάδα θα πρέπει να κάνει πορεία τρένου στον 2ο γύρο (αφού κερδίσουν βέβαια την Χίμκι στο ΣΕΦ την άλλη εβδομάδα).

Γιατί, αν δεν το έχετε καλοσκεφτεί, την 2η αγωνιστική του 2ου γύρου, στο ματς με την Λαμποράλ στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός θα έχει στην καλύτερη περίπτωση ρεκόρ 3-5. Φυσικά, ό, τι καλύτερο καλοδεχούμενο θα είναι, αλλά ο ωμός ρεαλισμός λέει ότι σε Μόσχα και Βαρκελώνη η ήττα είναι το πιθανότερο αποτέλεσμα.

Ακολουθεί (μετά την Λαμποράλ) μια σειρά αγώνων με Μπάμπερκ (ε), Ζαλγκίρις, Ρεάλ, Κίμκι (ε) και ΤΣΣΚΑ. Κάνοντας τα μαθηματικά, ο Ολυμπιακός μπορεί κάλλιστα να τελειώσει το Top16 με ρεκόρ 9-5, που λογικά θα φέρει πρόκριση. Ακόμα και με 8-6 υπάρχει πιθανότητα, αρκεί με Λαμποράλ και Χίμκι να μην υπάρξει ήττα.

Όλα αυτά όμως, για να έρθουν, πρέπει απαραίτητα να γίνει ένα restart, τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά.

Ατομικά, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να προχωρήσει με τέτοιο Πρίντεζη και τέτοιο Μάντζαρη. Ειδικά για τον 2ο, δεν το περιμέναμε. Πολλοί το συνδυάζουν με τις φήμες περί ΝΒΑ, που έσκασαν ακριβώς μετά το διπλό στη Λαμποράλ. Ίσως έπαιξε το ρόλο του και αυτό στο μυαλό του Βαγγέλη, ίσως όχι. Μπορεί να είναι 26, αλλά έχουν δει τόσα τα μάτια του και έχουν ακούσει τόσα τα αυτιά του, που έχει τη δυνατότητα να γυρίσει τον διακόπτη.

Ο Πρίντεζης είναι κακός τελευταία, αλλά αιτία γι αυτό δεν είναι κατ εμέ η κόπωση. Τα 23 λεπτά μ.ο. στην Ευρωλίγκα και 20 στην Α1 δεν τα λες και ξεζούμισμα. Οκ, ο Γιώργος παίζει εδώ και.... κάμποσα χρόνια χωρίς σταματημό, αλλά περισσότερο νομίζω ότι έχει θολώσει το μυαλό του.

Χθες, για παράδειγμα, στο 2ο ημίχρονο, είδαμε ότι έκανε απανωτές κακές επιλογές και τελειώματα στην επίθεση και μάλιστα συνεχόμενα. Έμοιαζε σαν να ήθελε να πάρει πίσω την προηγούμενη κακή προσπάθεια, με αποτέλεσμα να κάνει μια νέα.

Για να μη λέμε και πολλά λόγια, που ίσως κουράζουν. Αυτό που θέλουμε όλοι είναι να δούμε (ξανά) τον Ολυμπιακό να μάχεται. Να σταματήσουν αυτά τα σκοτσέζικα ντους. Τέλειες εμφανίσεις με Μπάρτσα και Λαμποράλ, κατάρρευση με Μπάμπερκ και Ζαλγκίρις. Πάτημα του ΠΑΟ, ήττα με σχεδόν κάτω τα χέρια από τη Ρεάλ.

Για άλλους είναι ελπίδα, για άλλους βεβαιότητα. Για μένα είναι το δεύτερο. Είμαι σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός θα επανέλθει, θα βρει ψυχολογία και πατήματα. Βάζει κανείς στοίχημα ότι έχει ήδη καταρρεύσει;;; Δεν νομίζω...

ΥΣ: Ο Τζόνσον-Όντομ δεν κολλάει. Δεν ξέρει και ο ίδιος που παίζει. Με τη λάθος επαναφορά στην αρχή του 2ου δεκαλέπτου το κατάλαβα. Μια φάση πολλές φορές λέει πολλά. Δεν ξέρω (γιατί δεν είμαι προπονητής) αν αξίζει να έχει κάποιον απλά υπό τον φόβο τραυματισμού των υπολοίπων αντί να τον... στείλεις και να μη φορτώνει η ομάδα με κορμιά αμφιβόλου αξίας.

ΥΣ2: Με την επάνοδο του Παπανικολάου, θεωρώ ότι θα δούμε τον Στρόμπερι στο 2 έστω και κατά συνθήκη. Κάτι που άλλωστε γινόταν και στην αρχή της χρονιάς.

4 σχόλια:

  1. Ο Πρίντεζης είναι λογικό να είναι εκτός φόρμας, παίζει σερί από πέρσι. Θυμηθείτε τι τρομερό ξεκίνημα έκανε στη σεζόν όταν όλοι έψαχναν τα πατήματά τους. Χθες (και όχι μόνο χθες) ήταν πολύ κακός όχι μόνο στην επίθεση, όσο κυρίως στην άμυνα όπου δεν του ταίριαζαν και τα κορμιά των αντιπάλων και έλειπε και ο Αγραβάνης να ρίξει λίγο ξύλο. Το ίδιο κακός στην άμυνα και ο Αθηναίου, που δύο φορές έφαγε λόμπα πάσα και καλάθι από τον Ρίβερς... Πολλά λάθη και ο Όντομ Τζόνσον που νομίζω ότι περισσότερο μπερδεύει παρά συμβάλλει στο ομαλό rotation. Τέλος πάντων έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα ότι δεν θα πέσει αμαχητί. Πάντως με τόσους τραυματισμούς κομβικών παικτών, και με ρεκόρ 2-3, εάν η ομάδα προκριθεί στα playoffs από αυτό τον όμιλο θα έχει κάνει κατά τη γνώμη μου ακόμη μία μεγάλη υπέρβαση. Μέχρι την επόμενη ...

    Admiral

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Stouk, φίλε Admiral, είναι προφανές ότι η ομάδα είναι συνολικά ντεφορμέ-παρά την καλή εικόνα που βγάζουν επιμέρους παίκτες, όπως ο Χάκετ, ο Στρόμπερι, ο Μιλουτίνοφ -και χθες και οι Λοτζέσκι, Παπ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τα πιο κακά διαστήματα τα έχει ο Ολυμπιακός μετά το ημίχρονο, στο τρίτο δεκάλεπτο. Η ομάδα δεν είναι ζεστή και για αυτό βρίσκει δύσκολα το ρυθμό της -πριν την πρώτη περίοδο, πάντα είναι πολύ μεγαλύτερη η προθέρμανση και ανεβαίνουν οι βιορυθμοί.
    Τώρα, σίγουρα το παιχνίδι της πρόκρισης είναι ακόμη στα χέρια μας:
    -Καταρχήν, το ματς με την Κίμκι την Πέμπτη είναι do or die. Όπως επίσης και ένα διπλό στην Μόσχα με την ίδια ομάδα. Αυτό το διπλό αν έρθει, μαζί με ένα διπλό και +5 στο Βερολίνο και εφόσον προστατέψουμε την έδρα μας, μας περνά σίγουρα στην 4άδα.
    -Οι Έλληνες "Big 3" θα φορμαριστούν και πάλι - ο Μάντζαρης δεν έχει αλλού το μυαλό του, είναι βέβαιο. Το ζήτημα είναι να μείνουν, επιτέλους, όλοι υγιείς! Για τον Χάκετ υπάρχει αγωνία, μέχρι τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καικάτι ακόμη που μού διέφυγε πριν: το συμβόλαιο του Μάντζαρη είναι τριετές κλειστό χωρίς καμιά option για το NBA. Αν απασχολήσει, λοιπόν, τον άσο μας αυτό το θέμα, θα τον απασχολήσει του χρόνου το καλοκαίρι. Προφανώς, είναι λίγο ...μακριά αυτό για να τον έχει επηρεάσει τώρα! Γενικά, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ό,τι κυκλοφορεί και που μπορεί είτε να είναι παιχνίδι μανατζαραίων (βλέπε την φημολογία περί Ντόρσεϊ την προηγούμενη εβδομάδα) είτε υποβολιμαίο από γνωστούς και μη εξαιρετέους κύκλους (όπως τώρα με τον άριστο επαγγελματία Βαγγέλη...)

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχεις άδικο. Ίσως τους άριστους κυνηγούν για να τους θολώσουν το μυαλό.

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή