Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Στα λόγια χτίζω ανώγια και κατώγια...



Πόσες δηλώσεις διαβάσαμε τύπου "δεν υποτιμούμε κανέναν"; Πόσα "η Μπάμπερκ μας έγινε μάθημα";;; Να χουμε να λέμε. Ο Ολυμπιακός ταπεινώθηκε από την ομάδα που θα τερματίσει τελευταία στον όμιλο και ήρθε ο καιρός για να αντικρίσει τον καθρέπτη του.Stouk


Το κύριο συμπέρασμα, μετά από τις δύο ήττες με τους πιο αδύναμους αντιπάλους του ομίλου, είναι ένα: όταν αντιμετωπίζει σκληρές (σαν αυτόν) ομάδες, τότε γίνεται γατάκι. Χωρίς εισαγωγικά, χωρίς κανένα ίχνος χλευασμού.

Η Ζαλγκίρις (και η Μπαμπερκ, μην ξεχνιόμαστε) τον πόνεσε. Σε κάθε επαφή, σε κάθε ριμπάουντ, σε κάθε στιγμή. Και λύση καμία. Συνήθως, αυτές οι καταστάσεις αντιμετωπίζονται με μακρινά σουτ ή με δημιουργία.

Μάλιστα. 5/25 τρίποντα και 8 ασίστ. Σε 40 λεπτά. Δεν πας πουθενά έτσι. 

Όχι με την Ζαλγκίρις, αλλά ακόμα και με τη γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού σε εσωτερικό διπλό.

Απόλυτα προβλέψιμος επιθετικά ο Ολυμπιακός. Ειδικά αυτό με τον Μιλουτίνοφ είναι ανεξήγητο (θυμίζει λίγο αυτό που γινόταν με Μπέγκιτς και Μπαρτζώκα). Όταν έχεις ένα κορμί 2,10 στην πεντάδα σου, πρέπει να τον ταΐσεις. Δεν γίνεται να τον χρησιμοποιείς μόνο για σκριν. Εκμεταλλεύσου το εκτόπισμά του, τα μεγάλα του χέρια και δώστου να δημιουργήσει προσωπική φάση. Πλην του Πρίντεζη δεν το έχει αυτό ο Ολυμπιακός στο χαμηλό Post. Και μπορεί να το βρει μόνο από τον Μιλουτόνοφ (εφόσον παίρνει αρκετά λεπτά) και τον Παπαπέτρου (όταν αυτός παίζει στο 4).

Δεν γίνεται όταν είναι κακός ο Πρίντεζης, ο Ολυμπιακός να μην ακουμπάει ζωγραφιστό.

Μαζί με όλα αυτά, ο Σπανούλης είναι σε κακό φεγγάρι. Σε δυο ματς έχει 1 και 3 ασίστ αντίστοιχα και παράλληλα 1 και 4 λάθη αντίστοιχα. Είναι έτσι δομημένη η ομάδα, που ο Σπανούλης καθορίζει την επιθετική "αύρα". Όχι απαραίτητα με τους πόντους του, αλλά (και) με τη δημιουργία του, η οποία απουσιάζει αισθητά τον τελευταίο καιρό.

Εν τω μεταξύ, υπάρχει γενικότερο ντεφορμάρισμα. Ο Πρίντεζης έχει χάσει προπονήσεις και έχει δικαιολογία. Ο Μάντζαρης; Είναι ο ίδιος παίκτης ή τον απήγαγαν εξωγήινοι και τον επανέφεραν άνευρο και άτονο;;; Ο Χάντερ, που φάνταζε βράχος, μπαίνει στα καλάθια από τον... Βουγιούκα!

Δεν ξέρω, ίσως η ομάδα καβάλησε κάποιο καλάμι λόγω κλίματος εφορίας, που ήρθε με τις καλές εμφανίσεις της αρχής του top16; Είναι το κλασσικό ντεφορμάρισμα του Ιανουαρίου;

Ας το απαντήσει ο Σφαιρόπουλος. Το θέμα είναι ότι αυτές οι δυο ήττες, από τις ομάδες που θα τερματίσουν στις 2 τελευταίες θέσεις, δεν θα ισοφαριστούν. Όχι δύσκολα, όπως λέγαμε με την Μπάμπερκ. ΔΕΝ θα ισοφαριστούν. Ο Ολυμπιακός πια κοιτάει μόνο την πρόκριση και θα βαδίζει ματς-ματς, γιατί η σκέψη και μόνο ότι έχει κάποιον... αέρα, τον αποπροσανατόλισε.

Το μόνο καλό είναι ότι τη Δευτέρα η ομάδα θα πάει με χαμηλό προφίλ στο ντέρμπι, κάτι που φαίνεται ότι της ταιριάζει...


5 σχόλια:

  1. Συμφωνω απολυτα σε ολα στουκ... χαμηλα το κεφαλι, αλλα προσωπικα αρχιζω κ ανυσηχω... σακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ ανησυχώ γιατί μπορεί να δημιουργηθεί ένα βουνό μετά τους αγώνες με Ρεάλ, Κίμκι, ΤΣΣΚΑ και Μπάρτσα...

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Stouk, ειναι προφανές ότι η ομάδα κάνει κοιλιά. Επειδή στον Ολυμπιακό υπάρχει προγραμματισμός, ίσως και η κοιλιά να ήταν στοχευμένο να υπάρξει, από πλευρά δυναμικής που γαίνει από την προπόνηση, αυτήν ντην περίοδο, ακριβώς λόγω του ότι υπήρχαν τα δύο αυτά ματς που, θυεωρητικά, μπορούσες να πάρεις και χωρίς καλή εμφάνιση. Δεν συνέβη, αλλά προσωπικά θα με ανησυχούσε περισσότερο αν η ομάδα συνέχιζε όπως με την Μπάρτσα, όπου έκανε - και ειδικά ο αρχηγός - το τέλειο ματς.
    Θυμίζω ότι πέρσι πήγαμε τρένο με 8-1 στα π πρώτα ματς του TOP -16, όμως οι ήττες του Μαρτίου (2-3) μας κόστισαν το πλεονέκτημα έδρας - ασχέτως ότι μετά κάναμε break και φτάσαμε τελικό.
    Την χρονιά του back to back είχαμε ξεκινήσει με 1-3, χάνοντας στο ΣΕΦ ακόμη και από τη Σιένα. Κάναμε μετά σερί πέντε νίκες με μεγάλ διπλά σε Τελ Αβίβ, Βιτόρια και Πόλη (δύο φόρές) και χάσαμε πάλι στο ΣΕΦ μόνο από Μπάρτσα (το 77-90, με τους Καταλανούς να προσφέρουν αυτό που προσωπικά θεωρώ ως το πιο καλό παιχνίδι από ομάδα που έχω δει ποτέ στην Ευρωλίγκα) και πήραμε το πλεονέκτημα.
    Βέβαια εδώ ο όμιλος είναι πολύ δύσκολος. Αλλά έχουμε κι εμείς τα όπλα μας: κερδίσαμε στη Βιτόρια, όπου η ΤΣΣΚΑ έχασε, ενώ κερδίσαμε εντός την Μπάρτσα, η οποία έκανε break στην Μαδρίτη. Ζητούμενο είναι η προστασία της έδρας και δύο διπλά, ένα σε Βερολίνο με κάλυψη της διαφοράς και ένα στη Μόσχα με την Κιμκι, για να έοχυμε και τις δύο αυτές ομάδες από κάτω (όπως και την Βιτόρια) σε περίπτωση ισοβαθμίας. Έτσι, προκρινόμαστε ό,τι και να γίνει. Αν, τώρα, έρθει και ένα διπλό ακόμη σε ένα από τα τρία κλασικά ντέρμπι με Ρεάλ, Μπάρτσα, ΤΣΣΚΑ, μπορεί να έχουμε και πλεονέκτημα.
    Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα θέλει συμπαράσταση και όχι γκρίνια, αρχής γενομένης από το καθοριστικό ματς της Δευτέρας στο ΣΕΦ.

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να ναι έτσι. Για τη στήριξη ούτε λόγος. Εννοείται...Stouk

      Διαγραφή
  4. .Που ειναι η αμυνα απο ατσαλι, οεο?
    .Μηπως ο Σπαούλης να το έκοβε?
    .Γιατι αφου αποκτήθηκε περιφεριακός δεν πήραμε έναν ΓΑΜΗΜΕΝΟΝ τρίποντο παίκτη, αφού όλοι (εκτος Λοτζέσκι) είναι τσεκούρια εξω απο τα 6,75?
    .Τι θα γίνει με τις βολές?Επαγγελματίες ειναι, να τις δουλέψουν!
    .Τι θα πει ``στοχευμένη κοιλιά´´???? Στο τοπ 16???Θα μας τρελάνετε ρε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή