Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Τον πάτησε στο σβέρκο!

Ένας Ολυμπιακός που "δάγκωνε καρωτίδες" δεν άφησε στιγμή τον γερασμένο ΠΑΟ να πάρει ανάσα και το +14 αφήνει την εντύπωση μιας τιμητικής ήττας για τους "πράσινους" και τον Ολυμπιακό να φτάνει στο σημείο να κάνει αυτοκριτική (!) για μια διαφορά που έφτασε μέχρι και το +30! Αναλύει ο spanios


Ματς πρωτιάς, ματς "φάρμακο" και για τις δυο ομάδες, αλλά μονάχα μία, ο Πρωταθλητής Ολυμπιακός, άρπαξε από νωρίς το ροζ φύλλο αγώνα και δεν το άφησε από τα χέρια του.

Στα πρώτα 18' και την διαφορά να εκτοξεύεται στο +30, ξύπνησαν φαντάσματα του παρελθόντος για τον ΠΑΟ (73-38 γαρ) αλλά και "μη ρεαλιστικές" απαιτήσεις δημιουργήθηκαν για τον Ολυμπιακό, που αφενός παίζει σε τρεις μέρες με την Ρεάλ στην Μαδρίτη, αφετέρου δε, σε ματς με τον "αιώνιο" να φτάνει να ανησυχεί στο... +10, τότε η ψαλίδα μοιάζει να ανοίγει επικίνδυνα.

Και μην κρυβόμαστε στην ανωτερότητα και την ταπεινότητα που διέπει τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ που λέγεται μπασκετικός Ολυμπιακός, η ψαλίδα έχει ανοίξει επικίνδυνα και η ομάδα του Σφαιρόπουλου μοιάζει να παίζει πλέον σε διαφορετικό σύμπαν από τον ξεφτισμένο ΠΑΟ.
Ο οποίος φυσικά δεν είναι για -30, αλλά εξίσου φυσικά δεν είναι για να διεκδικήσει τίποτα απολύτως από το σημερινό ματς, όπου μπήκε απλά στην ροή του, παίζοντας "ρολόι" από τα 6,75, τρόπο που όσο και αν απέδωσε, δεν μπορούσε να απειλήσει τον Ολυμπιακό.
Κρίμα για τους τεράστιους παίκτες Διαμαντίδη & Φώτση (και δεν ειρωνεύομαι) που έχουν μείνει να σηκώνουν σαν άτλαντες την χαμένη αίγλη του παρελθόντος για τον ΠΑΟ, που η κατρακύλα του, έχει όνομα και επίθετο. Και σταματώ εδώ.

Συνεχίζω για τον Ολυμπιακό, που ζητούσε απόψε το +5, πήρε ένα +14 που αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη, εξασφαλίζει το πλεονέκτημα στα play offs και τα εχέγγυα για να πάρει η ομάδα το δεύτερο σερί Πρωτάθλημα της.

Σήμερα η ομάδα, με εξαίρεση το πρώτο ημίχρονο που έκαναν όλοι το "κομμάτι" τους, χορταίνοντας μας μπάσκετ, είχε μια καταπληκτική "τριανδρία" που οδήγησε στην νίκη, συνεπικουρούμενη από έναν φανταστικό αρχηγό.
Και μιλώ για τους Χάκετ, Μιλουτίνοβ και Στρόμπερι.

Ο Σπανούλης που έπαιξε τρομερή άμυνα με αυτοθυσία, έβαλε 17 πόντους (3 τρίποντα), έδωσε 8 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα σε πράσινο αιφνιδιασμό, έβγαλε 18 ranking και έκανε μια μεστή παρουσία, όπου με τέτοιες, ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβάται τίποτα από τον ΠΑΟ των ημερών.

Ο Ντάνιελ Χάκετ, ήταν ένα ακούραστο κομπιούτερ, ένας παίκτης που θύμισε ανατριχιαστικά τον Έι Σι Λο οργανωτικά, αμυντικά δάγκωσε τον Καλάθη και σκόραρε 16 πόντους με 3 τρίποντα και πραγματικά έδειξε γιατί θεωρείται ένα από τα καλύτερα combo guard στην Ευρώπη.
Και φυσικά ένα ατράνταχτο παράδειγμα, πως η φανέλα του Ολυμπιακού μεταμορφώνει (ο Ολυμπιακός δεν βοηθά παίκτες, αυτός παίρνει βοήθεια από τους παίκτες, διάβασα εύστοχα από δημοσιογράφο, που σχολίασε έτσι την φυγή του Σον Τζέιμς).

Ο Μιλουτίνοβ, ο περσινός MVP της Αδριατικής Λίγκας όπως υπερθεμάτισε και ο Σκουντής εν ώρα αγώνα, απαλλαγμένος από τον φόβο του κοψίματος, έκανε τα πάντα στην άμυνα, έβγαινε στα heads out, έτρεχε πρώτος να κλείσει στα pick n roll, χόρτασε τον ΠΑΟ τάπα (έριξε τέσσερις!) και έβαλε και 6 πόντους. Άραγε ο Σάλε θα συνεχίσει να βάζει τον Κούζμιτς ή ο Γκρεγκ Πόποβιτς είναι χαζός;
Στήριξη στον Νικόλα, αρχής γενομένης το σημερινό ματς!

Τέλος, ο υπερηχητικός Ντι Τζέι Στρόμπερι, που έμοιαζε να έχει σπασμένα φρένα, έβαλε 14 πόντους με 2 τρίποντα, κατέβασε 7 ριμπάουντ, τα 3 επιθετικά και άφηνε ολόκληρο τον ΠΑΟ, δυο ταχύτητες πίσω. Λες τελικά να είναι καλύτερος από τον Σάσα Πάβλοβιτς;

80-66 λοιπόν, σε ένα ματς που για πρώτη φορά στην νέα εποχή φλερτάραμε με συντριβή του ΠΑΟ, ο Παπανικολάου ήταν στο ΣΕΦ και γνώρισε τον αποθέωση, ο Λοτζέσκι έχει επιστρέψει και λογικά θα πάει στην Μαδρίτη, ο Πάτρικ Γιανγκ ήταν έτοιμος να ανέβει στην εξέδρα να χοροπηδάει με τους οπαδούς και δένεται πολύ με την ομάδα (έχει τριετές εξάλλου) και ο Ολυμπιακός προχωρά.

ΥΓ Το τρίποντο buzzer beater του Παπαπέτρου στο τέλος της τρίτης περιόδου, ήταν κατ' εμέ η φάση της νίκης. Έχουμε ξαναπεί ότι ο Ιωάννης είναι τεράστιο κεφάλαιο για την ομάδα.

ΥΓ2. Ο Ολυμπιακός δίδαξε πως στο μπάσκετ, έχουν όλοι δικαίωμα στο όνειρο. Ήταν αυτός που υπέταξε τα φαβορί, τα μπάτζετ, ανέτρεψε χαμένες υποθέσεις.
Μην μας κάνει εντύπωση που μια Μπάμπεργκ και μια Ζαλγκίρις νικούν σε επίπεδο TOP 16 τον Ολυμπιακό, όσο και αν πονά, έμενα πρώτο.
Οι αποστάσεις είναι μικρές και ο ψυχωμένος μπορεί να διεκδικεί τα πάντα, επαναλαμβάνω, ο Ολυμπιακός το δίδαξε.

2 σχόλια:

  1. Μια μονο επισημανση σε οσα ειπες:αν δεχτουμε οτι ο παο ειναι σε πτωση τα τελευταια χρονια,ειναι λαθος να συγκρινομαστε μαζί του και να μας εφησυχάζει ότι ειμαστε καλύτεροι. Ειναι παγίδα.

    Κατα τα αλλα ο χακετ μοιαζει να εχει το DNA της ομάδας. Απιστευτα πορωτικος.

    Υσ:ρε συ ο γιανκ εχει διετες.το ακουσα και στο ραδιο σημερα. Νομιζω δεν εχει τριετες.

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Spanios, θα ξεκινήσω από το υστερόγραφό σου γιατί πραγματικά πιστεύω, έχοντας ζήσει και το ματς μέσα στο γήπεδο, ότι το buzzer beater του Ιωάννη ήταν το τέλος του παιχνιδιού.
    Επιμένω στην άποψη που είχα εκφράσει από την αρχή της σεζόν: ο Ολυμπιακός φέτος έχει το πληρέστερο roster όλων των εποχών. Χθες έλειπαν ο βασικός σέντερ Young και τα δύο τριάρια της ομάδας!
    Σημειώνω για τον Διαμαντίδη ότι είναι αδιανόητο να αποχωρεί τραυματισμένος και να τον γιουχάρουν και να τον βρίζουν οι οπαδοί μας. Ο Διαμαντίδης, όσο και να μας την δίνει που φορά πράσινα, είναι ένα ιερό τέρας του ελληνικού μπάσκετ και η τελευταία του χρονιά πρέπαι να συνοδευθεί με κάθε τιμή -θεωρώ, μάλιστα, ότι θα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπευτικό του ολυμπιακού μας ιδεώδους, αν η ΚΑΕ Ολυμπιακός τον τιμούσε στην τελευταία του εμφάνιση στο ΣΕΦ- όσο δύσκολο κι αν ακούγεται αυτό σε ματς που πιθανότατα θα κρίνει τον τίτλο...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή