Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

To "όποιος θέλει" των Αγγελόπουλων



Ο Παπανικολάου επέστρεψε όχι μόνο επειδή το ήθελε ο Ολυμπιακός, αλλά επειδή αυτό πραγματικά επιζητούσε και ο ίδιος. Όπως το 2013 είπε "ΝΑΙ" στην Μπάρτσα, τα χρήματα και την ACB, έτσι και τώρα είπε "ΟΧΙ" σε άλλες προτάσεις με μεγαλύτερες απολαβές. Ως γνωστόν, η τακτική των Αγγελόπουλων για ΟΛΟΥΣ τους παίκτες είναι ίδια. Είτε μένουν είτε (τελικά) αποχωρούν. Stouk


Το 2013 ο Παπανικολάου είχε πει "ΝΑΙ" στην προοπτική της Μπάρτσα, στην ACB, στα καλύτερα λεφτά των Καταλανών (θυμίζω απλά ότι οι απολαβές του ήταν καλύτερες και από αυτές του Ναβάρο!!). Ο Ολυμπιακός ΗΘΕΛΕ να του ανανεώσει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να δώσει αυτά που έδινε ο ισπανικός σύλλογος. Καθόλου τυπική δεν ήταν η πρόταση, όπως είχε λεχθεί τότε.

Οι οικονομικές ισορροπίες του τότε δεν επέτρεπαν κάτι παραπάνω. Έδωσε καλά χρήματα ο Ολυμπιακός, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να του δώσει 5,5 εκατομμύρια για 3 χρόνια.

Το "αντίο" τότε ήταν επιλογή του Παπανικολάου και όχι του Ολυμπιακού. Αυτά γιατί διαβάζω κάτι περίεργα ότι οι Αγγελόπουλοι προτίμησαν τότε το υπέρογκο ποσό του....1.000.000 ευρώ που πήραν από την Μπάρτσα.

Γενικότερα, όμως, αυτή η τακτική είναι πάγια εδώ και χρόνια. Τα ίδια είχαν γίνει με την ανανέωση του Μάντζαρη, τα ίδια με την ανανέωση του Σπανούλη, τα ίδια με τις μη ανανεώσεις των Χάινς, Ντάνστον, Πετγουέι, Σλούκα.

Όταν υπάρχει οσμή ότι ο παίκτης δεν έχει προτεραιότητα την παραμονή του, οι Αγγελόπουλοι δεν επιμένουν. Δε θέλουν να κάνουν κάποιον να μείνει με το ζόρι.

Και στο κάτω-κάτω, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, φέρνει αποτέλεσμα. Από το καλοκαίρι του 2011, όταν και ξεκίνησε αυτή η λογική, ο Ολυμπιακός μετράει 2 ευρωπαϊκά, 1 τελικό και 2 πρωταθλήματα. Συνεπώς το αποτέλεσμα τους δικαιώνει.

ΥΣ: Έχω την αίσθηση ότι το ίδιο συμβαίνει και με τις πρόωρες ανανεώσεις. Δεν μπορούμε να τα μαθαίνουμε και όλα, γι αυτό μη σας κάνει εντύπωση για παράδειγμα γιατί δεν ανανεώνει ο Χάντερ. Είμαι 100% σίγουρος ότι του έχει γίνει πρόταση, αλλά ο ίδιος, για τους δικούς του λόγους, δεν απάντησε θετικά, μεταθέτοντας τη συζήτηση για το καλοκαίρι. Μέγα λάθος, όμως, αν όμως ο ίδιος ( ή ο μάνατζέρ του) έχει φανταστεί πλειστηριασμούς...


2 σχόλια:

  1. Stouk, αυτό ακριβώς είναι το πνεύμα -αν πρόσεξες το σχολίασα στο postάρισμα του Αντιδραστικού για τα 5άρια και των Χάντερ: για να μείνεις στον Ολυμπιακό και να καθιερωθείς στη συνείδηση του κόσμου, πρέπει και να το γουστάρεις! Ο Κωστής ο Σλούκας δεν το γούσταρε - δεν γνωρίζω τί επιφυλάσσει το μέλλον - ο Παπ αποδεικνύει με τον τρόπο της επιστροφής του (αλλά και με τα όσα έχει δείξει στην 4χρονη παρουσία του στην ομάδα εντός και εκτός γραμμών) ότι μπορεί να εξελιχθεί, μαζί με τον Βαγγέλη Μάντζαρη σε σημαία του Ολυμπιακού στην μετά-Σπανούλη και μετά-Πρίντεζη εποχή. Να βρει τον ρυθμό του μόνο, τα υπόλοιπα στο γήπεδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός. Και αυτό είναι το μεγάλο ατού αυτή τη στιγμή του Ολυμπιακού με την απόκτηση του Κώστα. Ότι έχει τόση δίψα για μπάσκετ και να αποδείξει ποιος είναι.

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή