Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Γιάννης Αθηναίου: Κομμένος και ραμμένος για τον Ολυμπιακό

Η εκτίμηση του νέου μπασκετικού Ολυμπιακού, της ομάδας franchise του ελληνικού αθλητισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη, θα γίνει φυσικά όταν ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός. Φυσικά οι Στρόμπερι και Γιάνγκ δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες και ενθουσιασμό, αλλά εγώ θα σταθώ στην αθόρυβη προσθήκη του Γιάννη Αθηναίου.. spanios


Ο μεν Στρόμπερι έρχεται σαν Πρωταθλητής Τουρκίας, κάνοντας όργια (15,3 πόντους , 4,6 ριμπ.) με την Καρσίγιακα απέναντι στους γερασμένους "κουμπάρους", ο δε Πάτρικ Γιάνγκ, ήταν μετά τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς ο πιο hot ψηλός της Ευρωλίγκα (ας αναμένουμε βέβαια την τελική ανακοίνωση).

Εγώ θα σταθώ, στην προσθήκη του Γιάννη Αθηναίου, που φυσικά έρχεται για πέμπτο γκαρντ και πολλοί θα προσπεράσουν την ανακοίνωση του ονόματος του.
Θα μου πεις, εδώ πήρες τους παραπάνω "πρωτοκλασάτους" Αμερικανούς, πως και στέκεσαι στην λιγότερο φανταχτερή ανακοίνωση;

Αρχικά, να αναφέρω, ότι ο Αθηναίου, ξεκίνησε στον Ηλυσιακό που εκείνες τις χρονιές, ήταν "κοφτήρι" ταλέντων, καπαρώθηκε από νωρίς από τον Πανιώνιο.
Δεν θεωρώ, πως του έκανε κακό, αλλά επιμένω, γνωρίζοντας από προσωπικού, τον χαρακτήρα και τη δίψα που έχει για μπάσκετ, αυτό το παιδί, αν είχε έρθει στην ομάδα μοντέλο του ελληνικού μπάσκετ από μικρότερη ηλικία, επιμένω ότι η εξέλιξη του θα ήταν διαφορετική.

Θα αποφύγω να μιλήσω με αριθμούς για την πορεία του, αλλά ότι έχει πετύχει το έχει καταφέρει με τον ιδρώτα και την υπομονή του.
Έκανε "αγροτικό" στον ΚΑΟΔ (με τον Γιώργο Καλαφατάκη), όντας παιδί, φεύγοντας από την πόλη του, γύρισε στον Πανιώνιο, όπου με τον Σφαιρόπουλο έκανε την εκτόξευση του (τυχαίο;), πήγε στον Άρη και ανέλαβε πρώτο βιολί, στα μέσα της ίδιας χρονιάς έζησε την εμπειρία της Αρμάνι Μιλάνο, καλέστηκε στην προεπιλογή της Εθνικής από τον Κατσικάρη, έκανε ένα καλό συμβόλαιο στην Τουρκία (Εσκισεχίρ) το οποίο "έσκισε" για να κρατήσει τα μπόσικα στην ΑΕΚ των μαζεμένων "βεντετών", μέχρι πέρσι..
Και από την πρώτη στιγμή φέτος, όντας free agent δεν μίλησε με κανέναν, περιμένοντας την ευκαιρία του στον Ολυμπιακό..

Αντίθετη λοιπόν πορεία, από τους περισσότερους Έλληνες, τόσα χρόνια στην ομάδα, όπου ήρθαν σε μικρή ηλικία και "χτίστηκαν" στον Ολυμπιακό, ο Γιάννης έρχεται ώριμος και με γαλόνι την δουλειά του.
Επιμένω ότι αν ερχόταν στην αρχή της καριέρας του η πορεία του θα ήταν διαφορετική!

Θα σταθώ στον χαρακτήρα και την ταπεινότητα του, που θα κολλήσουν γάντι στο οικοδόμημα του Ολυμπιακού, όπου άπαντες, ελέγχουν και επιζητούν πριν πάρουν κάποιον παίκτη, αλλά και στα αγωνιστικά που μπορεί να προσφέρει.
Καλή άμυνα, λίγα λάθη, κατέβασμα μπάλας και λύση στο σκοράρισμα, αλλά ας αφήσουμε τον κόουτς Σφαιρόπουλο να ξέρει καλύτερα.

Καλή τύχη λοιπόν στον Έλληνα, Γιάννη Αθηναίου, ένα παιδί που ποτέ δεν θα λαϊκίσει ή θα προκαλέσει, αλλά θα κάνει όσα δήλωσε κατά την ανακοίνωση της υπογραφής του, "λίγα λόγια και πολύ δουλειά".

ΥΓ. Πριν δυο χρόνια, όταν ο Μάντζαρης τραυματίστηκε, ο Ολυμπιακός έψαχνε guard και το όνομα του Αθηναίου είχε παίξει στα ρεπορτάζ, όταν με τον Άρη έκανε θραύση -φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Κυπέλου-. Τελικά ο Μπαρτζώκας κατέληξε στον Μάρντι Κόλινς...

ΥΓ2. Highlight στην καριέρα του, το κλέψιμο στον Διαμαντίδη πριν μερικά χρόνια στα τελευταία δευτερόλεπτα, που χάρισε την νίκη στον Πανιώνιο και έκανε τον -βετεράνο πλέον- παίκτη του ΠΑΟ να ωρύεται, ξεχνώντας προφανώς τα non call.

ΥΓ3. Τον ακούσατε να μιλάει για τα Ολυμπιακά του αισθήματα; Όχι, δεν θα το κάνει ποτέ. Αφήστε όμως να ξέρω λίγο καλύτερα!




2 σχόλια:

  1. Να καλωσορίσω και γω από την πλευρά μου τον Γιάννη στον Θρύλο!!!

    Είναι καθαρά επιλογή του κόουτς Σφαιρό και αυτό δείχνει πολλά...

    Όσο τον έχω παρακολουθήσει, καταλαβαίνω ότι είναι παιδί που δουλεύει και έχει σταθερά ανοδική πορεία.

    Ειδικά πέρυσι στην ΑΕΚ ήταν ο μόνος καθαρός και αξιόπιστος "άσος", τα πήγε περίφημα, ενώ επιπλέον έδειξε και ηγετικές αρετές. Δηλαδή στα δύσκολα δεν έτρεμε το χέρι του.

    Γενικά είναι μία καλή και συνάμα "ψαγμένη" επιλογή.

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Spanios δεν ξερω αν ο Αθηναιου ειναι κομμμένος και ραμμένος για αυτο που εψαχνε η ομαδα(θεωρω πως θα ταιριαζε ενας περισσοτερο οργανωτικος με εφεση στην δημιουργεια και λιγοτερο εκτελεστης καθως ο Γιαννης εχει δειξει πως στην θεση "2" αποδιδει καλυτερα)ομως το μονο σιγουρο ειναι οτι ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορουσε στην ελληνικη αγορα(μετα το Ζηση)για τον συγκεκριμενο ρολο.Πιστευω και εγω πως ειναι καλος χαρακτηρας και ειναι το πιο σημαντικο.Ειναι επιπλεον φιλοδοξος και μεσα απο την δουλεια και την σκληρη προσπαθεια θα βοηθησει και θα βοηθηθει απο αυτην την εμπειρια,σε βαθμο που θα καθιερωθει στο μεγαλο λιμανι που τοσο ηθελε να καταληξει.Τον καλοσωριζουμε,τον στιριζουμε και τον πιστευουμε!
    Υγ:Σε ενα αρθρο μου στο mpalaporni με θεμα την τοτε ομαδα του Αθηναιου(ΑΡΗ)εχεις εκδηλωσει τον θαυμασμο σου και την πιστη σου στον συγκεκριμενο παικτη,Spanios.Δικαιωθηκες

    Banis

    ΑπάντησηΔιαγραφή