Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Πιο... Σλούκι Λουκ δε γίνεται!!!



Ίσως είναι άδικο για τον Ντάνστον, που ήταν πραγματικά υπέροχος, αλλά ο Σλούκας κερδίζει τον τίτλο του "man of the match" γιατί είχε τόσο την "αύρα" όσο και την εμφάνιση ηγέτη, που σε τελικούς είναι αυτό που δίνει νίκες και ψυχολογία.Stouk...


Ο Αμερικάνος center έκανε ένα προσωπικό πάρτι στη ρακέτα του ΠΑΟ. Έβαλε 13 πόντους και πήρε 12 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 5 επιθετικά, παίζοντας και για τον "απόντα" Χάντερ". Εκτός αυτών είχε 7 κερδισμένα φάουλ και όλα αυτά σε 25΄ συμμετοχής!

Από την άλλη, όμως, ο Σλούκας ήταν αυτός που πήρε πάνω του το σκοράρισμα στο -13 του πρώτου ημιχρόνου, έβαλε συνολικά 16 πόντους (1ος σκόρερ), δημιούργησε (4 ασίστ), έφθειρε την περιφερειακή άμυνα του Παναθηναϊκού (7 κερδισμένα φάουλ!!) και γενικότερα ήταν ο καλύτερος Σλούκας που έχουμε δει φέτος.

Και όλα αυτά εν μέσω πρώιμων συζητήσεων για το αν θα μείνει, αν έχει κλείσει στην Τουρκία, πόσα λεφτά θέλει για να ανανεώσει κλπ κλπ... Πράγματα που καλώς ή κακώς μπορούν να επηρεάσουν κάποιον παίκτη, αλλά απ' ό, τι φαίνεται ο Σλούκας δεν είναι από αυτούς.

Γενικότερα, για το συγκεκριμένο ματς θα μπορούσαμε να πούμε ότι για τον Ολυμπιακό έπαιξε ρόλο η συγκέντρωση και η προσήλωση στο πλάνο του προπονητή, με μελανά σημεία τη δυσκολία απέναντι στη ζώνη και το κακό πρόσωπο του Σπανούλη, που προσπάθησε να το ισοφαρίσει με την καλή αμυντική του εικόνα απέναντι σε ποσταρίσματα του Νέλσον και του Γιάνκοβιτς.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός ήταν απελπιστικά μονοδιάστατος στην επίθεσή του, απειλούσε μόνο με τον Μαυροκεφαλίδη και δευτερευόντως με τον Φώτση (εδώ φάνηκε η απουσία του Παππά) και είχε θέμα σε κρίσιμα αμυντικά ριμπάουντ (εδώ φάνηκε η απουσία του Γκιστ και του Μπατίστα). Γενικότερα έπαιξε ουσιαστικά χωρίς ξένους, αφού η εικόνα των Σλότερ, Νέλσον, Κούπερ, Μπλουμς και Μόργκαν ήταν επιεικώς κακή.

Η συνέχεια θα παιχτεί στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη. Σήμερα ο Ολυμπιακός έκανε μόλις 3 λάθη,  πράγμα που είναι δύσκολο να επαναληφθεί σε εκτός έδρας ματς. Ωστόσο, αυτό μαρτυρά ότι η ομάδα είναι πλήρως συγκεντρωμένη, κάτι που καλείται να το επιβεβαιώσει και σε "εχθρικό" έδαφος.

Θα περιμένει έναν καλύτερο Σπανούλη, πιο λογικά ποσοστά στα τρίποντα και έλεγχο (ξανά) των ριμπάουντ. Αν κάνει το break το πρωτάθλημα είναι ουσιαστικά στα χέρια του. Νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να το πετύχει...

ΥΣ1: Ο Σφαιρόπουλος πιάνεται λίγο... αδιάβαστος στη ζώνη. Το έπαθε με τον Άρη και σε πολλές περιπτώσεις και σήμερα. Ελπίζω να διορθωθεί η κατάσταση την Τετάρτη, γιατί αυτός ο τρόπος άμυνας είναι η μόνη ελπίδα του ΠΑΟ να χαλάσει το μυαλό του Ολυμπιακού.

ΥΣ2: Ο Λαφαγιέτ, μετά το Final-4 της Μαδρίτης συνεχίζει να είναι απογοητευτικός στα κρίσιμα ματς. Δεν το περίμενα, αλλά΄δυστυχώς συμβαίνει.

ΥΣ3: Και οι 3 διαιτητές σήμερα αγνοούν τη λέξη "αντιαθλητικό φάουλ". Ίσως έλλειπαν σε εκείνο το μάθημα στη σχολή διαιτησίας. Δεν ξέρω τι άλλο να υποθέσω, πραγματικά.

2 σχόλια:

  1. Stouk, ο MVP του πρώτου τελικού δεν ήταν ούτε ο Ντάνστον, ούτε ο Σλούκι, ούτε ο Ματ, ούτε ο Πρίντεζης.
    Ήταν ο πρώτος διαιτητής, ο Χριστοδούλου! Ο διαιτητής που -μην ξεχνάμε - έπαιξε ημιτελικό πριν από λίγες εβδομάδες στην Ευρωλίγκα, αντελήφθηκε εγκαίρως ότι οι συνεργάτες του θα τίναζαν στον αέρα το παιχνίδι. Ο 3ος Ψαριανός ήταν ...χεσμένος - δεν μου αρέσει η έκφραση, αλλά η αθλητική βδικαιοσύνη έχει κρίνει πριν από 30 χρόνια ότι δεν αποτελεί βρισιά, αθωώνοντας τότε τον Σαραβάκο που την είχε χρησιμοποιήσει - και τον είχαν πιάσει όλα τα "τικ" του. Ο 2ος Καρακατσούνης ήταν ...πιασμένος -μόρφαζε ο άνθρωπος, πρέπει να πονούσε κάπου, τί νομίζετε ότι εννοώ;- και σφύριζε άλλα αντί άλλων, με αποκορύφωμα τα φάουλ του Πέτγουεϊ και του Σπανούλη στον Λουκά που παίζει πλέον στην ομάδα της βρωμιάς του -συγγνώμη, της καρδιάς του, ήθελα να πω...
    Αν ο Πατρινός ρέφερι δεν αποφάσιζε να πάρει φάσεις από τους συνεργάτες του, σήμερα θα είχαμε break, παρόλο που ο Ολυμπιακός έκανε ιστορικό ρεκόρ με τα λιγότερα λάθη, όπως πολύ σωστά επεσήμανες.
    Στο ΟΑΚΑ την 4η, βεβαίως, δεν θα υπάρχει τόσο στιβαρός διαιτητής για να "¨μαζέψει" το πουλέν της ΚΕΔ, τον 3ο Μητσόπουλο που παίζει σφυρίζει τελικούς χωρία καν πιο πριν να έχει παίξει έστω σε ματς της regular season τους δύο αιώνιους.
    Αντίθετα, θα είναι 2ος ο ...Ολυμπιακάκιας Πηλοϊδης που πριν έξι χρόνια με το περίφημο "non call" - όταν ο Διαμαντίδης πετούσε στις πινακίδες τον Πεν και σήκωνε το χέρι του για να μην φάει αντιαθλητικό - μας στερούσε ένα πρωτάθλημα. Πρώτος, δε, θα είναι ο γνωστός Αναστόπουλος... Αυτός, ντε, που πέρσι ο πρώην 3D τον ρωτούσε σε ένα ματς στο ΟΑΚΑ -δεν λείπει ποτέ - το περίφημο "μα, τί έχεις πάθει σήμερα;"...
    Κάνω μια πρόβλεψη - όχι για την έκβαση του ματς, αλλά για τους ρέφερι του 3ου τελικού: Παναγιώτου 100% θα είναι ο ένας!!!

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως επιμένω ότι έχουμε τόσο καλή ομάδα (και καλύτερη από τον ΠΑΟ) που όλα αυτά κάλλιστα μπορεί να μην παίξουν ρόλο στην έκβαση του πρωταθλήματος. Το πιστεύω πραγματικά...

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή