Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Ήρθε η ώρα για το δικό του "πρέπει"



Οι ημιτελικοί με τον Άρη πέρασαν, οι μάχες με τον Παναθηναϊκό έπονται και πια ο Ολυμπιακός θα δει το νόμισμα από την άλλη όψη του. Μιας και τώρα αυτός θα έχει το "πρέπει" στους ώμους του και καλείται να ζήσει με αυτό. Stouk...

Στην Ευρωλίγκα εδώ και 4 χρόνια ένα από τα μυστικά της επιτυχίας των ερυθρολεύκων είναι ότι αυτό το ρημάδι το "πρέπει" βαραίνει" όλους τους άλλους, εκτός από αυτόν!! Η ΤΣΣΚΑ για παράδειγμα έχει λυγίσει άπειρες φορές, η Ρεάλ χρειάστηκε 3 σεζόν για να τα καταφέρει και η Μπαρτσελόνα φτάνει συνέχεια γύρω από την πηγή και δεν πλησιάζει για να πιει νερό.

Όλες αυτές οι ομάδες με τα τεράστια budget και τα ηχηρά ονόματα απέτυχαν (και) επειδή δεν άντεξαν την υποχρέωση της κατάκτησης.

Κάτι τέτοιο παθαίνει εδώ και χρόνια και ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα, αλλά φέτος είναι η... επιτομή του "πρέπει να το πάρει".

Πολλοί και διάφοροι οι λόγοι:

1) Είναι πολύ καλύτερος από τον Παναθηναϊκό, όλη τη χρονιά, κάτι που είναι εμφανές, παρά το κάζο του κυπέλλου.

2) Έχει καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό.

3) Στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν παίζει πλήρης. Αντίθετα στον ΠΑΟ λείπουν 2 ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΙΜΟΙ γι αυτόν παίκτες (Γκιστ και Παππάς), ενώ ο Μπατίστα έχει χάσει πολλές προπονήσεις λόγω τραυματισμού.

4) Έχει τον ίδιο προπονητή ουσιαστικά όλη τη σεζόν, ενώ αντίθετα οι πράσινοι άλλαξαν μόλις πριν 2-3 εβδομάδες.

5) Η μία και μοναδική μεταγραφή του Ολυμπιακού μεσούσης της σεζόν ήταν ο Τσαϊρέλης, αλλά δεν... πίανεται, καθώς δεν πρόλαβε να παίξει λόγω τραυματισμού. Αντίθετα, στον ΠΑΟ κλήθηκαν να αποκτήσουν 2 παίκτες για τα Playoffs και είναι αμφίβολο (για να μην πω ακατόρθωτο) να καταφέρουν να προσφέρουν κάτι ουσιώδες. Όσο καλοί και να είναι είναι λίγο το διάστημα προσαρμογής τους.

6) Πλεονέκτημα έδρας. Φέτος έχουν λυγίσει ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ, η Μπαρτσελόνα (x2), η Εφές και ο ίδιος ο Παναθηναϊκός (εκτός του ΟΑΚΑ).

Όλα τα παραπάνω γιγαντώνουν αυτό το "πρέπει",μαζί βέβαια με ό, τι ζήσαμε πέρυσι αλλά και πρόπερσι (σκούπα το 2013 και σπάσιμο στο σπάσιμο έδρας το 2014).

Άρα όλοι στον Ολυμπιακό καλούνται να κάνουν αυτό το "πρέπει" όπλο στα χέρια τους και όχι βάρος στο κορμί τους. Να αποδείξουν ότι μπορούν να νικήσουν ακόμα και το άγχος τους, που χρόνια τώρα καταβάλλει την ομάδα στους τελικούς.

Στο κάτω-κάτω, αν δεν το καταφέρουν, τους εαυτούς τους πρώτα απ΄ όλα θα αδικήσουν. Και εκτός αυτού, είναι πραγματικά κρίμα να χαλάσει η εικόνα της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ στην φετινή Ευρωλίγκα με ένα χαμένο τίτλο για λόγους μη αγωνιστικούς αλλά... ψυχολογικούς!

Τα χρόνια περνάνε, τα πρωταθλήματα μας λείπουν και τα θέλουμε. Από τον πιο υγιή μπασκετικό μέχρι και τον πιο φανατικό οπαδό.

Πάρτε το, λοιπόν, για εμάς, για εσάς, για τους προέδρους, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!

ΥΣ1: Είναι μάλιστα η πρώτη χρονιά που φανατικοί Παναθηναϊκοί (και φουλ αντιολυμπιακοί) δηλώνουν ευθαρσώς ότι "θα το χάσουμε 3-0". Και δεν το λένε για γούρι ή για πισινή. Το εννοούν....

ΥΣ2: Το ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί το έχει καταλάβει και ο Γιαννακόπουλος, γι΄αυτό και κάνει ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων για να ταράξει το κλίμα, μήπως και καταφέρει κάτι. Ζητά τον Κοντονή παρόντα στους τελικούς για να επιβλέπει (λες και δεν υπάρχουν οι αρμόδιοι για να το κάνουν) και ζητά έλεγχο αίματος και ούρων σε όλους τους αθλητές (αν γίνει αυτό οι αγώνες θα τελειώνουν 21:30 και οι παίκτες θα φεύγουν από το γήπεδο στις... 02:00 τα ξημερώματα!! Ευαγγελισμός και Ερυθρός Σταυρός θα μοιάζουν τα αποδυτήρια!!!).

3 σχόλια:

  1. Stouk, πραγματικά πιστεύεις ότι η αιτία που δεν κερδίζει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα είναι το "πρέπει";
    Το break στο break του Παναγιώτου και του Καρακατσούνη ήρθε πέρσι από το βάρος του "πρέπει" στο 4ο ματς

    Το επιθετικό του Λασμέ και η ξάπλα του Διαμαντίδη που έγιναν μπροστά στον "αμερόληπτό" Σχινά πρόπερσι΄στο 4ο ματς, ήταν αποτέλεσμα του "πρέπει";

    Το διχτάκι που τράβηξε ο Διαμαντίδης στο μπάσιμο του Παπακουκά μπροστά στον Γκόντα το 2011 στο 4ο ματς στο ΣΕΦ, τραβήχθηκε από τον αέρα του "πρέπει";

    Το παγκόσμιο ρεκόρ της εκτέλεσης ούτε μιας βολής σε ένα ημίχρονο στον 3ο τελικό του 2010 ήταν αποτέλεσμα του άγχους του "πρέπει";

    Το περίφημο non call του Πηλοϊδη σε ματς τίτλου πριν έξι χρόνια οφείλεται στο βάρος του "πρέπει";

    Το ημίχρονο με τις 18-2 βολές στην 2η χρονιά των Αγγελόπουλων ήταν αποτέλεσμα του άγχους που φόρτωσε τους παίκτες του Ολυμπιακού το "πρέπει";

    Ακόμη και στο φετινό καταστροφικό ματς στο Κύπελλο το ότι ο Σπανούλης - ξαναγράφω, ο Σπανούλης - δεν κέρδισε ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ένα φάουλ - ξαναγράφω, ένα οποιοδήποτε φάουλ, όχι βολές, μια έστω επαφή - οφείλεται στο άγχος που είχε ο Kill Bill για το "πρέπει";

    Για να μην πάω πιο παλιά στους Ζαβλανούς και στους Κορομηλάδες, αλλά να μείνω στα πρόσφατα άγχη της ομάδας...

    Επαναλαμβάνω, ΣΕΒΟΜΑΙ απεριόριστα ορισμένους ανθρώπους και για αυτό ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΣΤΑΡΕΙ για αυτά που περιμένω ότι θα συμβούν φέτος στους τελικούς. Αλλά φίλε Stouk ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ!!!

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οκ. Να δούμε λοιπόν τι θα γίνει και τοποθετούμαστε (ξανά) στη συνέχεια.

    ΥΣ: Έγινε σύσκεψη για τον ορισμό των διαιτητών και πήγε και ο Γιαννακόπουλος. Δεν βρέθηκε κανείς να τον πετάξει έξω, όπως του αρμόζει... Αυτό όντως είναι ένα δείγμα... Αλλά ίδωμεν...

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα με τον court και είναι γνωστό σε όλους σας. Αδιαφορώ γιά τον θεσμό των πλέυ οφ και θεωρώ ότι κάποτε πρέπει ο Ολυμπιακός να πιέσει να σταματήσει, γιατί όχι μόνο διακωμωδεί το άθλημα, αλλά και γιατί εκκολάπτει την βία και την αλητεία. Γιά μένα ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, έχει παίξει περισσότερες σειρέ ςτελικών πρωταθλήματος από κάθε άλλη ομάδα και έχει χάσει σε περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα σε όλα τα αθλήματα σε όλον τον πλανήτη, ακόμα και με πλεονέκτημα έδρας.
    Τα λέω αυτά τώρα γιατί μετά θα φαντάζουν πικρά λόγια του ηττημένου. Ακόμα και να κάνουμε το 3-0 ο θεσμός αυτός είναι κατακριτέος γιά μένα.
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή