Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Ο κόσμος του Rugby στο Red Philosopher


Οι Red Philosophers καλωσορίζουν τον Καβαλιώτη και το rugbyrama.gr, που θα μας ξεναγούν στον θαυμαστό κόσμο του ράγκμπι που κερδίζει φίλους στην χώρα μας. Και ποιο καλύτερο ξεκίνημα από το Six Nations!

Για μια ακόμα χρονιά το Six Nations αναμένεται να αποτελέσει την ατραξιόν για τους φίλους της οβάλ μπάλας στην Γηραιά Ήπειρο, καθώς για μια ακόμα χρονιά οι 6 κατά τεκμήριο κορυφαίες εθνικές ομάδες της Ευρώπης (Αγγλία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ουαλία, Σκωτία) θα αναμετρηθούν για τον τίτλο της κορυφαίας εθνικής ομάδας ράγκμπι στην Ευρώπη.

Διαβάστε την συνέχεια:

http://rugbyrama.gr/2015/02/05/six-nations-ena-tournoua-mia-istoria/

2 σχόλια:

  1. Άθλημα συναρπαστικό, αλλά χωρίς πολλούς φίλους στην χώρα μας! Το Six Nations είναι κάτι σαν το ποδοσφαιρικό Euro, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι πριν λίγες μέρες είχαμε και στις ΗΠΑ το Super Bowl XLIX της National Football League, όπου οι New England Patriots κέρδισαν με 28-24 τους Seattle Seahawks και κατέκτησαν τον τίτλο. Το παιχνίδι το είδαν 73.000 θεατές στο γήπεδο και 120 εκατομμύρια από την τηλεόραση...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς το rugby δεν έχει πολλούς φίλους στην χώρα μας για πολλούς και διάφορους λόγους (για αυτό και είμαστε εδώ, για να το προβάλλουμε)

    Απλά μια μικρή διόρθωση: Το ποδοσφαιρικό Euro διεξάγεται με προκριματικά και τελική φάση, στην οποία μπορεί να πάρει μέρος οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης (αρκεί, βέβαια, να προκριθεί).

    Το αντίστοιχο "ευρωπαϊκό" του rugby διεξάγεται σαν το κύπελλο Μπρούνο Τζάουλι στον στίβο: Υπάρχουν κατηγορίες με άνοδο και υποβιβασμό (1A, 1B, 2A, 2B, 2C, 2D, 3A), αλλά όποιες ομάδες βρεθούν στις πρώτες θέσεις της 1A δεν ανεβαίνουν κατηγορία. Και αυτό διότι πάνω και από την 1A βρίσκεται η "σούπερ" κατηγορία, η οποία είναι "κλειστή", καθώς αποτελείται αποκλειστικά από τις 6 χώρες του Six Nations.

    Εδώ και καιρό συζητείται έντονα το ενδεχόμενο να μπει στην "σούπερ" κατηγορία η Γεωργία (και να γίνει, δηλαδή, Seven Nations), αλλά μάλλον θα χρειαστεί να περάσουν άλλα 5-10 χρόνια για κάτι τέτοιο

    Υ.Γ. Η Ελλάδα δυστυχώς βρίσκεται στην κατηγορία 3Α (στην χαμηλότερη κατηγορία). Η Κύπρος, όμως, βρίσκεται στην κατηγορία 2Β, έχοντας κάνει εκπληκτική πορεία τα τελευταία χρόνια (είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο σερί νικών -23 σερί νίκες-, μεγαλύτερο ακόμα και από χώρες όπως η Αγγλία, η Ιρλανδία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή