Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

NBA Finals : Στο τέλος θα μείνει μόνο ένας

Οι τελικοί του NBA ξεκινούν σήμερα τα ξημερώματα με τις δύο κατά κοινή ομολογία καλύτερες ομάδες στην Ανατολή και τη Δύση να διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Γράφει ο Admiral


Φαβορί κατά τη γνώμη μου υπάρχει και είναι ξεκάθαρο: Οι Golden State Warriors έχουν περισσότερες λύσεις, ποιότητα, βάθος, μεγαλύτερη συνοχή σαν ομάδα κάτι που φάνηκε κατά τη διάρκεια όλης της σεζόν. Επιπλέον παίζουν μονίμως σε έναν εξαντλητικό ρυθμό, γεγονός που έχει αποδειχθεί λαιμητόμος για όσους επιχείρησαν να τους αντιμετωπίσουν με τον ίδιο τρόπο.

Από το καλοκουρδισμένο σύνολο του Steve Kerr ξεχωρίζει ο mvp της regular season Stephen Curry που πραγματικά τα κάνει όλα και συμφέρει. Ο εις εκ των δύο splash brothers είναι αδιαμφισβήτητα ο ηγέτης αυτής της ομάδας, αυτός που θα πάρει την μπάλα στα δύσκολα, που θα βγει μπροστά, που θα κάνει το απίθανο και το αδύνατο δυνατό. Δεν θα εκμαιεύσει προσπάθειες και όταν δει ότι δεν είναι η μέρα του ή ότι ο έτερος brother, Clay Thompson είναι σε καλύτερη βραδιά θα του κάνει πέρα να περάσει.

Barnes, Green, Bogut, Lee, Livingston, Iguodala, Barbosa, συμπληρώνουν τους δύο all star αρμονικά και με πολύ σημαντική συνεισφορά. Η παρουσία τους κάθε άλλο παρά διακοσμητική είναι. Προσθέτουν ενέργεια, πάθος, δύναμη και σκυλίσια άμυνα, πράγμα που απέδειξαν στη σειρά με το Houston όπου περιόρισαν σημαντικά τον πολύ James Harden, με αποτέλεσμα σε 2 από τα τέσσερα παιχνίδια της σειράς να σημειώσει από 14 και 17 πόντους αντίστοιχα. Το μόνο αδύνατο σημείο των Warriors – θεωρητικά – είναι η απειρία.        

Από την άλλη πλευρά, στους Cleveland δεσπόζει η φυσιογνωμία του καλύτερου αυτή τη στιγμή παίκτη στον πλανήτη, του Lebron James. Ο γνώριμός μας από το πέρασμά του στην Ευρώπη, David Blatt του χει δώσει στην κυριολεξία τα κλειδιά του «μαγαζιού». Και αυτός μέχρι στιγμής του το ανταποδίδει, όντας  πρώτος σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες στην ομάδα του (27,6 pts, 10,5 reb, 8,3 ast, 1,7 stl), εκτός από τα κοψίματα που υπερτερεί ο Mozgov!

Ελλείψει Kevin Love, ο βασιλιάς στηρίζεται κυρίως στη βοήθεια των J. R. Smith, Irving, Mozgov, Shumpert, Thompson, Dellavedova. Η βοήθεια τους αποδείχτηκε αρκετή για να αποκλείσουν ομάδες όπως οι Boston Celtics, οι Chicago Bulls και οι Atlanta Hawks. Άλλο όμως Ανατολή και άλλο … άγρια Δύση. Απέναντι στο Golden State είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τα βρουν σκούρα αφού τα match ups δεν τους ευνοούν. Οι πολεμιστές διαθέτουν πληθώρα παικτών στο μπόι του Lebron και ο Kerr είναι σίγουρο ότι θα τους ρίξει όλους στη μάχη. Αντίθετα ο Blatt μάλλον θα δυσκολευτεί να βάλει δύσκολα στους splash brothers, αφού δεν διαθέτει περιφερειακούς εξολοθρευτές, πράγμα που θα του κοστίσει στη σειρά και ενδεχομένως να κρίνει και τον τίτλο.


Προσδεθείτε λοιπόν και απολαύστε. Στο τέλος θα μείνει μόνο ένας!

1 σχόλιο:

  1. Admiral, αν ο Ίρβινγκ χάσει, μετά τον τραυματισμό του στο πρώτο ματς, κάποια ματς από την σειρά, εκτιμώ ότι ο Λεμπρόν, όσο μεγάλος παίκτης κι αν είναι, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να πάει τον τίτλο στους "Ιππότες". Αλλά η σειρά μόλις ξεκίνησε, υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή