Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

8/2/1981: Αν πραγματικά ζούσαν και μας οδηγούσαν...

"Κύριες και κύριοι, καλησπέρα σας από την κατάμεστη Τούμπα, από όπου θα παρακολουθήσετε σε ζωντανή μετάδοση το μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό.
Το ματς θα διεξαχθεί μέσα σε έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, λόγω της επετείου της τραγικής 8ης Φεβρουαρίου 1981... Στην μετάδοση ο Court Central

... Τότε που είκοσι ένας φίλαθλοι πλήρωσαν την αγάπη τους για το λαοφιλέστεροο άθλημα του κόσμου με την ίδια τους την ζωή, εξαιτίας μιας αβλεψίας κάποιων ανευθυνοϋπεύθυνων που ποτέ δεν λογοδότησαν για το έγκλημά τους.
Και να, οι δυο ομάδες μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με μαύρα περιβραχιόνια, καταχειροκροτούμενες! Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού κρατούν ανθοδέσμες και εκείνοι του ΠΑΟΚ ένα πανό.

Στις κερκίδες, η συγκίνηση είναι μεγάλη, σε μια μοναδική ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει οι φίλοι του ΠΑΟΚ, οι οποίοι κρατούν χιλίαδες αναμμένα κεριά.
Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού κατευθύνονται προς τις εξέδρες της Τούμπας και μέσα σε χειροκροτήματα πετούν τις ανθοδέσμες στον κόσμο, ενώ οι συνάδελφοί τους του ΠΑΟΚ ξεδιπλώνουν το πανό που γράφει "Ποτέ ξανά πένθος στο ποδόσφαιρο"!

Γύρω μας βλέπουμε δακρυσμένα μάτια... Ακούγαμε νωρίτερα,μπαίνοντας στο γήπεδο, μπαμπάδες να διηγούνται με έντονη συναισθηματική φόρτιση στα παιδιά τους τί συνέβη εκείνη την αποφράδα ημέρα.
Πολύ ιδιαίτερη η ατμόσφαιρα, όμως ίσως το πιο χαρακτηριστικό έχει να κάνει με το ότι η Θύρα 4 εχει απόψε και ερυθρόλευκο χρώμα! Περίπου 500 οπαδοί του Ολυμπιακού κάθονται ανάμεσα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, όπως τότε στο Καραϊσκάκη που υπήρχαν και φίλοι της ΑΕΚ. Δυο, μάλιστα, από εκείνους ήταν στην "μαύρη λίστα" με τα θύματα...

Ενός λεπτού σιγή  πριν αρχίσει το μεγάλο ματς αλλά κανείς δεν σιωπά! Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δίνουν το σύνθημα: "Αδέλφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε!" και οι ΠΑΟΚτζήδες ακολουθούν! Ναι, όσοι λατρεύουν τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο νιώθουν αδέλφια, αισθάνονται τον πόνο του άλλου και συμπαρίστανται. 

ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΝΩΝΕΙ!!! Αυτό ειναι το μεγαλείο του αθλητισμού, αυτό είναι το σημερινό μεγάλο μήνυμα από την Τούμπα.

Πάμε τώρα στις συνθέσεις των δύο ομάδων..."

2 σχόλια:

  1. Θα έδινα τα πάντα για να ζω εγώ και τα παιδιά μου σε μια τέτοια "φλώρικη" (για κάποιους...) πραγματικότητα...

    ΥΣ: Δεν παίζω με τις λέξεις, αλλά πιστεύω ότι η φράση σου "πλήρωσαν την αγάπη τους για το λαοφιλέστερο άθλημα...) είναι ολόσωστη και κρύβει ένα ξεχωριστό νόημα. Αηδιάζω όταν ακούγεται η φράση "πέθαναν για τον Ολυμπιακό". Λες και είχαν πάει να πολεμήσουν. Μα για πόσο "γκάου" μας περνάνε όσοι το λένε αυτό;;;

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Stouk προφανώς ήμουν ο μόνος από τους red philosophers που, λόγω ηλικίας, ήμουν μέσα εκείνο το καταραμένο μεσημέρι. Στην θύρα 8, με τον θείο μου και μετά συναντηθήκαμε με τον πατέρα μου που ήταν στα δημοσιογραφικά. Κινητά και internet τότε δεν υπήρχαν και φύγαμε από το΄γήπεδο, νομίζοντας ότι κάποιος καβγάς είχε γίνει στην θύρα "7". Συνειδητοποιησαμε την τραγωδία, όταν φτάσαμε στα Καρπάθικα, στην Καλλίπολη και σταματήσαμε σε ένα καφενείο. Πήγαμε του σκοτωμού στο πατρικό Χιωτακέικο στην Φρεαττύδα και δεν θα ξεχάσω την μητέρα μου στο τηλέφωνο στο Παγκράτι να κλαίει και να φωνάζει "ζείτε, δόξα ο Θεός"...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή