Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

0-0 στην Τούμπα, πανηγυρίζει ο ΠΑΟΚ!

Σαφώς απογοητευμένος ο Ολυμπιακός, που απόψε έπαιξε ποδόσφαιρο μέσα στο άντρο του μακεδονίτικου "αντιολυμπιακισμού" και το 0-0 είναι έργο Ιτάνζ που έπιανε και τα άκυρα. Στο +8 η διαφορά από τον ΠΑΟΚ που μένει στην δήλωση του προπονητή του, πως "είναι ικανοποιημένος από την ισοπαλία"! spanios

Με όλες τις κυβερνήσεις, ο Ολυμπιακός δεν χάνει σε "τελικούς" τέτοιου είδους.
Ακόμα κι αν ο ίδιος έχανε, θα είχε τους δευτεροτρίτους στο -5, αλλά για τον ΠΑΟΚ ήταν τελικός.
Και σε αυτό το ματς ειδικών συνθηκών, ψευτομαγκιάς, ρίψης πετρών, δακρυγόνων και φθηνής προπαγάνδας, ο Ολυμπιακός μπήκε και έπαιξε.

Συμπαγής, κράτησε κατοχή, έκανε ευκαιρίες -κάποιες άχαστες-, δεν απειλήθηκε στιγμή παρά μόνο σε ένα μακρινό σουτ του Μακ, κέρδισε μάχες, δεν "μάσησε" από την έχθρα που είναι στο πετσί τους, ανάγκασε τον γηπεδούχο να βάλει τρίτο στόπερ στο τέλος (!), ενώ ζητά και πέναλτι στο τράβηγμα 10'' της φανέλας του Σαντάνα από τον "πονηρό" Κλάους, που ξέρει ότι οι διαιτητές δεν σφυρίζουν τέτοια πέναλτι, για να φύγουν ζωντανοί (ο Γιάχος ήταν σχεδόν αψεγάδιαστος σήμερα, όπως και οι βοηθοί του).

Φυσικά, ΔΕΝ είναι ώρα για διθυράμβους και πανηγύρια, ο Ολυμπιακός δεν τα κάνει αυτά σε ισοπαλίες. Εξάλλου όλοι θέλαμε "εκδίκηση" για τον πρώτο γύρο και δεν ήρθε.

Στο ποδόσφαιρο όμως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και σήμερα οι Ερυθρόλευκοι πέταξαν τον ΠΑΟΚ εκτός μάχης και σε δυο εβδομάδες πάνε για δεύτερο τελικό απέναντι στον ΠΑΟ (με το 1-0 οδηγό μένει εντός διεκδίκησης και σκαρφάλωσε δεύτερος) για να τελειώσουν την μπουγάδα του τίτλου.

Σήμερα είδαμε ωραία πράγματα, μετά τον πορωτικό όρκο νίκης πριν την έναρξη του ματς.

Είδαμε μόνο μια ομάδα στο τερέν, είδαμε ένα υπέροχο κεντρικό δίδυμο (ο Σαντάνα έχει προβλήματα, αλλά αν είχε αυτός, τότε τι να πούμε για τον Κόστα;), με τον Σιόβα να επιστρέφει αρχηγικά και τον Βραζιλιάνοο towering στόπερ να είναι ανίκητος ψηλά, η κυκλοφορία της μπάλας ήταν ιδανική, με άξονα, άκρα να συνδυάζονται αρμονικά.

Ο κόουτς με την διπλή αλλαγή των Φορτούνη και Μιλιβόγεβιτς αντί των έξοχων Τσόρι και Κασάμι, έδειξε την διαύγεια του, που κέρδισε κατά κράτος την μάχη του κέντρου.

Ο Τσόρι έφαγε πέτρες και καπνογόνα μπροστά από την Θύρα 4. Ούτε κάτω έπεσε, ούτε σφάδαξε, ούτε "έκλαψε".
Εκτέλεσε μάλιστα το κόρνερ βιαστικά για να παιχτεί το ματς, ΑΥΤΟΣ είναι ο Ολυμπιακός.

Ο Αφελάι (κι αυτός σήμερα πολύ καλός) έκανε fair play την στιγμή που πάταγε περιοχή (!) λόγω τραυματισμού του Σκόνδρα, ΑΥΤΟΣ είναι ο Ολυμπιακός, ενώ ο Κλάους την επέστρεψε άνανδρα (ο Αναστασιάδης του τα έψαλλε).

Οι Ελαμπντελαουΐ και Μαζουακού δεν απειλήθηκαν στιγμή και ανέβαιναν σαν βεντάλιες, ενώ ο Μήτρογλου που αποδεδειγμένα πλέον έχει επιστρέψει, ήταν ο μοιραίος, αφού έχασε την ευκαιρία του ματς, όταν από το ένα μέτρο σημάδεψε τον Ιτάνζ, ενώ τα σουτ του δεν βρήκαν στόχο και θα μπορούσε να είναι πιο ομαδικός.

Σε τέτοιες συνθήκες όταν φεύγεις με το Χ, είσαι απογοητευμένος για τους λόγους που προανέφερα, αλλά περήφανος για την ομάδα που στάθηκε όρθια και έτρεξε τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα μέχρι το 95'!

Συνεχίζουμε. 

Η ΑΕΚ έρχεται την Τετάρτη για το Κύπελλο. Ο υπογράφων έχει μεγαλώσει με την μεγάλη ΑΕΚ των early 90's της μεγάλης αντιπαλότητας και απέναντι της πάντα θα επιζητώ εμφατικές νίκες, ακόμα και αν είναι ομάδα Β' εθνικής.

Έρχεται η Ντνίπρο, ο Ολυμπιακός κύριοι συνεχίζει στην Ευρώπη, φυσικά η μόνη Ελληνική ομάδα..

Απόψε δεν σηκώθηκε πανό για την Θύρα 7 και την επέτειο της τραγωδίας, αλλά ο Ολυμπιακός έκανε την Τούμπα να αποδοκιμάζει στο τέλος τους παίκτες του ΠΑΟΚ και να φεύγει ατσαλάκωτος...  

2 σχόλια:

  1. Η διαφορα κλάσης, ανάμεσα στις δύο ομάδες, φάνηκε και σήμερα Spanios. Κι όταν λέω "διαφορά κλάσης", δεν εννοώ μόνο αγωνιστικά, αλλά και ως νοοτροπία: αν δεν είχε δοθεί στον ΠΑΟΚ πέναλτι όπως αυτό που δεν δόθηκε στον Ολυμπιακό, μπορούμε να φανταστούμε ποιες θα ήταν οι αντιδράσεις.
    Τέλος πάντων, με αυτό το αποτέλεσμα, ελέγχουμε απόλυτα την μάχη του τίτλου κι θα τολμήσω και μία πρόβλεψη: αποκλείεται να χάσουμε από τον Παναθηναϊκό!

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ομάδα ήταν με μια λέξη συμπαγής, Έκανε ευκαιρίες από συνδυασμούς και όχι από τύχη και θα επιμείνω και σε αυτό που λες, ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. Φάνηκε ξεκάθαρα πως υπάρχει ανωτερότητα. Ούτε διαμαρτυρίες και γελάκια (πλην Μανιάτη που δυστυχώς δεν σοβαρεύεται), σοβαρότητα, σκληρότητα όπου πρέπει.
    Η φετινή σεζόν θέλει μια μεγάλη νίκη στην Ελλάδα (χαλάλι κερδίσαμε Ατλέτικό και Γιουβέντους φέτος) και η τελευταία ευκαιρία είναι στη Λεωφόρο.. spanios

    ΑπάντησηΔιαγραφή