Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Ο Φορτούνης με το 7


Καλή εβδομάδα σε όλους με υγεία. Ένα πράγμα το οποίο απεχθάνομαι είναι ο μηδενισμός. Να βλέπεις δηλαδή έναν Ολυμπιακό που δεν σου αρέσει, δεν έχει νεύρο δεν είναι δουλεμένος, δεν δεν δεν. Αναφέρομαι στον Ολυμπιακό μέχρι το φετινό καλοκαίρι. Της τελευταίας 3ετίας θα έλεγα. Μέσα σε όλη αυτή τη μίζερη εικόνα και τα δεδομένα λάθη που είχαν γίνει , είχαν ακουστεί τέρατα. Ένα από αυτά ήταν πως ο Φορτούνης ήταν λίγος, ένα κακομαθημένο τσογλάνι το οποίο είχε πάρει την φανέλα σπίτι του, δεν έβαζε τα πόδια του στη φωτιά γιατί ήθελε να παραμείνει υγιής να φύγει στο εξωτερικό κλπ κλπ.


Το καλοκαίρι δούλεψε μόνος του, αν θέλετε να μάθετε λεπτομέρειες της καλοκαιρινής extra προετοιμασίας του, ανατρέξτε σε άρθρα προηγούμενων μηνών, όπου έχει γίνει συνέντευξη με τον προσωπικό του γυμναστή (ίδιος με του ποδοσφαιριστή Julian Draxler).Το φετινό δείγμα γραφής του Φορτούνη είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο και εκθαμβωτικό. Μέσα σε όλες τις φάσεις, καλύτερη φυσική κατάσταση, καλύτερη έκρηξη, πιο δυνατό πόδι και στα τελειώματά του και στις ‘’μεγάλες’’ μπαλιές.  Έναν χρόνο μπροστά σε σκέψη από κάθε άλλο αθλητή μέσα στο γήπεδο.

Είμαι της άποψης πως οι ομάδες πρέπει να αγοράζουν αλλά και να πουλάνε. Πρέπει να ανήκουν στην αγορά, να παίζει το όνομα της στα μπλοκάκια των μεγάλων μάνατζερ, να φτιάχνουν υπεραξίες, να ξέρει το κάθε ταλέντο ότι μπορεί να έρθει στον Πειραιά, για 2-3 χρόνια και μετά να μεταπηδήσει σε μια μεγαλύτερη ομάδα με το ανάλογο αντίτιμο. Όμως υπάρχουν και παίκτες που αξίζει την υπεραξία που θα φτιάξουν να την πληρώσεις ΕΣΥ , και να τον κρατήσεις εδώ για μια καριέρα ολόκληρη. Τέτοιος παίκτης είναι για εμένα ο Κώστας Φορτούνης. Είναι ο παίκτης για τον οποίο, ακόμα και 30 εκατομμύρια να σου δώσουν για να στον αγοράσουν, δεν πρόκειται να βρεις κάτι που να είσαι σίγουρος ότι μπορεί να τον αντικαταστήσει.

Αρχικά , το γεγονός ότι είναι Έλληνας δεν εξαγοράζεται με τίποτα. Δεύτερον και σημαντικότερο, ο συνδυασμός του πόσα χρόνια είναι στην ομάδα με την ηλικία του. Ο Κώστας, ήταν πάντα στο μυαλό 2 χρόνια πάνω από την ηλικία του, και στο σώμα και την ευελιξία, 3 χρόνια νεότερος. Επειδή ,καλά να είναι και να μείνει εδώ για ΠΑΝΤΑ, έχει πολλά χρόνια μπάλα ακόμα, ο Ολυμπιακός για να εκτοξευθεί μαζί του, θέλει 2 κινήσεις:

•Ένα σέντερ φορ που ο αντίπαλος να φοβάται να τον αφήσει μέχρι και να ανασάνει μόνο του. Δεν ξέρει αν είμαι ο μόνος, αλλά σε αυτή την ομάδα του Ολυμπιακού, πολύ θα ήθελα να δω τον Ανσαριφαρντ πως θα κούμπωνε. Ας ελπίσουμε πως όταν έρθει η ώρα, ο Σολδάνο θα δικαιώσει.
•Ένα σέντερ μπακ ογκόλιθο. Εδώ επανέρχομαι εκεί που είπα πριν για τις υπεραξίες των παικτών που φτιάχνεις εσύ και οφείλεις να πληρώσεις για να κάνεις μια βάση για το μέλλον. Κώστας Μανωλάς. Μετά τον Φορτούνη, αυτός που θα κρατούσα εδώ για πάντα. Η ταχύτητα του σε συνδυασμό με την κάθετη δύναμη του σώματος του, την ηγετική του φυσιογνωμία και την οξυδέρκειά του, θα τον κάνει ίσως τον πιο ακριβοπληρωμένο Έλληνα παίκτη. (Είναι πιο νέος από τον Παπασταθόπουλο) Θα μου πεις ,πως θα στερήσεις από τον παίκτη την προοπτική του Ευρωπαϊκού ονείρου και ότι θα έρθει τώρα στην καριέρα του παίκτη;

Καλή επιτυχία την Πέμπτη με την Ντιναμό, και ανεξαρτήτως αποτελέσματος , ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία από το καλοκαίρι και μετά, με ελάχιστες κινήσεις, τις λιγότερες των τελευταίων χρόνων, να κάνει ένα παντοδύναμο σύνολο ,που θα έχει και ομοιογένεια και ποιότητα, συνδυασμό που δεν είχε ποτέ την τελευταία 5ετία.

ΥΓ1: Περαστικά στον Λάζαρο, ελπίζω να είναι κάτι παρωδικό.

ΥΓ2: Είμαι πολύ αισιόδοξος για τον επαναληπτικό με την Ντιναμό, όλος ο οργανισμός του Ολυμπιακού ζει και αναπνέει για αυτό.

ΥΓ3:Τα λέμε μετά το ματς με Εφές στο μπάσκετ με όλα τα νέα για το τμήμα...

Vykodin1931

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου