Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Ήττα μεν, ανώδυνη δε...

        

Ο #ζίο_7 γράφει για τη χθεσινή ήττα του Ολυμπιακού στη Πόλη που δεν τον πληγώνει, του υπενθυμίζει όμως κάποιες αδυναμίες του αλλά και την ανάγκη απόκτησης ενός ακόμη παίκτη (γκαρντ?)...   


Την εμφάνιση των ερυθρολεύκων απέναντι στη Φενέρ θα τη χαρακτήριζα αρκετά μέτρια εως κακή. Κι αυτό διότι ουσιαστικά δεν απείλησαν  ποτέ σοβαρά τη τούρκικη ομάδα. Εδω όμως θα σταθώ λίγο σε κάτι που είπε ο κόουτς Μπλατ στη συνέντευξη τύπου. Γενικά είπε διάφορα ενδιαφέροντα πραγματάκια βέβαια αλλά σε αυτό που  θα δώσω περισσότερο βάση είναι το εξής:

 ''Όταν παίζεις χαρτιά τα λεφτά σου τα μετράς στο κλιμακοστάσιο, στο τέλος''. Αυτό που ήθελε προφανώς να πεί ο Αμερικανοισραιληνός τεχνικός του Ολυμπιακού είναι οτι το ταμείο θα γίνει στο τέλος και  μπορεί τώρα να χάσαμε σχετικά εύκολα απο τη πανίσχυρη-είναι η αλήθεια- Φενέρ αλλά αυτό που μετράει είναι το final four κι εκεί είναι άλλη ιστορία. Ίσως όμως να έκρυβε και κάτι άλλο αυτή του η δήλωση. Ίσως να μην ήθελε να πιέσει και πολύ τους ήδη βεβαρημένους παίκτες του σε αυτό το ματς.

Προσοχή. Δεν λέω οτι δεν ήθελε να κερδίσει, απλά άλλα παιχνίδια θεωρεί οτι θα του δώσουν το πλεονέκτημα έδρας ή τη πέμπτη θέση έστω κι ένα απο αυτά τα παιχνίδια είναι σίγουρα το επόμενο με τη Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ. Ξέρετε, πολλές φορές είναι αναγκαίο κακό να γίνεται μια τέτοια διαχείρηση μεσούσης μιας απαιτητικής σεζόν εξ'ου και οι δηλώσεις του Μπλατ ο οποίος είναι ''μανούλα'' σε τέτοιου είδους ζητήματα.  
                                         
Ας δούμε όμως και κάποια στοιχεία απ΄το χθεσινό παιχνίδι:

-Η Φενέρ έπαιξε επιθετική άμυνα πάνω στη μπάλα κι ο Ολυμπιακός πνίγηκε. Αυτό είχε ως συνέπεια τα πολλά κλεψίματα απ'τους Τούρκους αλλά και τις λάθος πάσες απ'τον εκάστοτε χειριστή της μπάλας αφού έβγαιναν δυναμικά δυο παίκτες κάθε φορά επάνω του.                       
-Ο Ομπράντοβιτς θέλοντας να μη του δημιουργήσει πρόβλημα το πολύ ποιοτικό παιχνίδι του Ολυμπιακου στο low post με Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη κατά κύριο λόγο έκλεισε την άμυνά του στη ρακέτα κόβωντας ουσιαστικά το τάισμα στους ψηλούς αντιμετοπίζοντάς τους σχεδόν πάντα με βοήθειες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να βρίσκουν σκορ σχεδόν μόνο απ τη περιφέρεια εξ'ου και τα 22 δίποντα έναντι 29 τριπόντων που επιχειρήθηκαν.  -Σε κακή μέρα οι γκαρντ του Ολυμπιακού πλην Στρέλνιεκς με αρκετά λάθη και πολλές λάθος αποφάσεις. Αυτό γίνεται όποτε τα αντίπαλα γκαρντ πιάζουν τόσο πολυ αυτά του Ολυμπιακού. Κι εδώ έρχεται η ανάγκη για την απόκτηση ενος ακόμη γκαρντ με καλό χειρισμό αλλά και σκορ για να βγαίνει μπροστά σε τέτοιες βραδιές. Το ξερώ, είναι δύσκολο να βρείς τέτοιο παίκτη μεσούσης της σεζόν και στα οικονομικά δεδομένα της ομάδας όμως μια τέτοια κίνηση ανεβάζει κατακόρυφα το ταβάνι των ερυθρολεύκων. 
-Μου άρεσε το step up που έκαναν οι δυο Λετονοί χθές. Κι αν για τον Στρέλνιεκς το περιμέναμε σίγουρα δεν το περιμέναμε απ' τον Τιμα. Έδειξε ένα μέρος των ικανοτήτων του αλλά το θέμα είναι να έχει διάρκεια. Επίσης μου άρεσε πολύ ο τσαμπουκάς που επέδειξε σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Γενικά δείχνει να μη ''μασάει'' απο καυτές έδρες καθώς τα δυο καλύτερά του παιχνίδια τα 'χει κάνει σε ΟΑΚΑ και Κωνσταντινούπολη. Μακάρι να είναι η αρχή του ξυπνήματός του.          -Με το που μπήκε ο Τουπάν υπήρχε κάποιος-επιτέλους-να πιέσει πάνω στη μπάλα και να μη κάνει περίπατο ο Ντίξον προς το καλάθι του Ολυμπιακού. Θετική εμφάνιση απ'τον Γάλλο.                               
-Κακή αμυντική προσήλωση όλων. Έκαναν κόψιμο στη ρακέτα οι παίκτες της Φενέρ και δεν ακολουθούσε κανείς. Γενικά αργές περιστροφές στο passing game των Τούρκων.         
                                               
Εν κατακλείδι ήταν μια άσχημη εμφάνιση η χθεσινή όχι όμως και άσχημη ήττα καθώς η 4η θέση παραμένει ορθάνοιχτη αφου και η Εφές έχασε στη Μαδρίτη. Ο Ολυμπιακός πλέον στρέφει το βλέμμα του στην αναμέτρηση με τη Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ την άλλη εβδομάδα καθώς το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει πλέον μαρκαριστεί με κόκκινο μαρκαδόρο απ'όλους στην ομάδα ως ''must win''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου