Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Πάρτε το ριμπάουντ...


Ο #ζίο_7 γράφει για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ολυμπιακού στη Μόσχα για διπλό αλλά και για το σωστό δρόμο στον οποίο βαδίζουν οι ερυθρόλευκοι. 


Μπορεί ο Ολυμπιακός να 'χει πάρει τον αέρα της ΤΣΣΚΑ στα final four όμως εκτός αυτών, στη Μόσχα έχει να τη κερδίσει πολλά χρόνια και συγκεκριμένα απο εκείνο το νικητήριο καλάθι του Λιν Γκριρ πριν δέκα χρόνια που διαμόρφωσε το τελικό 74-76 στα πλέι-οφ της τότε euroleague.

Κι όμως οι ερυθρόλευκοι το βράδυ της Πέμπτης θα μπορούσαν να πάρουν μια μεγάλη νίκη απέναντι στη Ρώσικη αρκούδα ίσως και πιο εύκολα απ'οσο νόμιζε ο πλέον αισιόδοξος οπαδός του αν δεν πάθαινε το μπλακ-άουτ στο 3ο δεκάλεπτο. 
                                        
Με τα -αν όμως δεν κερδίζονται παιχνίδια ούτε κατακτώνται τρόπαια οπότε πάμε να δούμε τη συνέβη στη Ρωσική πρωτεύουσα τη Πέμπτη το βράδυ. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και μετά το αρχικό 2-0 πήρε κεφάλι στο σκορ μέχρι και τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου. Οι παίκτες του Μπλατ διάβαζαν κάθε φάση σε άμυνα κι επίθεση και είχαν σταθερό προβάδισμα 4-5 πόντων.Σε εκείνο το σημείο η ΤΣΣΚΑ είχε μπλοκαριστεί στην επίθεση και οι ερυθρόλευκοι το εκμεταλλεύτηκαν πλήρως βρίσκοντας πόντους στο ανοιχτό γήπεδο με κύριους εκφραστές τον Γουίλιαμς-Γκος που έτρεχε πολύ καλά το γήπεδο αλλάκαι τον Βασίλη Σπανούλη που ''σέρβιρε'' τη μια ασιστ μετά την αλλή. Σε αυτό το διάστημα καλός επίσης ήταν και ο Μιλουτίνοφ χωρίς να υστερεί κάποιος απ τους υπόλοιπους με εξαίρεση τον Τίμμα.

Ο Ολυμπιακός έφτασε τη διαφορά μέχρι και στο +9 για να κλείσει το ημίχρονο στο +4,31-35.Κι εκεί που περιμένεις την αντίδραση των Ρώσων άρα είσαι υποψιασμένος στο 3ο δεκάλεπτο να μην κάνεις λάθη και να μπείς συγκεντρωμένος οι παίκτες του κόουτς Μπλάτ έκαναν το ένα λάθος πίσω απ΄το άλλο με τη ΤΣΣΚΑ να παίρνει κεφάλι στο σκορ μέχρι και με 9 πόντους. 

Χαρακτηριστικό είναι οτι οι ερυθρόλευκοι υπέπεσαν σε 8 λάθη στη 3η περίοδο και σε 5(!!) στα πρώτα 3,5 λεπτά.Οι Ρώσοι τα εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο και ξέφυγαν στο σκορ αλλά το πιο σημαντικό ήταν οτι γύρισαν το μομέντουν υπέρ τους.

Παρ'ολα αυτά ο Ολυμπιακός βρήκε τρόπο να γυρίσει στο ματς με μπροστάρη-ποιόν άλλο-τον αρχηγό του που τρέφεται απο τέτοιες καταστάσεις και με 3 τρίποντα κι ένα πολύ δύσκολο καλάθι εντός παιδειάς έφερε το μάτς στα ίσια και οι εφιάλτες των Ρώσων επέστρεψαν. Κάπου εκεί μια ολιγορία της άμυνας του Ολυμπιακού ίσως και να έκρινε το παιχνίδι καθώς χάθηκαν 3(!!) συνεχόμενα αμυντικά ριμπάουντ δίνοντας-εκτός απο ψυχολογία στον αντίπαλο-και τη δυνατότητα για 2 βολές στον Κλάιμπερν διαμορφώνοντας το 64-63 σε εκείνο το σημείο. Ο kill-bill έχοντας ψυχολογία στα ύψη πήγε να το τελείωσει με ένα δύσκολο 3ποντο,δεν μπήκε και κάπου εκεί το παιχνίδι έγειρε στην ομάδα του Ιτούδη. Ο Ολυμπιακός μέσα απο τέτοια παιχνίδια σίγουρα παίρνει πολύτιμες εμπειρίες μιας και είναι καινούρια ομάδα αλλά πρέπει και να τα κερδίζει αφού έφτασε τόσο κοντά. Άλλωστε όπως είχε δηλώσει και ο κόουτς Μπλατ οι νίκες είναι συνήθειο και εμείς πρέπει να συνηθίσουμε να νικάμε πάντα. Τι άλλο κρατάει? Φυσικά το εκπληκτικό παιχνίδι που έκανε για 3 δεκάλεπτα,το εξαιρετικό διάβασμα ενός τόσο ποιοτικού αντιπάλου,το οτι κατέβασε τη ΤΣΣΚΑ απο τους 92 περίπου πόντους μ.ο στους 69 και τέλος την αντίδραση που έβγαλε όταν οι Ρώσοι βρέθηκαν μπροστά ακόμη και με 9 πόντους.       
                   
Όλα αυτά λοιπόν ''δείχνουν''οτι ο Ολυμπιακός βαδίζει στο σωστό δρόμο,βάζει γερές βάσεις έτσι ώστε όταν όλα κρίνονται την άνοιξη η ομάδα του κόουτς Μπλατ να είναι πανέτοιμη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου