Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Ο Τίμα στο 4, αλλά για πόσο;;;




Πολύς λόγος γίνεται για τη μέχρι τώρα κακή εικόνα του Τίμα. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, από εδώ και πέρα θα τον βλέπουμε κυρίως στο "4". Πόσο ισχύει όμως αυτό το "κυρίως";;; Γράφει ο Stouk


Η απόκτηση του Γιάνις Τίμα το καλοκαίρι ήταν μια λογική, αλλά και έξυπνη κίνηση του Μπλατ για τη θέση 3. Παίκτης με πολύ καλό σουτ, εμπειρία στην Ευρωλίγκα και εκτός των άλλων χαμηλό προφίλ.

Με τον Τίμα στο ρόστερ και την ταυτόχρονη συνύπαρξή του με τους Παπ και Τουπάν, ο Μπλατ θα είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πολλά και διαφορετικά σχήματα, με τον Παπ μεν μονίμως στο 3, αλλά τον Γάλλο και στο 2 και τον Λετονό και στο 4.


Τα τρικ με τον Τουπάν τα βλέπουμε από την αρχή της χρονιάς, αλλά αυτό με τον Τίμα στο 4 το είχαμε δει για ελάχιστα λεπτά (για να μην πω δευτερόλεπτα). Στον προχθεσινό αγώνα κυπέλλου με τον Κολοσσό τον είδαμε μόνο στο 4 και σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις θα μονιμοποιηθεί στη θέση.

Η αλήθεια (που δεν μπορεί να κρυφτεί, ούτε αποτελεί κάποια υπερβάλλουσα κριτική) είναι ότι ο Τίμα δεν έχει ξεκινήσει τη σεζόν καλά. Δείχνει ατολμία και είναι αρκετά άστοχος.

Σε αντίθεση μάλιστα με την εικόνα του με την Εθνική της χώρας του, όπου τον Σεπτέμβρη με αντίπαλο τη Σλοβενία είχε 18 πόντους και 19 PIR σε 34΄, ενώ με την Ισπανία είχε 20 πόντους και 25 PIR ομοίως σε 34΄!

Ένα πρόχειρο συμπέρασμα είναι ότι o παίκτης στην Εθνική Λετονίας έχει τον χρόνο να δείξει αυτά που μπορεί και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Δεν είναι ότι ο Μπλατ δεν τον εμπιστεύεται, αλλά με το τρομερό ξεκίνημα του Τουπάν, αλλά και την μέγιστη ανάγκη να βρει ρυθμό ο Παπανικολάου, ειδικά μετά την 20ημερη απουσία του λόγω τραυματισμού, έφεραν τον Λετονό πίσω στο rotation.

Αυτό είναι φανερό ότι δεν βοήθησε τον Γιάνις να βρει ή αν θέλετε να διατηρεί το ρυθμό του και η αστοχία του στα λίγα λεπτά που παίζει, έριξε κι άλλο την ψυχολογία του.

Κακός παίκτης σε καμία περίπτωση δεν είναι και αυτό που χρειαζόταν ήταν μια ένεση... χρόνου και ψυχολογίας. Και ο Μπλατ  βρήκε τη λύση να τον χρησιμοποιήσει στο 4, με αρχή τον αγώνα με τον Κολοσσό.

Γνώμη μου είναι ότι δεν θα υπάρξει μονιμοποίηση του παίκτη στο 4. Θα παίζει εκεί στα εύκολα εντός Ελλάδος παιχνίδια, κυρίως για να υπάρχει η δυνατότητα ξεκούρασης του Πρίντεζη, μιας και η επάνοδος του Αγραβάνη δεν έχει ακόμα συμβεί, αλλά και να βρίσκει ο παίκτης περισσότερο χρόνο, για να βρει τον απαραίτητο ρυθμό.

Και η μονιμοποίηση στο 4 δεν θα γίνει για συγκεκριμένους λόγους. Αρχικά, εκεί υπάρχει ο Πρίντεζης, που έχει κάνει αρκετά καλό "μπάσιμο" στη σεζόν. Ωστόσο, το μεγάλο πρότζεκτ για τη συγκεκριμένη θέση ακούει στο όνομα Σάσα Βεζένκοφ. Ο Ελληνοβούλγαρος μέχρι στιγμής τα πηγαίνει περίφημα και δικαιώνει τόσο την καλοκαιρινή δουλειά του ίδιου, όσο φυσικά και την επιλογή διοίκησης και Μπλατ στο πρόσωπό του.

Δεν είναι χαζός ο Μπλατ να πετάξει στα σκουπίδια τη δουλειά που έχει γίνει τόσο καιρό με τον Σάσα. Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι θα δούμε και σε μεγάλα ματς τον Τίμα στο 4, αλλά αυτό θα γίνεται μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις και για ελάχιστα λεπτά, αν επιλέγεται σχήμα με τον Πρίντεζη ή τον Αγραβάνη στο 5.

Εκφράζω προσωπική άποψη, που όμως θεωρώ ότι έχει βάση. Ο Ολυμπιακός και εν προκειμένω ο Μπλατ δουλεύει σε συγκεκριμένες βάσεις και πιστεύω πως δεν έχει σκοπό να αναταράξει τόσο το ρόστερ και να προβεί σε κινήσεις, που θα φέρουν πολλαπλό ντόμινο.

Στο κάτω - κάτω η ομάδα πηγαίνει αρκετά καλά και είναι λίγο επικίνδυνο να διαταραχθούν τόσο οι ισορροπίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου