Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Φιλοσοφικά pre games: Ολυμπιακός-Μακάμπι


Game 4 και ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μακάμπι στο ΣΕΦ, σε ένα πολύ σημαντικό ματς και για τους δύο. Διαβάστε στην pre game ανάλυση του Red Philosopher:
Η ερυθρόλευκη περιφέρεια που κατέχει "κατ' αποκλειστικότητα" τα κλειδιά της νίκης.
Τα τρελά σουτ της Μακάμπι και η αντιμετώπισή τους.
Ο αναμενόμενα γρήγορος ρυθμός του ματς και το μυστικό του.
Η ενδεχόμενη απουσία Ουίλμπεκιν και τι σημαίνει...
Επιμελείται ο Αντιδραστικός


Μπορεί να είναι ακόμα τόσο νωρίς αλλά το αυριανό ματς είναι πολύ σημαντικό και για τους δυο. Ο μεν Ολυμπιακός θέλει την εντός έδρας νίκη και το 3-1, για να μην χάσουν την αξία τους τα δύο μεγάλα διπλά σε Μόσχα-Βιτόρια. Η δε Μακάμπι, δεν θέλει ούτε να σκέφτεται ήττα και κύλιση στα χαμηλά βαθμολογικά στρώματα, με ρεκόρ 1-3... Ας δούμε όμως μερικά, βασικά στοιχεία, τα οποία επιλέξαμε για το αυριανό ματς.

Η ερυθρόλευκη περιφέρεια που κατέχει "κατ' αποκλειστικότητα" τα κλειδιά της νίκης

Καλώς ή κακώς το παιχνίδι με τη Μακάμπι, θα συγκριθεί με το τελευταίο με την Αρμάνι. Για πολλούς λόγους, με κυριότερο την αγωνιστική ομοιότητα Ιταλών και Ισραηλινών.
Ο Ολυμπιακός αν θέλει να έχει τύχη, πρέπει περιφερειακά να δείξει καλύτερο πρόσωπο. Και αμυντικά και επιθετικά.
Με την Αρμάνι οι οργανωτές Σπανούλης-Γκος δεν βρήκαν ποτέ ρυθμό-ούτε σκορ, ενώ οι all around forwards Παπανικόλαου-Τουπάν-Τίμα, ήταν "φαντάσματα", άστοχοι, χωρίς να παίρνουν πρωτοβουλίες, ενώ δεν βοήθησαν ούτε καν αμυντικά (Τζέιμς, Νέντοβιτς, Μίτσοφ έκαναν πάρτι).
Ε λοιπόν αύριο, αυτοί οι παίχτες ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να κάνουν step up. Οι Γκος και Σπαν, πρέπει να δώσουν το σύνθημα  δημιουργικά και σε εκτελεστικά (αυτοί καλώς ή κακώς είναι οι μαέστροι), ενώ οι "αίλουροι" forwards πρέπει να βάλουν τα σουτ, να τρέξουν πρώτοι αλλά και να αμυνθούν στους ΤΡΕΛΟΥΣ σουτέρ της Μακάμπι (πρώτος από όλους ο Γουίλμπεκιν).
Με καλή εικόνα αύριο της ερυθρόλευκης περιφέρειας, ο Θρύλος αύριο δύσκολα ή εύκολα θα το καθαρίσει το ματς... Σε αντίθεση περίπτωση θα χει μεγάλα προβλήματα...

Τα τρελά σουτ της Μακάμπι και η αντιμετώπισή τους

Η Αρμάνι σκόραρε 99 πόντους στο ΣΕΦ. Κάτι παρόμοιο, είναι ανεπίτρεπτο και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να επαναληφθεί ΠΟΤΕ, ειδικά εντός έδρας, αν θέλει η ομάδα μας να έχει τύχη.
Οι Ιταλοί διέλυσαν την ερυθρόλευκη άμυνα με τρελά μακρινά σουτ. Ίδιο στυλ επίθεσης έχει και η Μακάμπι... Ο Ολυμπιακός λοιπόν πρέπει να έχει καλύτερη αντιμετώπιση. Γουίλμπεκιν, Κολιάρο, Ρολ έχει πολλούς και καλούς σουτέρ η Μακάμπι...
Το πρόβλημα των αποστάσεων είναι το πιο βασικό (σας το είχαμε τονίσει στην post game ανάλυση του game 3). Ο Ολυμπιακός πρέπει μακρυά από τη μπάλα να μην χάνεται/καθυστερεί στις αλλαγές (ώστε να μην δίνει ελεύθερα τρίποντα), ενώ πάνω στον αντίπαλο χειριστή θέλει μεγάλη πίεση, την οποία δεν προσφέρει ο Γκος, αλλά μπορούν να προσφέρουν οι Παπανικολάου και Τουπάν.
Το ερώτημα είναι αν θα ρίχνει πάνω στον αντίπαλο guard τον ψηλό ή αν θα επιλέγει αντιμετώπιση over... Έχω την εντύπωση, πως γενικά θα επιλέξει το over με μοναδική εξαίρεση την αντιμετώπιση του Ουίλμπεκιν, τον οποίο νομίζω θα αντιμετωπίσει με αλλαγή για να του κρύψει το γήπεδο και να απομακρύνει τη μπάλα από τα χέρια του... Κατά τα άλλα μακρυά από τη μπάλα, full αλλαγές όπως σε κάθε ματς...

Ο αναμενόμενα γρήγορος ρυθμός του ματς και το μυστικό

Τα ματς του νέου Ολυμπιακού θα είναι πλέον πολύ γρήγορα. Ειδικά με ομάδες "ελεύθερες", σαν την Μακάμπι (ή την Αρμάνι) τα παιχνίδια θα είναι το απόλυτο run n gun!!!
Αύριο λοιπόν αναμένεται αγώνας υψηλού ρυθμού, πολλών κατοχών και μεγάλου σκορ.
Το μυστικό για τον Ολυμπιακό κρύβεται στην διαφορά ταχύτητας και βιασύνης...
Οι ερυθρόλευκοι με την Αρμάνι την πάτησαν. Ήθελαν να τρέξουν αλλά εν τέλει, κατέληξαν σε βιαστικές επιλογές. Κάπως έτσι ήρθε η κατάρρευση του δ' δεκαλέπτου. Άλλο ταχύτητα λοιπόν, άλλο βιασύνη.
Στο παιχνίδι με τη Μακάμπι λοιπόν, ο Ολυμπιακός πρέπει να τρέξει, αλλά με το σωστό τρόπο. Να ανοίξει το ρυθμό, να βρει ενέργεια και ψυχολογία (όταν τρέχει άλλωστε νιώθει πιο άνετα πάνω στο παρκέ, ο Θρύλος του Μπλατ!!!), απλά με προσοχή να μην παρασυρθεί ΠΑΛΙ. Γιατί με την Αρμάνι, ξεκάθαρα έχασε το μυαλό του στο β' μέρος και πήγε σε βιαστικό ρυθμό...

Η ενδεχόμενη απουσία Ουίλμπεκιν και τι σημαίνει

Καταρχήν θα μου επιτρέψετε να έχω τις αμφιβολίες μου, στα περί απουσίας του μακράν κορυφαίου παίχτη της Μακάμπι, Ουίλμπεκιν. Ίσως είναι "κόλπο" του πονηρού (μπασκετικά πάντα) και έμπειρου Σπάχια.
Αν πάντως όντως, δεν παίξει οι ισορροπίες και τα δεδομένα θα αλλάξουν. Περιμένω ένα αμφίρροπο ματς, αλλά αντικειμενικά χωρίς τον βασικό της pg , η Μακάμπι μετατρέπεται σε μεγάλο αουτσάιντερ. Θα λείπει και ο Πάργκο μην ξεχνάμε...
Κάπως έτσι ο Ρολ θα αναλάβει ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΡΓΆΝΩΣΗ μόνος του, ενώ θα κάνει το ντεμπούτο πέφτοντας στα πολύ βαθιά και ο Κέντρικ Ρέι, ένα άγνωστο guard, με έμφαση όπως λέγεται, στην επίθεση...
Επαναλαμβάνω όμως, αν δεν παίξει ο κορυφαίος guard, Ουίλμπεκιν, τότε ο Ολυμπιακός θα γίνει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη...  Δεν βγαίνει η εξίσωση, για τους Ισραηλινούς χωρίς τα δύο βασικά τους point guards!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου