Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Ακόμα να συνηθίσετε;



Μέσα σε μια εβδομάδα, είδαμε μαζεμένα όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη νέα Euroleague. Εκπλήξεις (ή..."εκπλήξεις"), τραυματισμοί, σκαμπανευάσματα, μεγάλες νίκες, μεγάλες ήττες. Και αν κάποιοι δεν τα χουν συνηθίσει, καιρός να το κάνουν. Γράφει ο Stouk


Δεν έχουμε φτάσει παρά στην 4η αγωνιστική και έχουμε δει σχεδόν τα πάντα. Ανατροπές προγνωστικών, μεγάλες νίκες, μεγάλες ήττες, μικροτραυματισμούς, σοβαρούς τραυματισμούς.

Όλα αυτά είναι πια κυρίαρχα στοιχεία στο νέο format της Euroleague. Δεν πρέπει τίποτα μα τίποτα να μας προκαλεί έκπληξη.

Ας ξεκινήσουμε από τα δικά μας. Την περασμένη εβδομάδα ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια νίκη στη Βιτόρια. Έχασε όμως τον Στρέλνιεκς για 10 μέρες. Στο καπάκι υπέστη βαριά ήττα από την τρελοΑρμάνι στο ΣΕΦ.

Η οποία Αρμάνι, που έχει μπει δυνατότερα από κάθε άλλη χρονιά, κέρδισε και τη Χίμκι, η οποία Χίμκι έχει (άκουσον-άκουσον!) 0/4 μέχρι τώρα! Ποιος θα το περίμενε αυτό για την ομάδα του Μπαρτζώκα;;;

Από την άλλη, η περσινή φιναλίστ Φενέρ, ξεκίνησε με 3 νίκες, μια εκ των οποίων στο πάντα δύσκολο Κάουνας, αλλά έχασε για πολλούς μήνες τον Ένις μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό του στο πόδι, πήρε τον Γκριν, αλλά έχασε από την τρελοΕφές, η οποία κάνει και αυτή ένα σούπερ ξεκίνημα, αφού εκτός από τη συμπολίτισα πήρε διπλά  στη Χίμκι και την πρώτη αγωνιστική στη Μπάγερν, όπου έχασε ήδη ο Παναθηναϊκός και η διοργανώτρια του φετινού F4 Μπασκόνια!!!

Μπερδευτήκατε;;; Εγώ καθόλου. Όλα αυτά είναι αναμενόμενα. Και θα γίνουν και άλλα τόσα. Ειδικά δε η φετινή διοργάνωση έχει τουλάχιστον 14 ομάδες που μπορούν να κερδίσουν παντού και οποιονδήποτε.

Ή έστω, καμία από αυτές, δεν τις θεωρείς "εύκολες". Απ' ό, τι φαίνεται η Γκραν Κανάρια και η Μπουντουτσγκνοστ θα κάνουν αρκετές ήττες, αλλά σίγουρα και οι δύο θα πάρουν νίκες-μαχαιριές στις έδρες τους. Για παράδειγμα η Γκραν Κανάρια δεν θα δει τα ματς με τις Ισπανικές ομάδες ως αγγαρεία (άλλωστε ήδη η Μπαρτσελόνα την "πάτησε" εκεί μέσα).

Όσο, λοιπόν, και να μας ταράζει την ψυχολογία το πάνω-κάτω του Ολυμπιακού, δικαιολογείται. Η αλήθεια είναι ότι όταν κάνεις διπλό και μετά τρως 20ρα στην έδρα σου χτυπάει κάπως.

Αλλά είναι  φυσιολογικό. Πόσο μάλλον για μια καινούρια ομάδα. Που ψάχνει τα πατήματά της.

Εδώ ένας απλός τραυματισμός του Στρέλνιεκς έφερε κακό χαμό. Καταλαβαίνω ότι στο θέμα αυτό έχουμε περάσει πολλά, αλλά κάπου πρέπει να μπει και ένα μέτρο στις αντιδράσεις.

Ο ΠΑΟ έχασε Λοτζέσκι με θλάση, η Μακάμπι Ουίλμπεκιν και μάλλον οριστικά τον Πάργκο και παίρνει παίκτη, για τη Φενέρ τα είπαμε, ο Σιλντς της Μπασκόνια έχασε και αυτός κάποια ματς σε Ευρώπη και Ισπανία.

Ας ηρεμήσουμε λοιπόν και ας απολαύσουμε το "ταξίδι". Που σίγουρα θα περιλαμβάνει (και άλλες) μεγάλες νίκες, αλλά και (άλλες) μεγάλες ήττες. Ο σκοπός είναι να ξεπερνάς τα κακώς κείμενα και να βελτιώνεσαι διαρκώς, αλλά κυρίως να είσαι υγιής και φορμαρισμένος το κρίσιμο διάστημα από Μάρτιο και μετά.

Η ομάδα "τρέχει" πάνω σε σωστές ράγες και παιχνίδι με το παιχνίδι θα βελτιώνεται. Αυτό πια φαίνεται από χιλιόμετρο...

ΥΣ: Όσο για τις μεταγραφές, δεν μπορεί να με πείσει κάποιος ότι ο Μπλατ θα αρνιόταν πχ. μια μεταγραφή ενός ψηλού, αλλά επειδή πάντα υπάρχουν φαινόμενα τύπου Ενις ή Πάργκο, κάτι τέτοιο θα ήταν πιο νορμάλ να γίνει τον Δεκέμβρη και όχι τώρα. Τότε που θα έχουμε και μια πιο καλή εικόνα της κατάστασης του Αγραβάνη. Γιατί ίσως η καλή επάνοδός του λύσει πολλά προβλήματα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου