Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Job done..!!


Ο ζίο_7 γράφει για το 2/2 το βράδυ της Πέμπτης σε euroleague και europa league και υπενθυμίζει οτι δεν είναι και τόσο εύκολο να νικάς στην ευρώπη όπως κάποιοι νομίζουν...


Ο Ολυμπιακός τη Πέμπτη που μας πέρασε είχε 2 σημαντικούς αγώνες στην ευρώπη σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο με το ''πρέπει'' μάλιστα να πλανάται κατά κάποιο τρόπο πάνω απ το κεφάλι του, για τη μεν ομάδα του Μπλατ για να μην πάνε στράφι τα 2 μεγάλα διπλά που έκανε και για τους δε παίκτες του Μάρτινς να παραμείνουν στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Ας τα πάρουμε όμως με τη χρονική σειρά που έγιναν τα παιχνίδια.
                                
Οι ερυθρόλευκοι ταξίδεψαν στο Λουξεμβούργο μετά τον εγκλεισμό τους στο Ρέντη αποφασισμένοι να γυρίσουν με τους 3 βαθμούς στις αποσκευές τους μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα κυρίως στο πρωτάθλημα. Ξεκίνησαν αρκετά καλά με πίεση ψηλά κλέβοντας μπάλες και δημιουργώντας ευκαιρίες. Κάπου εκεί όμως η τύχη τους γύρισε ξανά τη πλάτη με τον Γκερέρο να τίθεται νοκ-άουτ απ το 20λεπτο και τον Χριστοδουλόπουλο να παίρνει τη θέση του στη κορυφή. Με μαέστρο τον Φορτούνη και τον αεικίνητο Ποντένσε ο Ολυμπιακός τελείωσε το ημίχρονο με 18(!) τελικές προσπάθειες χωρίς όμως και πάλι να έχει σκοράρει. Τελικά το γκολ ήρθε απο μια στημένη φάση και τη κεφαλιά του πολύτιμου Τοροσίδη. Με λιγότερο κυρίως άγχος πλέον η ομάδα του Μάρτινς διαχειρίστικε σχετικά εύκολα αυτό το προβάδισμα και σε μια φάση που προήλθε απο τη πίεση ψηλά και την οξυδέρκεια του Ποντένσε ο Φορτούνης πλάσαρε τον γάλλο κίπερ της Ντουντελάνζ για το 0-2. Με αυτή του τη νίκη ο Ολυμπιακός έφτασε τα 35 διπλά στην ευρώπη και δείχνει μια συνέπεια σε οτι έχει να κάνει με την ευρωπαική του παρουσία... 
                           
Στο ΣΕΦ  2 ώρες αργότερα οι ερυθρόλευκοι αντιμετώπιζαν τη πληγωμένη Μακάμπι και έψαχναν τη πρώτη τους νίκη στην έδρα τους. Οι ισραηλινοί χωρίς Ουίλμπεκιν και Πάργκο μπήκαν χωρίς άγχος χτύπησαν τον Ολυμπιακό κυρίως με μακρινά σουτ με αποτέλεσμα στα τρία πρώτα λεπτά η ομάδα του κόουτς Μπλατ να ΄χει δεχθεί 11 πόντους. Όμως και στην επίθεση τα πράγματα δεν πήγαιναν και τόσο καλά μιας και πολλές φορές η μπάλα ''κολλούσε'' στα χέρια του Σπανούλη αφου δεν υπήρχε κίνηση χωρίς αυτήν. Εξαίρεση ο Γουίλιαμς-Γκος που με αρκετά drive κράταγε τον Ολυμπιακό κοντά στο σκορ. Στη δεύτερη περίοδο η εικόνα άλλαξε θεαματικά αφού ο Μπλατ ''ψήλωσε'' πολύ την ομάδα του και με Μάντζαρη-Τουπάν-Τίμα-Βεζένκοφ-Λεντέι και με αλλαγές σε όλα τα σκρίν βγήκαν αρκετές άμυνες και έτσι ήρθε και ο ρυθμός στην επίθεση και με ένα 11-0 πλέον οι ερυθρόλευκοι πήραν προβάδισμα. Η Μακάμπι επέστρεψε μα ο αρχηγός φώναξε παρόν και με ένα ''πλάγιο'' τρίποντο και μια ασιστ το σκορ πήγε στο 41-32.Τελικά το ημίχρονο έλειξε με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει +8 για τον Ολυμπιακό. Το δευτέρο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Μπλατ μιας και σε ενάμιση λεπτό το +8 έγινε +15. Με την Μακάμπι πλέον να μην έχει τίποτα να χάσει άρχισε ενα αμερικάνικο στυλ μπάσκετ με μπροστάρη τον Ντεάντρε Κειν που όμως έπιασε τόπο και οι Ισραηλινοί έφτασαν μέχρι και στο-6. Τελικά ο Ολυμπιακός κράτησε τη διαφορά και υπέταξε τη Μακάμπι με 88-80. Εδώ αξίζει να αναφερθεί οτι Βεζένκοφ και Τουπάν τα δυο ''πολυεργαλεία'' του θρύλου έκαναν φανταστική δουλειά σε άμυνα κι επίθεση και ουσιαστικά ήταν αυτοί που άλλαξαν το ρυθμό του αγώνα στο 2ο δεκάλεπτο. O μεν Σάσα με 7 πόντους και 8 ριμπάουντ και πολλές καλές άμυνες αλλά και δυο κοψίματα πάνω στη στεφάνη ο δε Γάλλος με 15 πόντους σε 13(!) λεπτά και κάτι δευτερόλεπτα αλλά και με τεράστια συνεισφορά που δεν αποτυπώνεται στη στατιστική. 
                                                    
Κλείνοντας,να πούμε πως αυτές οι δυο νίκες δεν θα γραφτούν με χρυσά γράμματα σαφώς στην ιστορία του συλλόγου αλλά είναι αυτές που καθιερώνουν μια ομάδα στην ευρώπη αφου τέτοια ματς πρέπει να τα παίρνει ακόμη και στη κακή της μέρα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε οτι ο ΠΑΟΚ την ίδια μέρα έχασε στην έδρα του απο τη... Βίντι και ο Παναθηναικός 24 ώρες αργότερα μέσα στο ΟΑΚΑ απ τον αγαπημένο του Σάρας και τη Ζαλγκίρις... Επομένως τίποτα δεν είναι δεδομένο σε ευρωπαικά παιχνίδια. Ας μην τα μειώνουμε όλα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου