Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Tactic Philosopher: game 14


Ο Ολυμπιακός απέδρασε από την έδρα της Εφές παρά την κακή του εμφάνιση με 58-61 και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση της διοργάνωσης ανεβάζοντας το ρεκόρ του σε 11-3.
Διαβάστε στην στήλη του blog, Tactic Philosopher:
Η υποδειγματική ερυθρόλευκη άμυνα που έδωσε τη νίκη.
Η αμυντική τακτική του Αταμάν που οδήγησε τον Ολυμοιακό σε μακρινά σουτ.
Οι ομοιότητες και οι... διαφορές με το παιχνίδι της Βαμβέργης.
Επιμελείται ο Αντιδραστικός


Ο Ολυμπιακός πέρασε από την Πόλη του (2/2 ήδη..!) παρά την μέτρια εμφάνισή του επιθετικά. Ας αναλύσουμε, όπως κάθε βδομάδα, τις τακτικές του αγώνα.

Η άμυνα έφερε τη νίκη

Ο Ολυμπιακός έπαιξε ακαδημαϊκή άμυνα η οποία του έδωσε τη νίκη. Κράτησε την Εφές στους 58 πόντους (τρομερή επίδοση) ενώ στο πρώτο μέρος για να φανταστείτε οι Τούρκοι είχαν μόλις 25!
Ο Ολυμπιακός για να περιορίσει τη δύναμη της δύναμη της ρακέτας της Εφές επέλεξε να μην πηγαίνει σε αλλαγές. Αυτό περιόρισε αρκετά τα miss matches στο χαμηλό κι έτσι χάθηκε το υψομετρικό πλεονέκτημα των Τούρκων.
Παράλληλα παίζοντας όβερ στα σκριν οδήγησε ουσιαστικά την Εφές σε ατομικά 1vs1 των περιφερειακών των. Έτσι οι Τούρκοι έπαιζαν ΜΟΝΟ με ατομικές ενέργειες/isolation (και έσπασαν τα στεφάνια) και ο Ολυμπιακός με καλή προσωπική άμυνα βγήκε νικητής...

Ο Αταμάν έδωσε τα σουτ

Ο Αταμάν είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Βλέποντας τον τρόπο που ο Ολυμπιακός κέρδισε την ΤΣΣΚΑ, επέλεξε να κλείσει την ρακέτα του. Ετσι έδωσε πολλά σουτ στον Ολυμπιακό.
Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να περάσουν μπάλες μέσα (το κατάφεραν ελάχιστα κυρίως με Τόμσον, ενώ Μακλίν και Μπόγρης τελείωσαν απο δύο φάσεις έκαστος από κοντά) αλλά σε γενικές γραμμές ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ να καταφύγουν σε πολλά μακρινά σουτ. Πολλά από αυτά ελεύθερα. Ο Ολυμπιακός είχε ένα ανεκτό αλλά όχι και καλό 30% στα τρίποντα (8/27).
Για να καταλάβετε τα δίποντα συνολικά ήταν 23! Κοινώς πιο πολλά τρίποντα από δίποντα... Αλλά επαναλαμβάνω ήταν τέτοια η άμυνα της Εφές που ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να σουτάρει από μακρυά.

Οι ομοιότητες με Βαμβέργη...

Το ματς έμοιαζε πολύ με τον αγώνα στη Βαμβέργη. Ο Ολυμπιακός τότε είχε χάσει ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ με ένα black out στο τέλος (δείγμα κούρασης κι έλλειψης καθαρού μυαλού), σε ένα παιχνίδι επίσης με χαμηλό σκορ.
Προχθές όμως ενώ φοβηθήκαμε πως πάλι η ομάδα θα λυγίσει στο τέλος (η Εφές έκανε αρκετές επιστροφές στον αγώνα ενώ στο 37' πέρασε και μπροστά), τελικά ο Θρύλος βρήκε τον τρόπο να κερδίσει.
Πως έγινε αυτό;;; Καταρχήν βρήκε μεγάλα σουτ. Οι Σπανούλης και Παπαπέτρου έβαλαν δυο τεράστια τρίποντα ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ στην καρδιά της Εφές. Με τη Μπάμπεργκ τα αντίστοιχα σουτ βρήκαν σίδερο.
Αλλά δεν ήταν μόνο τα μεγάλα σουτ. Ο Ολυμπιακός όση υπομονή δεν είχε από το 20' εώς το 35' στην επίθεση, την έδειξε εν τέλει στο τέλος. Πήρε μεν και μακρινά σουτ, αλλά βρήκε δε και τον τρόπο να περάσει τη μπάλα στο Μακλίν όπου κέρδισε πολύτιμα φάουλ κι έβαλε όλες τις κρίσιμες βολές. Παράλληλα τα επιθετικά ριμπάουντ στο τέλος, για ακόμη ένα ματς ήταν κομβικά και καθοριστικά. Από τα συνολικά πέντε επιθετικά , τα δύο έγιναν στο τέλος κι έδωσαν σημαντικότατες δεύτερες ευκαιρίες...

Υγ: καλές γιορτές και χρόνια πολλά σε όλους! Εύχομαι υγεία πάνω από όλα. Όλα τα υπόλοιπα ακολουθούν. Μπασκετικά επίσης υγεία στην ομάδα που ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ και κούπα στο Βελιγράδι για να τρελαθούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου