Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Tactic Philosopher: game 11


Διαβάστε στην τακτική στήλη του Red Philosopher, για την 11η αγωνιστική της Euroleague:
Το ασφυχτικό overplay της Ρεάλ και πως το αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός.
Η προσαρμογή της ερυθρόλευκης άμυνας, υπό τον φόβο του Κάρολ.
Η ερυθρόλευκη επιθετική στόχευση, μέσα στην ρακέτα.
Επιμελείται ο Αντιδραστικός


Ο Ολυμπιακός κέρδισε και τη Ρεάλ με 92-83 σε ένα ματς "πραγματική σκακιέρα" μεταξύ των Σφαιρόπουλου και Λάσο.

Το ασφυχτικό overplay της Ρεάλ και πως το αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός

Η Ρεάλ βλέποντας πως ο Ολυμπιακός προηγείτο σε όλο το ματς, έπαιξε σε όλο σχεδόν το β' μέρος, πιεστικη άμυνα overplay σε όλο το παρκέ.
Ο Ολυμπιακός αντέδρασε σχετικά καλά στην ισπανική πίεση, μην κάνοντας λάθη. Παρόλα αυτά οι επιθέσεις στο δεύτερο μισό αργούσαν αισθητά και αυτό αποσυντόνισε τον Ολυμπιακό.
Ο Σφαιρόπουλος επέμεινε σε "ρόμβο" με τρεις πάσες για να περνάει η μπάλα από τη σέντρα, σε μια τακτική που μας άρεσε πολύ και δεν είχαμε δει μέχρι χθες (τουλάχιστον όχι σε τόσο σταθερή βάση).
Στα τελευταία 4' της κανονικής διάρκειας και στην παράταση δε, επιστράτευσε και τον πολύ έμπειρο Σπανούλη στην πεντάδα, ώστε να υπάρχει ακόμα καλύτερη κυκλοφορία. Μάλιστα στο τέλος η ομάδα έβγαλε και 2-3 transition κρίσιμες επιθέσεις (σπάζοντας την πίεση ψηλά) παίρνοντας εύκολους πόντους! Υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να βγάλει (και πρέπει να βγάζει!) περισσότερες γρήγορες επιθέσεις με τόσο ψηλά την πίεση.

Η προσαρμογή της ερυθρόλευκης άμυνας, υπό τον φόβο του Κάρολ

Ο Ολυμπιακός είχε προσαρμόσει ΟΛΗ του την άμυνα πάνω στον Ντόνσιτς. Καμία αλλαγή και ασφυχτικό man to man πάνω στον Σλοβένο, με over στα σκριν (από τον Παπανικολάου).
Όταν όμως ο Κάρολ πήρε μπρος, ο Ολυμπιακός αναγκαστικά άλλαξε την αμυντική του τακτική σε αλλαγές, ώστε ο Κάρολ να μην βρίσκει χώρους. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βρεθεί με άλλους αντιπάλους ο Ντόνσιτς και να χτυπάει όλα τα miss match είτε με πιο κοντούς αντιπάλους είτε με πιο ψηλούς.
Η ερυθρόλευκη άμυνα προσπάθησε να οδηγεί τουλάχιστον τον Μάντζαρη πάνω στον Ντόνσιτς, κάτι που πέτυχε πολλές φορές στο β' ημίχρονο. Στον δε Κάρολ συνήθως έπεφτε ψηλότερπς αντίπαλος.

Η ερυθρόλευκη επιθετική στόχευση, μέσα στην ρακέτα

Η Ρεάλ στην παράταση είχε με 5 φάουλ τον Ταβάρες, τον Ρέγιες και τον Τόμκινς! Κοινώς έπαιξε με σέντερ τον... Μασιούλις! Αυτό έγινε διότι ο Ολυμπιακός στόχευσε την αδύναμη ρακέτα των Ισπανών. Μιλουτίνοφ-Πρίντεζης και Μακλίν σμπαράλιασαν τους ψηλούε της Ρεάλ. Ενδεικτικά σκόραραν συνολικά και οι τρεις 35 πόντους, με ποσοστό 13/20 δίποντα συν τα κερδισμένα φάουλ!
Ακόμα και στο τέλος ο Σπανούλης πέρασε στον αγώνα, με αποκλειστικό γνώμονα να περνά την μπάλα χαμηλά. Και είδαμε πως ο Πρίντεζης σκόραρε 9 πόντους ΜΟΝΟ στο έξτρα πεντάλεπτο!
Αν μη τι άλλο, αυτό ήταν ένα δείγμα του πόσο ώριμα και διαφορετικά συμπεριφέρεται φέτος η ερυθρόλευκη επίθεση...

*Για την ήττα από την ΑΕΚ δεν έχω να πω κάτι. Φυσιολογική εξέλιξη με μισή ομάδα και κόπωση να χάσει ο Θρύλος. Άλλωστε το χουμε πει. Κανένα ενδιαφέρον στο ελληνικό πρωτάθλημα παρά ΜΟΝΟ στα play offs... Συνεχίζουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου