Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Η μάχη των λαβωμένων...


Διαβάστε στο pre game του Red Philosopher ενόψει του μεγάλου αυριανού αγώνα, Ολυμπιακού-Ρεάλ για την 11η αγωνιστική της Euroleague:
Οι τρανταχτές απουσίες και των δυο ομάδων.
Η μεγάλη προϊστορία που καθιστούν το ματς σε ένα από τα μεγαλύτερα clasico της Euroleague.
Το σχήμα ανάγκης που θα παρατάξει ο Ολυμπιακός σε ακόμα ένα παιχνίδι.
Ο τρόπος που θα μαρκαριστεί ο υπέρτατος αστέρας Λούκα Ντόνσιτς από την ερυθρόλευκη άμυνα.
Η σημασία μιας ενδεχόμενης παρουσίας του Σπανούλη.
Επιμελείται ο Αντιδραστικός


Ο Ολυμπιακός (8-2) αναμετράται με την Ρεάλ (5-5), στο μεγάλο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Euroleague. Ο Red Philosopher και ο Αντιδραστικός σας παρουσιάζουν όλα τα στοιχεία του παραδοσιακού ευρωπαϊκού ντέρμπι, μέσω της καθιερωμένης pre game ανάλυσης!

Οι τρανταχτές απουσίες και των δυο ομάδων

Σίγουρα η Ρεάλ είναι η φετινή Πρωταθλήτρια Ατυχίας στην διοργάνωση. Δυστυχώς για όλους μπασκετόφιλους, η Βασίλισσα στερείται μακροχρονίως των Γιουλ, Αγιόν, Ράντολφ και Κούζμιτς. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί χωρίς τον μακροχρόνιο απόντα Τιλί, ο δε Σπανούλης ενδέχεται να κάνει μόλις την πρώτη του ευρωπαϊκή συμμετοχή. Παράλληλα ο Μάντζαρης θα αγωνιστεί ανέτοιμος, ενώ και οι Αγραβάνης-Παπαπέτρου θα απουσιάσουν επίσης. Όπως γίνεται κατανοητό και οι δυο αντίπαλοι έχουν πολλά προβλήματα απουσιών...

Η μεγάλη προϊστορία που καθιστούν το ματς σε ένα από τα μεγαλύτερα clasico της Euroleague

Εκτός από το γεγονός πως Θρύλος και Βασίλισσα έχουν αναμετρηθεί δεκάδες φορές, το ότι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι τρεις φορές σε τελικό Ευρωλίγκας, καθιστά την μάχη τους ένα παραδοσιακό clasico! Η Ρεάλ νίκησε τον Ολυμπιακό το 1995 στην Σαραγόσα, ο Ολυμπιακός απάντησε στο Λονδίνο το 2013 και οι Ισπανοί ξαναπήραν κεφάλι το 2015 στη... Μαδρίτη. Επίσης έχουν αναμετρηθεί και άλλες τρεις φορές στην προημιτελική φάση με την Ρεάλ (1996, 2014) να υπερτερεί με 2-1 του Ολυμπιακού (2009).
Στην προϊστορία πάντως στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός  έχει με διαφορά το πάνω χέρι. Βέβαια η Ρεάλ πήρε διπλό μετά από πολλά χρόνια (από το 2005 για την ακρίβεια) πέρυσι στο ΣΕΦ...

Το σχήμα ανάγκης που θα παρατάξει ο Ολυμπιακός σε ακόμα ένα παιχνίδι

Με σχήμα ανάγκης για ακόμα μια φορά ο Ολυμπιακός. Αυτή τη φορά θα έχει μεγάλα κενά στο small και το power forward, καθώς θα λείψουν οι Παπαπέτρου και Αγραβάνης. Ουσιαστικά στις δυο θέσεις αυτές ο Ολυμπιακός θα πορευτεί με τους Παπανικολάου-Τόμσον και Πρίντεζη μόνο. Αυτό θα φέρει ανακατατάξεις στην ερυθρόλευκη τακτική.
Σίγουρα θα δούμε αρκετά small ball στην περιφέρεια τριών εκ των Σπανούλη, Μάντζαρη, Στρέλνιεκς και Ρόμπερτς. Καλύτερη κυκλοφορία μεν, αμυντικό θέμα δε, απέναντι στα ψηλά σχήματα της Ρεάλ πχ με Ντόνσιτς, Μασιούλις, Τέιλορ, Ρούντι κτλ. Παράλληλα με το εξαιρετικά ψηλό δίδυμο Ταβάρες-Ρέγιες δεν αποκλείεται να δούμε ακόμα και σχήμα Μιλουτίνοφ-Μακλίν στην ερυθρόλευκη ρακέτα (κοινώς ο Μακλίν να καλύψει λίγο και τον Πρίντεζη ελλείψη Παπαπέτρου-Αγραβάνη).
Τέλος με το ελλιπές rotation στις θέσεις 3 εώς 5, μένει να δούμε αν οι Γουίλτζερ και Μπόγρης θα χρησιμοποιηθούν και κυρίως αν μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν...

Ο τρόπος που θα μαρκαριστεί ο υπέρτατος αστέρας Λούκα Ντόνσιτς από την ερυθρόλευκη άμυνα

Ο Ντόνσιτς είναι κυριολεκτικά το Α και το Ω στη φετινή Ρεάλ. Ο Ολυμπιακός πρέπει λοιπόν να τον βγάλει έξω από τα νερά του. Πάνω του, θα πέσουν οι ψηλοί περιφερειακοί Παπανικολάου (κυρίως) και Τόμσον. Εδώ βέβαια θα δημιουργηθούν και κάποια miss matches καθώς για παράδειγμα στον ψηλό και αθλητικό small forward Τζέφρι Τέιλορ θα πηγαίνει το δυάρι της ομάδας.
Η εντολή για την άμυνα πάνω στον Ντόνσιτς θα ναι αυστηρό over στα σκριν-όταν και μόνο θα τον μαρκάρει ο Παπανικολάου. Hedge outs δεν θα δούμε λογικά πάνω του, καθώς ο νεαρός Σλοβένος είναι εκτός των άλλων και κατά συρροήν πασέρ.
Από κει και πέρα, ανάλογα με την αμυντική ισορροπία της ομάδας και του ρυθμού του Ντόνσιτς, δεν αποκλείω να δούμε και under στο σκριν (δηλαδή να του δώσουν το τρίποντο), ώστε να μην βρεθούν χώροι για τους άλλους παίχτες της Ρεάλ (βλέπε Κάρολ, Κομπάτσο κτλ κτλ).

Η σημασία μιας ενδεχόμενης παρουσίας του Σπανούλη

Κρατάμε μικρό καλάθι για τον αρχηγό μας, καθώς θα παίξει ΜΟΝΟ όταν νιώθει 100% έτοιμος! Αν πάντως παίξει (έτσι λέει η λογική) και όσο και να παίξει το ηθικό, η ενέργεια και η ψυχολογία όλης της ομάδας αυξάνεται εντυπωσιακά. Με τον αρχηγό στο παρκέ σας το χω ξαναπεί. Ο Ολυμπιακός μεταμορφώνεται από μια πολύ καλή ομάδα, σε ομάδα φαβορί. Σε ομάδα φόβητρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου