Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Κατάθεση ψυχής στο "Λα Φοντέτα"...


Το ρεσιτάλ Σφαιρόπουλου, οι συγκινητικοί μπροστάρηδες  Παπανικολάου-Πρίντεζης, η πρωτοφανής ωριμότητα/ετοιμότητα των νέων ξένων, ο συγκλονιστικός Παπαπέτρου και η εμφάνιση του Γκριν που έκανε τους πάντες να καταλάβουν τις καλοκαιρινές αποφάσεις της ομάδας και του  coach.
Ο Αντιδραστικός σχολιάζει το χθεσινό διπλό (64-72) στο "Λα Φοντέτα" της Βαλένθια...


Το ρεσιτάλ Σφαιρόπουλου

Όπως πρώτος θα τον κράξω, ΠΡΩΤΟΣ και θα τον αποθεώσω. Αυτό το ξεκαθαρίζω. Έτσι πάει όταν πιστεύεις ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ σε έναν άνθρωπο. Έτσι συμβαίνει όταν έχεις απαιτήσεις.
Ο coach λοιπόν, έδωσε πραγματική παράσταση στη Βαλένθια χθες. Απλό το  να λες "πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό επί 40' ", αλλά να το καταφέρνεις στο 100% , έχει μεγάλη διαφορά και πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας! Κι όμως ο Ολυμπιακός χθες, υπό την καθοδήγηση του προπονητή του, χθες δεν έχασε ΓΙΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ τον έλεγχο του αγώνα/ρυθμού/σκορ. Σωστά time out, σωστές αλλαγές, σωστή διαχείριση του rotation (με τόσες απουσίες η ομάδα χθες μην ξεχνάτε), απόλυτα σωστά διαβάσματα των miss matches  (ειδικά πάνω στον Γκριν), εχθές ο Σφαιρόπουλος έκανε τα πάντα ΤΕΛΕΙΑ.

Με μπροστάρηδες τους δυο "παλιούς"

Την μεγάλη χθεσινή "επίθεση-νίκης",  "σάλπισαν" οι δυο παλιοί. Πρίντεζης και Παπανικολάου έδωσαν τα πάντα στο παρκέ. Ήταν συγκινητικοί σε όλους τους τομείς (και σε κομμάτια που η στατιστική δεν γράφει). 12 πόντους-14 ριμπάουντ ο αρχηγός (χθες!), 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ ο Παπανικολάου!
Ο Παπ έπαιξε ΤΡΟΜΕΡΗ άμυνα πάνω στον Γκριν (μην σας ξεγελούν οι πόντοι του), ο Πρίντεζης πήρε τα πιο κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ, ενώ και οι δυο σκόραραν καθοριστικά καλάθια.
Το σημαντικότερο ήταν η εμπιστοσύνη, το πάθος και κυρίως η πίστη, στοιχεία τα οποία μετέφεραν σε όλους τους συμπαίκτες τους.

Ο αφανής ήρωας Παπαπέτρου

Διαβάζεις τα rankings και βλέπεις Παπαπέτρου 4. Προσπερνάς... Λάθος μεγάλο!
Ο Παπαπέτρου  εχθές έπαιξε σαν δαίμονας! Λυσσασμένος κυριολεκτικά. Προσωπικά με έκανε να νιώσω πόρωση και υπερηφάνεια βλέποντας αυτό το παιδάκι να έχει γίνει άντρας (προσωπικά είμαι μεγάλος fun του από την πρώτη μέρα του- αμούστακος ακόμα- στο ΣΕΦ).
Ο Παπ εκτός από πολύ καλή και βρώμικη δουλειά στην άμυνα, έκανε τη μεγάλη διαφορά στην επίθεση με τις 4 ασίστ του (όλες μετά από miss match στο low post, που εκμεταλλεύτηκε τους συμπαίχτες του, δείγμα του πόσο υψηλό μπασκετικό dna διαθέτει!) αλλα και με τα δύο "αντρικά" καρφώματα ψυχολογίας που έκανε!

Η ωριμότητα/ετοιμότητα των ξένων

Συνεχίζουν και οι τέσσερις νέοι να μας κερδίζουν αγώνα με τον αγώνα! Παίζουν σαν είναι χρόνια στην ομάδα. Οι Στρέλνιεκς και Ρόμπερτς χωρίς τους Μάντζαρη-Σπανούλη, κράτησαν ΜΟΝΟΙ* τους την περιφέρεια της ομάδας! 2 άνθρωποι μόνοι τους είχαν όλη την οργάνωση επί 40'. Ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι (γύρναγαν συνέχεια το βλέμα προς τον Σφαιρό για οδηγίες) ανταπεξήλθαν στην full court πίεση των Ισπανών, οργάνωσαν άρτια (και σε transition αλλά και στο set), μόχθησαν αμυντικά, ενώ έβαλαν και μεγάλα σουτ στο τέλος (ειδικά ο Γιάνις)!
Οι δε Τόμσον και Μακλίν, όποτε και σε ότι τους ζητείται ανταπεξέρχονται! Πχ ο Μακλίν χθες (λόγω Πλάις) έπαιξε πιο λίγο όμως το πάλεψε περίφημα αμυντικά (5 ριμπάουντ) ενώ σκόραρε 2 πανέμορφα καλάθια μετά από pick n roll!  O δε Τόμσον συνείσφερε ξανά στα πάντα, πήρε αρκετό χρόνο στο "4" αυτή τη φορά, ενώ βρήκε κι αυτός κρίσιμους πόντους (παλικαρίσιοι και οι 7 του!).
*Αδικώ λιγάκι τον μικρό τον Τολιόπουλο, το παραδέχομαι. Έπαιξε 7', σκόραρε 5 πόντους και απέδειξε ΞΑΝΑ πως είναι ισάξιο μέρος του rotation. Βασικό πως δεν δείχνει ίχνος ψαρώματος και έχει θράσος. Θέλει βέβαια βελτίωση σε κάποιους τομείς.

Ο Γκριν για αυτό έφυγε

Ο Γκριν είναι ένας τρομερός σκόρερ. Στον Ολυμπιακό προσέφερε και πάντα θα τον θυμόμαστε μς θετική αύρα. ΑΛΛΑ. Εχθες ο Σφαιρό και η ομάδα μας έδειξαν γιατί το καλοκαίρι ενεργοποιήθηκε το option out του. Παίχτης με μηδενική δημιουργία για τους συμπαίχτες του και εύκολος στόχος στην επίθεση του αντιπάλου. Ο Ολυμπιακός χθες τον πόσταρε κατά ριπάς και πήρε πάρα πολλούς πόντους από αυτό το miss match (ειδικά με Παπαπέτρου και Τόμσον) ενώ αμυντικά ο Παπανικολάου έγινε σκιά του, στα σκριν έγινε το ρίσκο με επιθετικό  hedge out από τον ψηλό και τον περιόρισε σημαντικά! Την ίδια στιγμή ο αντικαταστάτης του Στρέλνιεκς σκοράρει με συνέπεια και χωρίς εκβιασμό προσπαθειών, δημιουργεί άριστα για τους συμπαίκτες του και αμύνεται αξιοπρεπώς...

*Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη τακτική στήλη του blog,  Tactic Philosopher...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου