Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Football Philosopher: διπλό στη Λισσαβώνα


Ο Ολυμπιακός δίνει το μεγαλύτερο του παιχνίδι στην φετινή ευρωπαϊκή σεζόν και το διπλό στην Λισσαβώνα κρίνεται επιτακτικό.
Στον σημερινό "football philosopher" αναλύουμε τον τρόπο που μπορεί να έρθει η μεγάλη νίκη, ενώ εξηγούμε γιατί το μομέντουμ είναι υπέρ των ερυθρολεύκων.
Επιμέλεια: Αντιδραστικός


Ο Ολυμπιακός θέλει την νίκη την Τετάρτη το βράδυ απέναντι στην Σπόρτινγκ για να αποκτήσει ρεαλιστικές πιθανότητες για πρόκριση μεσω της 3ης θέσης στα play offs του Europa league. Στην σημερινή ποδοσφαιρική ανάλυση του Red Philosopher  εξηγούμε τους τρόπους που μπορεί να έρθει το διπλό, ενώ στεκόμαστε στο μομέντουμ που ευνοεί από πολλές απόψεις την ομάδα του Πειραιά.

Το μομέντουμ δικό του

Καταρχήν ο Ολυμπιακός μετά την ιστορικά κακή εμφάνιση του στο πρώτο ματς με τα "Λιοντάρια της Λισσαβώνας" θα μπει στο ματς όχι 100% αλλά 1000% , ψιλιασμένος. Ελάχιστη έλλειψη συγκέντρωσης και οι Πορτογάλοι μπορούν να τον σκοτώσουν. Οπότε ένα δεδομένο στοιχείο είναι πως οι εικόνες "αποκάλυψης" που είδαμε το Σεπτέμβρη στο Φάληρο, ΔΕΝ θα επαναληφθούν.
Καθαρά αγωνιστικά ο Ολυμπιακός "ανεβαίνει" (σχετικά πάντα) αγώνα με τον αγώνα-η παρουσία του Λεμονή έχει παίξει μεγάλο ρόλο εδώ, την ίδια στιγμή που η Σπόρτινγκ κάνει μια μέτρια σεζόν (αν και ξεκίνησε πολύ δυνατά), χωρίς να εντυπωσιάζει με το ποδόσφαιρό της και με αρκετή γκρίνια για τον προπονητή της.
Επίσης να τονίσω πως σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, τα "Λιοντάρια" θα έχουν πολλές απουσίες. Ντουμπιά, Κοεντράο, Κοάτες, Ακούνια και αρκετοί άλλοι starters λέγεται πως θα ναι απόντες. Όλα παίζουν ρόλο...
Τέλος ένα ακόμα στοιχείο στο οποίο προσωπικά "πιστεύω" πολύ και δεν το θεωρώ αμελητέο, είναι η προϊστορία. Εδώ και χρόνια ο Ολυμπιακός αφενός παίρνει βαθμό/βαθμούς εκτός έδρας κι αφετέρου κάνει παραδοσιακά καλές εμφανίσεις επί πορτογαλικού εδάφους...

Τακτική νίκης

Ο Ολυμπιακός ναι μεν θα παίξει σφιχτά με ψευτοεννιάρι όπως σε Τορίνο-Βαρκελώνη, αλλά δεδομένα θα επιδιώξει να βγάλει επιθετικότητα καθώς θεωρητικά θέλει το διπλό.
Η απουσία του Ανσαριφάρντ, σε συνδυασμό με την ακαταλληλότητα (εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι ψυχολογική κυρίως) του Τζούρτζεβιτς, θα φέρει λογικά τον Φορτούνη στην κορυφή. Εκεί σίγουρα θα υπάρχει ένα "θεματάκι", αλλά είναι θέμα συνολικά της ομάδας να ψάξει τις φάσεις.
Η έλλειψη φορ (εκτός κι αν δούμε τον ξεχασμένο... Μπεν) σημαίνει πως στο συγκεκριμένο ματς ΠΡΕΠΕΙ να δώσουν πράγματα τα άκρα. Ο Ολυμπιακός νομίζω θα χτυπήσει από εκεί, ανεβάζοντας πιο ψηλά ακόμα και τα μπακ του, κρατώντας πιο πίσω στην διάταξη λογικά τους Ρομαό-Ταχτσίδη, να βοηθούν τους στόπερ. Σεμπά, Πάρντο, Μαρίν, Καρσελά όποιος από αυτούς παίξει στα φτερά, θα έχει πολλές περισσότερες αρμοδιότητες μεθαύριο. Το ίδιο θα συμβεί και με τους Κούτρη-Ομάρ. Ειδικά ο νεαρός Έλληνας αυτή τη στιγμή είναι από τους πιο φορμαρισμένους και νομίζω πως ο Λεμονής θα κοιτάξει να τον εκμεταλλευτεί δίνοντας περισσότερη ελευθερία.
Ένα ακόμα ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ κομμάτι που θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός άλλωστε, είναι οι στημένες φάσεις. Από το πρώτο λεπτό προετοιμαστείτε να δείτε τους Μποτία, Ένγκελς, Ρομαό κτλ να ανεβαίνουν σε κάθε στημένη μπάλα. Ο Ολυμπιακός είναι καλός στο συγκεκριμένο κομμάτι (δυστυχώς θα λείπει και ο the rock Σισέ) και αδιαμφισβήτητα αυτό θα είναι ένα "χαρτί" του Λεμονή στο ματς.
Για να συμβούν βέβαια όλα τα παραπάνω, θα μετρήσει πρώτα η σωστή αμυντική λειτουργία. Αν πίσω ο Ολυμπιακός είναι σταθερός, θα κοιτάξει μέσα σε στιγμές του ματς να βγει μπροστά. Πρώτα όμως η άμυνα. Μην περιμένετε μεθαύριο να δείτε τον Ολυμπιακό "όλο μπροστά". Το πάθημα της πρεμιέρας σίγουρα του χει γίνει μάθημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου