Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Πράσινοι Γκεμπελίσκοι, ξεφτιλίζεστε....



Ευτυχώς ζούμε σε εποχές που υπάρχουν αναλυτικά στατιστικά και κάθε σκόπιμο ή μη ψέμα μπορεί να ξεσκεπαστεί. Η νέα, λοιπόν, πράσινη προπαγάνδα για γέλια και κλάμματα, είναι "ο Ολυμπιακός ευνοείται και εκτελεί βολές". Αλήθεια; Για να δούμε...Γράφει ο Stouk


Χθες με αντίπαλο τη Ρεάλ στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός εκτέλεσε 36 βολές, εκ των οποίων οι 30 εύστοχες. Μετά το τέλος του ματς, όπου κατακτήθηκε άλλη μια μεγάλη νίκη, τα πράσινα παπαγαλάκια βγήκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ΜΜΕ, δηλώνοντας την αηδία τους για το κόκκινο σπρώξιμο από τους διαιτητές.

Για την ακρίβεια, για ακόμη ένα σπρώξιμο, αφού φέτος (λένε) η διαιτητική εύνοια υπέρ του Ολυμπιακού είναι συνεχόμενη.

Οι αριθμοί τους ξεβρακώνουν

Στο site της Euroleague μπορεί να βρει κανείς στατιστικά όλων των κατηγοριών, για παίκτες και ομάδες, τόσο για την τρέχουσα σεζόν, όσο και συνολικά.

Foul Drawn (Κερδισμένα φάουλ)

Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος σε αυτή την κατηγορία, έχοντας κερδίσει σε 11 αγώνες 249 φάουλ.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 4η θέση της λίστας, με διαφορά μόλις 11 φάουλ.

Όσο για τη Ρεάλ που έσκουζε χθες, είναι τρίτη με 240.

Ειδικότερα, δε, για τους παίκτες που έχουν κερδίσει τα περισσότερα, στις πρώτες 15 θέσεις της λίστας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. 16ος είναι ο Μακλίν με 39 κερδισμένα φάουλ και από πάνω του ακριβώς (14ος και 15ος αντίστοιχα) Σίγκλεντον και Παππάς με 42 και 41 αντίστοιχα. 

Πρώτος είναι ο Ντόντσιτς... (αυτός που... σφαγιάστηκε χθες!!) με 70 (11 φάουλ περισσότερα από τον Ντε Κολό!)

Free throws attemted (εκτελεσμένες ελεύθερες βολές)

Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος και στη συγκεκριμένη κατηγορία, έχοντας 225 βολές (οι 167 εύστοχες, 74,22 %. 

Ο ΠΑΟ τρίτος με 214 βολές.... Για δες ποιος μιλάει δηλαδή...

Ο Ντόντσιτς, παρά το ότι η Ρεάλ είναι 8η στη λίστα, έχει εκτελέσει τις περισσότερες (74). Ο Σίγκλεντον είναι 10ος με 46 βολές, ενώ παίκτης παίκτης του Ολυμπιακού εμφανίζεται πρώτη φορά στην 20η θέση (!!!). Συγκεκριμένα είναι ο Πρίντεζης, που έχει 37, μία περισσότερη από τον Καλάθη που έχει 36...

Στην ίδια μοίρα και τολμούν και μιλάνε...

Στα all time στατιστικά, ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στα κερδισμένα φάουλ, με 9.085 σε 404 αγώνες, ενώ ο ΠΑΟ 2ος με 8945 σε 394 αγώνες. Κατά μέσο όρο δλδ έχουν τον ίδιο με 22 σε κάθε ματς!!!

Και στις βολές ο Ολυμπιακός πρώτος με 9.076 (μ.ο. 22,46), με τον ΠΑΟ 2ο με 8655 μ. ο. (21,96).

Τα παραμύθια σας αλλού...

Τόσο πολύ τους έχει πονέσει η φετινή πορεία του Ολυμπιακού, που θέλουν να δημιουργήσουν ίδιο με προ 2ετίας ντόρο, όταν ο Ιτούδης και ο Περάσοβιτς είχαν στηλιτεύσει τη δήθεν προστασία της άμυνας του Ολυμπιακού. Το θέμα είναι ότι η Euroleague και ο Μπερτομέου δεν είναι Βασιλακόπουλος.

Σκούξτε, λοιπόν, όσο θέλετε. Ο Ολυμπιακός έχει πάρει το δρόμο του. Και το μόνο που μπορεί να τον σταματήσει είναι ΜΟΝΟ οι τραυματισμοί...Τίποτα άλλο...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου