Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Χτίζει DNA Βελιγραδίου...


Ο Ολυμπιακός σε ακόμα μία "παράσταση/κατάθεση ψυχής" πήρε την Ρεάλ του σεληνιασμένου Ντόνσιτς και του δήμιου Κάρολ και έφτασε σε ρεκόρ 9-2. Πλέον (έχουν συσσωρευτεί ήδη πολλά παιχνίδια...), χτίζεται εκ νέου. με πολύ γερά θεμέλια το παραδοσιακό dna  της ομάδας, που μπορεί να την στείλει στο final 4 του Βελιγραδίου!
Αρθρογραφεί ο Αντιδραστικός


Ολυμπιακός-Ρεάλ 92-83 και ακόμα μία πολύ σημαντική και δύσκολη νίκη, μπήκε στο σακούλι του Θρύλου. Το ρεκόρ έφτασε το 9-2, η ομάδα σταθεροποιείται στην πρώτη θέση εδώ και καιρό και η ψυχολογία ΟΛΩΝ μας βρίσκεται στα ύψη (με το κεφάλι χαμηλά παράλληλα).

Στο χθεσινό ματς ο Θρύλος έκανε ακόμα μία κατάθεση ψυχής, έδωσε ακόμα μία από τις παραστάσεις που συνηθίζει να μας δίνει από το 2012. Λαβωμένος όπως πάντα, άριστος τακτικά, με πάθος και ψυχή που τσάκιζε κόκκαλα, κόντρα στις αναποδιές που του έτυχαν (ή και τις προκάλεσε ο ίδιος) στον αγώνα, κατάφερε να πάρει μια ΤΕΡΆΣΤΙΑ νίκη απέναντι στην Ρεάλ, σε ένα παραδοσιακό clasicco της Euroleague!

Δυο λόγια για τον αγώνα

Οι Μαδριλένοι (σοκαριστικά λαβωμένοι και αυτοί-να τα λέμε) προσπάθησαν να κερδίσουν με τέσσερις τρόπους. Με άφθονο ξύλο στην άμυνα, με τα κλασικά ενοχλητικά της mind games (διαμαρτυρίες, floppings κτλ) που τους έχουν δώσει τον τίτλο της πιο αντιπαθητικής ομάδας, με τον απόλυτο σταρ και μακράν κορυφαίο παίχτη της διοργάνωσης Ντόνσιτς και βέβαια με τον ερυθρόλευκο δήμιο Τζέσεϊ Κάρολ-ο οποίος ΠΆΝΤΑ με τον Ολυμπιακό κάνει τα παιχνίδια της ζωής του!

Απέναντι σε όλα αυτά ο Ολυμπιακός, έπαιξε το ΔΙΚΟ του διαβασμένο μπάσκετ. Σκληρή άμυνα (που έβγαλε τους υπόλοιπους 10 παίχτες της Ρεάλ από την εξίσωση και την οδήγησε σε ενεργητικό μόλις 72 πόντων στην κανονική διάρκεια μετά από κάμποσα χρόνια), υπομονή και στόχευση στην επίθεση και όπως σας γράφαψε χθες, έχοντας ΞΑΝΑ πολλούς πρωταγωνιστές/ανά μομέντουμ του αγώνα.

Η Βασίλισσα έκανε μια μεγάλη επιστροφή στον αγώνα χάρις στον οίστρο των Ντόνσιτς-Κάρολ και έστειλε το ματς από το πουθενά στην παράταση (72-72). Ένα ματς με μέση διαφορά 6-10 πόντων επί 35' (ο Ολυμπιακός το ήλεγχε ΑΠΟΛΥΤΑ) έγινε εν τέλει πολεμικό.

*Εδώ να τονίσω πως πρέπει να προβληματίσει την ομάδα η ανατροπή αυτή, ήταν η τέταρτη που δέχεται στην σεζόν με black out στο τελευταίο πεντάλεπτο. Βέβαια σε αυτά τα ματς έχει εν τέλει 4/4 νίκες...

Στην παράταση μίλησε όμως η ψυχή των παιχτών και ο απίστευτος ερυθρόλευκος μύθος "των τελευταίων λεπτών" επιβεβαιώθηκε ξανά. Ο Στρέλνιεκς σκόραρε με κρύο αίμα, ο Σπανούλης πάσαρε σωστά, ο δε Πρίντεζης έκανε μια ιστορική εμφάνιση σκοράροντας 9 πόντους (!) στο έξτρα πεντάλεπτο κι έκανε τους οπαδούς να τον αποθεώσουν με πρωτοφανές standing ovation (είχε χάσει και τις κρίσιμες βολές)! Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν και το κοντέρ να γράφει 9-2...

Δυο λόγια για τους παίχτες

Mvp ο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Πρίντεζης με 21 πόντους και 7 ριμπάουντ! Μπορεί να έχασε τις κρίσιμες βολές αλλά έδειξε πόσο τεράστια @ρχιδια έχει, παίζοντας ΜΟΝΟΣ του στην παράταση! Μεγάλος Κώστας Παπανικολάου (14 πόντοι-7 ριμπάουντ)-με σκυλιασμένη άμυνα, ΣΤΑΘΕΡΟΤΑΤΟΣ ο Στρέλνιεκς με 15 πόντους, ενώ οι Μακλίν-Μιλουτίνοφ έκαναν σμπαράλια την γραμμη ψηλών της Ρεάλ (αλληλοσυμπληρώνονται ΙΔΑΝΙΚΑ).

Ο αρχηγός έπαιξε παραπάνω από 20' και έδειξε πως θέλει ελάχιστο χρόνο για να επιστρέψει πραγματικά (στο τέλος ξαναβγήκε μπροστά!), ενώ οι Τόμσον-Ρόμπερτς αν και μέτριοι επιθετικά πάλεψαν (ο Τόμσον με 5 ριμπάουντς, ο Ρόμπερτς με 4 κρίσιμους πόντους). Τέλος ο Γουίλτζερ τα έδωσε όλα στα 15' που αναγκαστικά έπαιξε. Σκόραρε ένα καλάθι, πήρε τρία ριμπάουντ, έβαλε το μακρύ κορμί του στις άμυνες και δεν φοβήθηκε να πάρει σουτ...

Διεξοδική ανάλυση του αγώνα, στην στήλη Tactic Philosopher που θα ακολουθήσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου