Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Pre game: με τον ΑΡΧΗΓΟ του για το διπλό...


Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από την Βαλένθια στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής της Euroleague. Διαβάστε στο pre game του Red Philosopher:
Οι επικίνδυνοι παίχτες της Βαλένθια, τους οποίους ο Ολυμπιακός πρέπει να περιορίσει.
Το μεγάλο πλεονέκτημα σε εμπειρία και βάθος, το οποίο ο Ολυμπιακός πρέπει να εκμεταλλευτεί.
Και βέβαια η μεγάλη επιστροφή του ΑΡΧΗΓΟΥ και παίχτη-μύθου, η οποία θα αλλάξει τα δεδομένα και τις ισορροπίες στην διοργάνωση.
Επιμελείται ο Αντιδραστικός


Βαλένθια-Ολυμπιακός λοιπόν για το game 10 της Euroleague. Η μεν Βαλένθια βρίσκεται στο 3-6 και προέρχεται από ένα κακό σερί ηττών (μετά από το εντυπωσιακό της ξεκίνημα), ο δε Ολυμπιακός είναι πρωτοπόρος της λίγκας με ρεκόρ 7-2, έχοντας αρκετά σταθερή πορεία (προέρχεται από ένα νικηφόρο 3/3 με πολύ καλές εμφανίσεις). Τα πάντα συνηγορούν πως απόψε θα δούμε ένα μεγάλο παιχνίδι στην Ισπανία. Η  Βαλένθια θέλει να σταματήσει το κακό της σερί και να αναρριχηθεί από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, από την άλλη ο Ολυμπιακός θέλει το 8-2 λίγο πριν ξεκινήσει ένα σερί δύσκολων αγώνων.

Τα ατού των Ισπανών

Η Βαλένθια καταρχήν είναι μια ομάδα έδρας. Συνήθως εντός πιάνει υψηλό ρυθμό και φέρνει τα παιχνίδια στο δικό της τέμπο. Φέτος κέρδισε την Μάλαγα με σχεδόν 40 πόντους διαφορά στο γήπεδό της, ένα στοιχείο που δείχνει πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει στο δικό της παρκέ.
Το αστέρι της είναι σαφώς ο Έρικ Γκριν. Είναι ο πρώτος της σκόρερ και ο πρώτος στο index ranking. Προφανώς και όλοι γνωρίζουμε πως στο 1vs1 είναι ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ. Μαζί του ο "παλιός" Ντούμπλιεβιτς- ένα σύγχρονο center με όγκο, τεχνική και αξιόπιστο σουτ, ο μακρύς PF/C Πλάις που αναγεννήθηκε στην Βαλένθια αλλά και το πουλέν του coach Βιντορέτα ο πολύπλευρος PF Ντούρνεκαμπ ο οποίος κάνει όλες τις δουλειές στην θέση του forward.
Σε αυτούς προσθέστε τους Ισπανούς που έμειναν από τον περσινό της τίτλο, τον πανέξυπνο/πανέμπειρο combo  Σαν Εμετέριο αλλά και τους διεθνείς περιφερειακούς  Σάστρε και Βίβες.

Η αντιμετώπιση του Ολυμπιακού

Προφανώς ελλείψη Μάντζαρη στον Γκριν θα πέσει πάνω ο Παπανικολάου ο οποίος δεν πρέπει να τον αφήσει δευτερόλεπτο από τα μάτια του. Με τον Παπαπέτρου στο "4" ελλείψη Αγραβάνη, ο Χόλις Τόμσον θα ναι το plan b πάνω στον the gunner...
Επίσης η ομάδα ίσως να χει κάποιο υψομετρικό πρόβλημα απέναντι στους Πλάις και Ντούμπλιεβιτς (παίζουν και μαζί, ο Αγραβάνης θα ναι απώλεια αμυντική-θα έδινε πολλές λύσεις) οπότε ο Μιλουτίνοφ κρίνεται υπεραπαραίτητος για το αμυντικό στήσιμο της ομάδας ενώ οι  Πρίντεζης-Μακλίν πολλές φορές θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτούς με ψηλότερους αντιπάλους.

Το ερυθρόλευκο πλεονέκτημα

Ο Ολυμπιακός υπερέχει σαφώς σε θέμα εμπειρίας και σε αυτό πρέπει να επενδύσει από το 1'... Πως; Ελέγχοντας ΑΠΟΛΥΤΑ τον ρυθμό. Η Βαλένθια δεν πρέπει να τρέξει ενώ δεν πρέπει να βρει επιθετικό ρυθμό. Στην έδρα τους έχουν καλά νούμερα, οπότε προσοχή να μην βρουν ψυχολογία! Μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό πιστέψει μπορεί να παίξει με το μυαλό των "αρχάριων" Ισπανών και την κατάλληλη στιγμή να τους ρίξει νοκ άουτ! Επίσης ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερο βάθος. Ακόμα και χωρίς Μάντζαρη κι Αγραβάνη, η ομάδα αύριο θα έχει 9 ισάξιους παίχτες στην 12αδα της (αφαιρώ Μπόγρη-Γουίλτζερ-Τολιόπουλο), την ίδια ώρα που η Βαλένθια έχει ένα rotation μάξιμουμ 7-8 παιχτών (οι 7 που ανέφερα παραπάνω και ο Αμερικάνος pf Τόμας). Άρα κι εκεί πρέπει να κοιτάξει να χτυπήσει ο Ολυμπιακός. Να κουράσει τους (λίγους) βασικούς πυλώνες του παιχνιδιού της Βαλένθια.

Ο μύθος είναι και πάλι ΕΔΩ...

Η μεγαλύτερη προσμονή για τον αγώνα έχει να κάνει με την μεγάλη επιστροφή του μύθου, του αρχηγού, του απόλυτου ηγέτη. Ο Βασίλης Σπανούλη επιστρέφει αγριεμένος σχεδόν μετά από 2 μήνες απουσίας/προφύλαξης/ειδικής προετοιμασίας..! Πλέον περιμένουμε έναν ακόμα  καλύτερο Ολυμπιακό καθώς ο Kill Bill είναι το κομπιούτερ της ομάδας! Με αυτόν καλά (σε υγεία ΠΑΝΤΑ) ο Ολυμπιακός από μια πολύ καλή ομάδα μετατρέπεται σε ΦΑΒΟΡΙ... Οι ισορροπίες ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ...
Αρχής γενομένης απο απόψε, απόψε, ο Σπαν θα μπει στο rotation και πλέον η ομάδα θα ναι πιο ώριμη, οι αποφάσεις θα φιλτράρονται ακόμα καλύτερα (σας τα έγραφα χθες!) ενώ στα δύσκολα momentums θα υπάρχει ένας ακόμα προπονητής για την ομάδα-αυτή τη φορά μέσα στο γήπεδο...
Καλή αρχή αρχηγέ! Μας έλειψες πολύ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου