Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Το κάνει να φαίνεται εύκολο, αλλά δεν είναι...



To αποψινό διπλό φαντάζει σαν νίκη σε πίστα Formula 1, χωρίς το διθέσιο που βγήκε πρώτο να χάσει τον έλεγχο ούτε για μια... στροφή! Γράφει ο Stouk


Το λέω αυτό, γιατί, δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά στην αρχή του αγώνα ο Ολυμπιακός έκανε το 0-2 και δεν έχασε το προβάδισμα ούτε για 1΄΄!!!

Για την ακρίβεια ούτε ισοφαρίστηκε κιόλας!!!

Λοιπόν, οι συνθήκες πριν ξεκινήσει ο αγώνας ήταν οι εξής:

- Η Βαλένθια (εν ενεργεία Πρωταθλήτρια Ισπανίας,μην το ξεχνάμε...) είχε 5 συνεχείς ήττες και ρεκόρ 3-6. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός είχε ένα 7-2 που σου διώχνει το άγχος.

- Μαζί με αυτό, συνυπολογίστε πώς ναι μεν και η Βαλένθια είχε απουσίες (Ντούμπλιεβιτς, Ντιό), αλλά τέτοιες είχαν και οι Πειραιώτες. Μάντζαρης και Αγραβάνης στα πιτς, ενώ και ο Σπανούλης, που ήταν να επιστρέψει, έμεινε τελευταία στιγμή έξω.

Η λογική της νέας Ευρωλίγκας λέει ότι υπό αυτές τις συνθήκες ο Ολυμπιακός θα έχανε. Αλλά ακόμα και αν κέρδιζε, θα το έκανε δύσκολα, όπως πχ στο Τελ Αβίβ ή στο Μιλάνο.

Απλά ο Ολυμπιακός, ο φετινός Ολυμπιακός ειδικά, δεν βαδίζει με βάση την κοινή λογική, αλλά τη δική του...

Απόλυτη συγκέντρωση για 40 λεπτά και ειδικά στην άμυνα, όπου η Βαλένθια σκόραρε μόνο με τα πικ του Πλάις και με τον Γκριν, ο οποίος παρά του 26 πόντους του βρήκε το διάολό του από τον εκπληκτικό Παπανικολάου.

Αν δεν είδατε το ματς, μη βιαστείτε να πείτε "τι μας λες ρε φίλε; 26 πόντους έφαγε ο Παπ και θεωρείς ότι τον έπαιξε καλή άμυνα;;". Ο Παπανικολάου του χάλασε το μυαλό στην αρχή του αγώνα, πριν δλδ δημιουργηθούν δεδομένα στο ματς, ενώ όταν το σκορ πλησίαζε, ο Γκριν δεν ακουμπούσε καν την μπάλα...

Ριμπάουντ 29-42!!! Ασίστ 13-17!!! Ranking 69-77!!!


Κάθε ερυθρόλευκος που πάτησε παρκέ έδωσε πράγματα (πλην Μπόγρη δλδ που δεν έπαιξε). Κανένας δεν είχε μηδενικό ή αρνητικό ranking, αντίθετα με 5 παίκτες (!!!!!!) της Βαλένθια, που είτε είχαν είτε 0 είτε - !!!


+1 νίκη από πέρυσι...

Για να πούμε και κάτι διαφορετικό, και επειδή έχουμε φτάσει στο 1/3 της κανονικής περιόδου, ας συγκρίνουμε τι παραπάνω έχει πετύχει (μέχρι τώρα) ο Ολυμπιακός, σε σχέση με πέρυσι...

Φέτος εντός έχει νίκες με Μπασκόνια, Μάλαγα (νικήτρια Eurucup), Χίμκι και Αστέρα και μια ήττα από ΠΑΟ (ρεκόρ 4-1). Πέρυσι είχε πάλι νίκη με Μπασκόνια, ήττα από Γαλατά (νικήτρια Eurocup), νίκη με Ούνιξ (τη ρώσικη πλην ΤΣΣΚΑ), νίκη με Αστέρα, νίκη με ΠΑΟ (ρεκόρ πάλι 4-1)

Εκτός φέτος έχει διπλό στην Μακάμπι (όπως και πέρυσι), ήττα στη Μπάρτσα (πέρυσι κέρδισε), νίκη στη Φενέρ (πέρυσι έχασε), νίκη στο Μιλάνο (πέρυσι έχασε), νίκη στη Βαλένθια (πέρυσι νίκησε την Νταρουσάφακα - η θέση της Τουρκίας πήγε στην Ισπανία-).

Άρα σε σχέση με πέρυσι έχει +1 νίκη και αν πάρει το ροζ φύλλο και με τη Ρεάλ την άλλη εβδομάδα (πέρυσι είχε χάσει!) θα πάει στο +2!!!

Δεν χάνει το μυαλό του...

Το μεγαλύτερο προσόν μέχρι τώρα της ομάδας είναι ότι δεν χάνει το μυαλό της. Ούτε στα καλά ούτε στα άσχημα. Μετά την ήττα από τον ΠΑΟ έχει βάλει το κεφάλι κάτω, δεν σκέφτεται τίποτα άλλο παρά το επερχόμενο ματς και προελαύνει, κάνοντας νίκες εκεί που (πολλοί) άλλοι θα χάσουν.

Μακάρι να συνεχίσει έτσι...

ΥΣ1: Έγραψα και στο facebook ότι ο κόσμος έχει κάθε δίκιο να ανησυχεί με το θέμα Σπανούλη και να φαντάζεται ό, τι αυτός θέλει. Μας ενημέρωσε κανείς (δημοσιογράφος ή από την ομάδα) ότι ο Αρχηγός ένιωσε ενοχλήσεις στην προπόνηση της Τετάρτης; Όχι. Σήμερα το μάθαμε. Άρα παρά το ότι όλοι (ακόμα και ο Σπανούλης) λένε ότι δεν τρέχει τίποτα που δεν έπαιξε σήμερα και υπάρχει καθησυχαστικό κλίμα, μπορούμε και εμείς να είμαστε καχύποπτοι...

ΥΣ2: Ο Τολιόπουλος έχει... μπλέξει! Γιατί; Και να θέλει να χαλαρώσει και να... ψωνιστεί, με Σπανούληδες, Πριντέζηδες και λοιπούς δίπλα σου, δουλεύεις και.. σκας! Μπράβο του του μικρού. Αν συνεχίσει έτσι θα... βαρεθούμε να τον βλέπουμε...

ΥΣ3: Garantija. Η λέξη "εγγύηση" στα Λετονικά... Η λέξη "ψυχρός" πώς να είναι; Μισό...Vess...

2 σχόλια:

  1. Θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε στατιστικά Ολυμπιακού με και χωρίς Σπανούλη. Η -πάντα αιρετική- μου άποψη είναι ότι χωρίς Σπανούλη:
    -Τρώμε λιγότερους πόντους
    -Παίζουμε ισορροπημένα χωρίς βεβιασμένες ενέργειες
    -Υπάρχει καλύτερη συνεργασία και λιγότερα νεύρα
    -Η μπάλα γυρίζει περισσότερο.
    Μπορεί να είναι ιδέα μου, αλλά αυτά βλέπω...
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί, αλλά ο Σπανούλης είναι ο Σπανούλης. Τι άλλο να συζητήσουμε; Αυτή η μορφή πάντα καλό κάνει...

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή