Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Ψυχή και... 4-4-2 !


Το ματς την Κέρκυρα μπορεί να αποτελέσει ορόσημο της φετινής σεζόν. Οι βαρύγδουπες "γραφικότητες" με τις οποίες μεγαλώσαμε -του τύπου "αυτά τα διπλά δίνουν τίτλο" κτλ- για το χθεσινό διπλό ταιριάζουν λουκούμι!
Διαβάστε στο Red Philosopher για τα μεγάλα κέρδη του Θρύλου: η ψυχή, οι παίχτες που ανεβαίνουν και βέβαια ο άσσος "4-4-2" που βγήκε από το μανίκι του Λεμονή!
Επιμελείται ο Αντιδραστικός


Μεγάλη νίκη η χθεσινή. Θέλετε η κορυφή μετά από μήνες, θέλετε η ανατροπή, θέλετε η καταρρακτώδης βροχή στο Νησί των Φαιάκων, για πολλούς λόγους το χθεσινό διπλό μας έκανε κλικ!

Ας τα βάλουμε όμως σε μια σειρά... Πάμε να δούμε τι μας άρεσε από την χθεσινή απόδραση από την βροχερή Κέρκυρα.

Βρίσκουν φόρμα και ψυχολογία

  • Πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σκόραρε ο Τζούρτζεβιτς! Όχι μόνο σκόραρε, αλλά έβαλε και ΓΚΟΛΑΡΑ με βολ πλανέ και έκανε και ασίστ! Ο Σέρβος κάνει μπαμ πως έχει καλά στοιχεία (πολύ δυνατός και γρήγορος, παίζει με πλάτη, τραβιέται στα άκρα-στοιχεία που ταιριάζουν 100% στην ομάδα) αλλά του έλειπε η ψυχολογία. Κοινώς τον είχε πάρει από κάτω, ενώ (λογικό) άργησε και να προσαρμοστεί στην νέα του ομάδα. Πλέον μπορούμε βάσιμα να περιμένουμε να "λυθεί" ο Σέρβος striker και να αποδώσει σαφώς καλύτερα.
  • Παράλληλα δυο καλά λόγια θα πω και για έναν παίχτη τον οποίο προσωπικά έχω κατακρίνει πολλάκις (και με το δίκιο μου). Ο Μάρκο Μαρίν για τρίτο σερί ματς (με Πλατανιά-Λεβαδειακό-Κέρκυρα) έκανε πολύ καλή εμφάνιση και δείχνει στα καλύτερα του, στον ενάμιση χρόνο που ανήκει στην ομάδα. Σκόραρε ένα εντυπωσιακό γκολ και γενικά βοήθησε πάρα πολύ στην ανάπτυξη. Ήταν ίσως η καλύτερη εν Ελλάδι εμφάνισή του! Του αξίζουν μπράβο γιατί τουλάχιστον παλεύει για την καθιέρωσή του. Έτσι προφανώς έχει θέση στο ρόστερ, καθώς έχει εξαιρετική τεχνική...
  • Τέλος να αναφερθώ και στον Σισέ. Το παλικάρι παίρνει τη βασική φανέλα με τον ιδρώτα του, την ψυχή του και το πάθος του! Προσωπικά δεν περίμενα να βγει αυτή η μεταγραφή και διαψεύστηκα. Για ακόμα μία φορά ήταν συγκλονιστικός, σκόραρε ξανά (3 γκολ ήδη!) ενώ είναι πολύ καλύτερος πχ από Μποτία (ή πιο παλιά Ντακόστα) με τη μπάλα στα πόδια.


ΨΥΧΗ

  • Ο Ολυμπιακός έβγαλε ψυχή εχθές! Έβγαλε αντίδραση! Εχθές έβγαλε στόφα πρωταθλητή, για πρώτη φορά εφέτος! Και αυτά τα στοιχεία μας άρεσαν πολύ. 
  • Εδώ παίζει ρόλο ο Λεμονής. Το λέω αυτό για όλους αυτούς που τον κατακρίνουν. Τους  κάνει σιγά σιγά ΟΜΑΔΑ. Τους κάνει να παίζουν ο ένας για τον άλλον αλλά και για τον κόσμο και την ιστορία του Θρύλου. Δεν βλέπουμε ένα μάτσο μισθοφόρων (προφανώς υπάρχουν και τέτοιοι στο ρόστερ βέβαια...) ξένων. Πλέον βλέπουμε τον Ολυμπιακό.
  • Ρομαό, Ομάρ, Μποτία, Σισέ, Ανσαριφάρντ, ο Προτό πρώτος από όλους (οκ είμαι λίγο υπερβολικός), ακόμα και ο Ζιλέ που μπήκε στο τέλος, ΟΛΟΙ μοχθούν και παλεύουν για τον τίτλο... Μαζί με τους Έλληνες η ομάδα θα πορευτεί έτσι ως το τέλος. Κι όπου μας βγάλει...


Επιτέλους 4-4-2...

  • Ο Λεμονής τράβηξε άσσο από το μανίκι του στο ημίχρονο. Επιτέλους δοκίμασε ένα παραδοσιακό 4-4-2 σε ευθεία και αυτό του βγήκε 100%! 
  • Ο Ανσαριφάρντ έπαιξε κορυφή, ενώ ο Τζούρτζεβιτς σαν περιφερειακός τραβιόταν ιδανικά στις πτέρυγες! Το σχήμα ευδοκίμησε και λόγω του Μαρίν ο οποίος ναι μεν έπαιζε σαν δεξί εξτρέμ αλλά είχε την ελευθερία να τραβιέται μέσα ώστε να φτιάχνει και αυτός παιχνίδι αλλά και λόγω του Ρομαό ο οποίος έπαιξε σαν box2box πατώντας περιοχή πολύ συχνά! Κάπως έτσι υπήρχε επιτέλους επιθετικότητα και δημιουργικότητα και πραγματικά απολαύσαμε την ομάδα! Σίγουρα υπήρξαν κάποια κενά πίσω, αλλά νομίζω σε όλους άρεσε η εικόνα της ομάδας.
  • Νομίζω λοιπόν, πως με το πρόβλημα που αντικειμενικά υπάρχει στα άκρα της ομάδας (ο Σεμπά πάλι βολόδερνε χθες επί 90' ενώ ο Πάρντο ως συνήθως δεν είχε ουσία), ο coach θα ξανασκεφτεί ειδικά στα εντός έδρας ματς να το ξαναχρησιμοποιήσει το σχήμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου