Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Κι όμως υπάρχει "ελληνικό" πλάνο στον ορίζοντα!

Αν ο φετινός Ολυμπιακός δεν προκαλεί θέλξη με την απόδοση του και δεν είναι η ομάδα που θα μας καθηλώσει, ο μεγαλύτερος λόγος είναι η απουσία Ελλήνων παικτών με προσωπικότητα που θα φτιάξουν τον Ολυμπιακός της επόμενης μέρας. Κι όμως υπάρχει φως στον ορίζοντα! Αναλύει ο spanios


Μέτριοι ξένοι, ένα ρόστερ που δεν πείθει και ο Ολυμπιακός να έχει φτάσει σε σημείο να έχει δυο παίκτες στην Εθνική (Φορτούνη, Καπίνο).
Οι πρωτοκλασσάτοι Έλληνες πωλήθηκαν μεθοδικά, Τοροσίδης, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανωλάς ενώ άλλοι αποδομήθηκαν και "απομυθοποίηθηκαν", Αβράαμ, Μανιάτης και Σιόβας.
Τα περισσότερα νέα παιδιά κατέληξαν και καταλήγουν δανεικοί και αγύριστοι και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, ο "χλιαρός" και "αντιεμπορικός" Μπέντο είναι ο μόνος εδώ και πολλά χρόνια που βάζει Έλληνες, ακόμα και αν προέρχονται από την ακαδημία!

Η πλήρης αποστροφή από το ελληνικό μοντέλο, εκτός ότι δεν αρέσει σε κανέναν μας, απομακρύνει ένα πλάνο, να φτιαχτεί μια ομάδα, ένας κορμός, με βάθος χρόνου, να αφήσει έργο στο μάτι και στα αποτελέσματα.

Κι όμως είναι η τελευταία ευκαιρία, το ερχόμενο καλοκαίρι, αν ο Ολυμπιακός έχει πάρει άλλον έναν ξεκούραστο τίτλο (ίσως και νταμπλ) και καταφέρει να προχωρήσει λίγο ακόμη στο Europa, η εγκληματική διαχείριση των πραγμάτων να αναστραφεί.
Και η αρχή πρέπει να γίνει με τους Έλληνες.

Είτε με Μπέντο, είτε με τον επόμενο.

Κι όχι τίποτα άλλο, το πλάνο είναι έτοιμο και το μόνο που χρειάζεται είναι πίστη και τομές στο υπάρχον ρόστερ.

Πάμε να δούμςε ανα θέση, την προοπτική του "ελληνικού στοιχείου".

Στον "άσσο" ο Καπίνο φυσικά και πρέπει να επιστρέψει βασικός και μόνο για έναν Ρομπέρτο (τον ίδιο ή παρόμοιο) θα θέλαμε να τον δούμε δεύτερο.
Αντί του Λεάλι, που ναι μεν είναι καλός, αλλά επιρρεπής στο λάθος, ακόμα πιο επιρρεπής στο να κάνει πέναλτι και έχει και ρήτρα, καλύτερα να στηριχθεί ο Γιαννιώτης, ο οποίος στην ομάδα έκπληξη (και) του φετινού Πρωταθλήματος, τον Πανιώνιο, είναι βασικός και πάρα πολύ καλός!

Στην άμυνα, με δεδομένη την ύπαρξη του Ρέτσου, που ναι μεν καλύπτει και στα άκρα, αλλά είναι στόπερ, προσθέτουμε την διαφαινόμενη απόκτηση του Ρισβάνη, αλλά και την δεδομένη απόφαση να επιστρέψει ο Λαΐφης ο οποίος με βάση τις πληροφορίες μας, προορίζεται για βασικός!
Προσθέτουμε και τον Νικολάου, του οποίου το scout report μιλά για ένα παίκτη με μεγάλη προοπτική.
Δανεικός αν και πιάνεται γηγενής, θα δοθεί λογικά ο Βούρος, λίγες οι πιθανότητες επιστροφής του Γούτα.
Οπότε και στα στόπερ πάμε για ελληνικό κορμό, προσθέτοντας φυσικά μεταγραφή παίκτη, σε μια θέση που παραμένει στοιχειωμένη από την εποχή Μέλμπεργκ και καλύφθηκε επάξια μόνο από Έλληνες.
Στα ακραία μπακ, υπάρχει πρόβλημα, αλλά δεν είναι απίθανο να αποκτηθεί κάποιος youngster από την Superleague (Κατράνης από Ατρόμητο) αλλά και ενδεχόμενη επιστροφή του Τσιμίκα, αν παίξει καλά στην Δανία και στην Έσμπιεργκ.

Στα χαφ, υπάρχει το αστέρι της ομάδας, ο Κώστας Φορτούνης, ο Μπουχαλάκης που έχει ανανεώσει μέχρι το 2020 και όλοι εύχονται να μην έχει τραυματισμούς, η επιστροφή Σιώπη που είναι δεδομένη (ευτυχώς το buy back price που είχε τοποθετηθεί τον φέρνει πίσω), ο Ανδρούτσος που έχει με το σπαθί του κερδίσει μια θέση. Και εδώ με την έλευση Σιώπη, δημιουργείται έντονο ελληνικό στοιχείο.

Στα εξτρέμ παρακολουθείται ο Λημνιός (και αυτός του Ατρομήτου), ενώ υπάρχει ο Μανθάτης με εξασφαλισμένη θέση στο ρόστερ.
Οι Γιαννώτας, Κολοβός από αιώνια δανεικοί έχουν τις πιθανότητες τους και θεωρώ ότι έστω ο ένας μπορεί να γυρίσει, την στιγμή που δεν υπάρχει αποδεδειγμένη ποιότητα.

Στη θέση του φορ, οι Σωτηρίου και Βέλλιος είναι παίκτες υπό προϋποθέσεις κλεισμένοι, με την λύση του Πιέρρου να φαντάζει ευκολότερη, λόγω των τρομερών σχέσεων με τον ΑΠΟΕΛ (εδώ ίσως δούμε και παραχώρηση παικτών, με δανεισμό ή ελεύθερη μεταγραφή).
Δεν αποκλείεται επίσης επιστροφή του Νίκου Βέργου από της Ρεάλ Καστίγια, αφού η οψιόν του είναι τεράστια.

Η παραπάνω διαμόρφωση του ελληνικού στοιχείου είναι απαραίτητη, αλλά από μόνη της δεν είναι λύση. 
Και για αυτό γιατί οι περισσότεροι ξένοι για ξεχωριστούς λόγους ο καθένας, δεν είναι ικανοί να παίζουν στον Ολυμπιακό.
Μόνο οι Ιντέγιε, Μιλιβόγεβιτς, Σεμπά έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη με τους δυο πρώτους "επίφοβους" να πωληθούν, ο Ανσαριφάντ δεν μπορεί να κριθεί, με όσα έδειξε στον Πανιώνιο, μπορεί να πιάσει και ο Ελιουνούσι είναι ένας παίκτης που μπορεί να θεωρηθεί "ροστεράτος".
Αντίστοιχα θετικό πρόσημο έχει και ο Μάρτινς.
Κρατώ και έναν μικρό αστερίσκο για τον Μποτία, γιατί παρόλη την έλλειψη ποιότητας, έχει προσφέρει στον Ολυμπιακό.

Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντε Λαμπέγια, Ντα Κόστα, Βιάνα, Ρομαό, Μάριν, Καρντόσο, Τσόρι, θεωρώ ότι πρέπει να αποχωρήσουν, όπως προανέφερα για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.
Θεωρώ ότι δεν θα επιστρέψει ο Πάρντο.

Ερωτηματικό θέτω για τον Ομάρ, ο οποίος πριν τον τραυματισμό του, έπαιζε για την Γιουνάιτεντ και τώρα παίζει για... την Χαλ.

ΥΓ. Μην ξεχνάμε ότι και η φετινή Under 21 σπάει όλα τα κοντέρ και έρχεται και από εκεί.. μαγιά.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου