Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Μαθήματα ψυχής κάνεις Θρύλε μου!!

Δίδαξε μπασκετ, δίδαξε ψυχή και πήρε ένα τεράστιο διπλό.. μισό πλεονέκτημα ο τεράστιος Ολυμπιακός! Παλικάρια στο Παλαού Μπλαουγκράνα οι παίκτες του Σφαιρόπουλου, έδωσαν απαντήσεις χωρίς τον μεγάλο αρχηγό Βασίλη Σπανούλη!
Γράφει ο spanios
 
67-69 σε ένα ματς θρίλερ.

Σε ένα ματς που κανείς δεν θα ζήταγε ευθύνες αν ο Ολυμπιακός έχανε, οπότε γίνεται σαφές ότι αυτή η τεράστια νίκη.. εκτός προγράμματος δίνει τεράστιο boost στην βαθμολογία αλλά και στην ψυχολογία της ομάδας, στο δρόμο για το πλεονέκτημα..

Ο Ολυμπιακός με τον Κώστα Παπανικολάου να κάνει πράγματα που λίγοι (ελάχιστοι) καταλαβαίνουν, πάνω στο παρκέ, ήταν ο μπροστάρης της νίκης, με τον.. τελειωμένο (που είστε τώρα;) Σέρβο, Νικόλα Μιλουτίνοφ να δίνει την μάχη της καριέρας του απέναντι στον Τόμιτς, είδε την Μπάρτσα να ψάχνει τον δικό της "Μάικ Τζέιμς" στο πρόσωπο του Ράις.

Και όσο οι Καταλανοί δεν ξέφευγαν, όσο το ποσοστό στις βολές βελτιωνόταν (το 4/11 έγινε 12/19 με 8 σερί εύστοχες), όσο ο Μπαρτζώκας πνιγόταν στις εγωπάθειες του και στις γκρίνιες του (α ρε Σφαιρό πόσο ΠΟΛΥ σε έχουμε όλοι αδικήσει), όσο ο σημερινός αρχηγός Γιώργος Πρίντεζης έπαιρνε την μπάλα στο low post, τα ερυθρόλευκα φαντάσματα της μπασκετικής οικουμένης έκαναν την εμφάνιση τους.

Ο κόουτς Σφαιρόπουλος δεν είχε την δημιουργία του Σπανούλη, που του έλειψε περισσότερο και από το ειδικό βάρος του αρχηγού κι έτσι το σκορ στηρίχθηκε στα ξεσπάσματα του Γκριν στην πρώτη περίοδο, στην σταθερότητα του Πριντ που παρόλο το ξύλο έβαλε 16 πόντους αλλά και στους αφανείς ήρωες της "καλής" τρίτης περιόδου (21-27 επιμέρους), Παπανικολάου (2 τρίποντα) και Ουότερς με 8.

Πλάκα πλάκα ο Ντόμινικ, δεν είναι ούτε Πέρκινς, ούτε Όντομ, ούτε Κόλινς, πιέζει πολύ με τα μεγάλα του ακροδάχτυλα (παρόλο το ύψος του) και δείχνει "γρανάζι'' πανέτοιμο να παράξει στην "μηχανή".

Ο K-Pap εκτός των 8 π. , 8 ριμπ. & 3 κλεψ. κυνήγησε ανελέητα τους πάντες, από Ράις και Κόπονεν μέχρι Ναβάρο και ποστ στον Τόμιτς (!) θυμίζοντας ότι είναι ένα από τα καλύτερα τριάρια "του προπονητή" στην διοργάνωση!

Ο Μιλουτίνοφ έκανε "παππάδες" απέναντι στον καλύτερο Seven Footer της Euroleague, κάνοντας το κάρφωμα της νίκης από ασίστ του Πριντ, κέρδισε 2 πεντακάθαρα επιθετικά από τον Τόμιτς είχε 3/3 δίποντα και πήρε τα παπούτσια του Μπιρτς, αφού ο κόουτς του έδωσε σχεδόν 20' και μόλις 9:55΄στον Καναδό, αντιστρέφοντας τους ρόλους τους στο rotation, σε ένα ρίσκο που αποδείχτηκε κομβικό.

Ηγέτης ο Πρίντεζης που πήρε την μπάλα περισσότερο από τον καθένα στην επίθεση και ανάγκαζε τον Μπαρτζώκα να ξεφυσάει συνεχώς. Βούτυρο στο ψωμί του Πριντ ματς σαν το σημερινό.

Δυσκολεύτηκε ο Λοτζέσκι αλλά στο τέλος πήρε το όπλο του, βάζοντας ένα τεράστιο καλάθι για το το +3 στο τέλος (11 π αλλά και 4 ασίστ) ενώ ο "άφαντος" σε όλο το ματς Μάντζαρης εμφανίστηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο με 5 πόντους και ειδικά τις 2/2 βολές της νίκης για το τελικό σκορ.

Στο ματς με τον ΠΑΟ είχαμε τους Παπαπέτρου και Μπιρτς, σήμερα οι δυο τους έπαιξαν λίγο και ουσιαστικά δεν χρειάστηκαν.
Γεγονός που υπερθεματίζει τον χαρακτηρισμό Λερναία Ύδρα που έγραψα μετά από την νίκη επί του ΠΑΟ Superfoods.
Η Μπάρτσα δεν έχει πλέον ΚΑΜΙΑ πολυτέλεια να χάσει ξανά στην έδρα της, παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός το έκανε έγκαιρα και χωρίς τον Σπανούλη!
Μπασκόνια και Φενέρ έχασαν σε Νταρουσάφακα και Ερυθρό Αστέρα και η εδραίωση στην τετράδα μοιάζει στιβαρή και.. μόνιμη.

Η αξία του σημερινού διπλού σε μια έδρα με παραδοσιακή κατηφόρα για τον Ολυμπιακό (μόνο ένα brake το 2015 στα play offs η μοναδική νίκη) θα τριπλασιαστεί αν η ομάδα υπερκεράσει το εμπόδιο της "τρελής" Μπασκόνια στο ΣΕΦ την επόμενη εβδομάδα.

Τότε και μόνο τότε, θα πούμε ότι το νερό μπήκε για τα καλά στο αυλάκι.

Μέχρι τότε, θα αποκοιμηθούμε περήφανοι για την ΟΜΑΔΑΡΑ μας, που μας χαρίζει στιγμές σαν την σημερινή, στο DNA του Refuse to Lose που εδώ και χρόνια διδάσκει!

5 σχόλια:

  1. Ο Μιλουτινοφ θα ματσαρει και τον Βόιτμαν την άλλη εβδομαδα.Ισως οι 15 μέρες που θα δώσουν το απαραίτητο pick στην ψυχολογια του.


    Υς:Να τα λεμε ολα.Ασυλληπτα βήματα του Λοτζεσκι στην τελευταία φάση (όταν παίρνει την μπάλα από την επαναφορά του Μάτζαρη,όπου μετά κανει το φάουλ ο Βεζενκοφ).

    Εκτέθηκε και ο Λαμονικα που δεν τα δώσε και κυρίως ο Λοτζεσκι που τα κάνε χωρίς λόγο!

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναμφίβολα τεράστια νίκη! Μπορει να εχει προβλήματα η Μπαρτσα αλλα ήταν ``τελικός´´το ματς γι αυτους, με συνέπεια να δυσκολευαν πιο πολυ τα πραγματα για τον Θρυλο. Αχ αυτες οι γαμ..., οι κωλο ήττες με Γαλατα και Μακαμπι, αχ...
    Τεσπα!
    Ο ``Παπ´´ κάνει πράγματα μέσα στο παρκέ που εκτιμούν μόνο όσοι αγαπούν το μπάσκετ. Ο Μιλουντινοβ έκανε εξεραιτικό ματς και στις δυο πλευρες, όντως! Τρομερη εμφάνιση!Γουότερς κομβικος στο διαστημα που αγωνήστικε. Πολυ προσοχη τωρα το ματς με Μπασκόνια γιατι ειναι ομαδάρα! Ικανή για όλα σε οποιαδήποτε εδρα!
    ΥΓ: Spanios, μάλλον σε επηρέασε ο γραφικός σπίκερ (``o εξολοθρευτής της Μπαρτσελονα ο Ματζαρης´´, έλεος ρε άνθρωπε) του χθεσινου ματς που δεν σταματισε να ασχολείτε με τις διαμαρτιρίες του προπονητη της Μπαρτσελονα (αστον ρε κουραστηκε δημοσιογραφάκο τον ανθρωπο να κάνει αυτο που του βγαινει, προπονητης ειναι, δεν ειναι ο φροντιστής της ομάδας). Αυτος ειναι ο Μπαρτζωκας, ειτε παιζει με τον ΠΑΟ, ειτε με τον Ολυμπιακο, είτε με την μάνα του την ίδια. Αυτος ειναι, τον ξερουμε. Ζει το παιχνιδι με τον δικο του τροπο σε καθε ματς.
    ΥΓ: Πολυ καλό ξεκίνημα του Γουότερς, όμως δεν ξέρει ούτε το μισό μπάσκετ του Κόλινς, άσχετα αν δεν έχει σουτ.(προσωπική μου άποψη, έτσι για να κοντράρουμε λίγο... ;-D) Παιζουν και διαφοερετικές θέσεις (point - forward ο ασσος της Κουμπάν), όπως και διαφορετική θέση (swingman) έχει και με Τζόνσον Οντομ. Πολυ καλος ομως οντως, δειχνει να προσαρμόζεται τάχυστα και πολύ καλος χαρακτηρας, ισως το πιο σημαντικο γι αυτην την ομάδα και αυτα τα αποδητήρια...
    ΥΓ: Stouk, ο Ματ έκανε βηματα, σωστα τα λες. Αλλα σου διαφεύγει ότι ο Πριντεζης δεν έκανε ποτέ βήματα σε μια κρίσημη φάση, όπου ο γερο Λαμονικα τα σφύριξε ως παράβαση ενω ηταν μπροστα του; Όπως και στο τελευταιο καρφωμα του Ντορσει πριν την ληξη του ημιχρονο, όπου ο αμερικανος έκανε 8 βήματα (σχημα λόγο) πριν κανει το εντυπωσιακο καρφωμα. Γενικος έχει χάσει την μπάλα φετος ο Λαμονικα...
    Banis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α, επίσης θέλω να πώ οτι δεν νομιζω Stouk να μπορέσει να ακολουθήσει τα πιο γρ'ηγορα πόδια του Βόιγκτμαν ο Μιλουντινοβ ή να τον ακολουθησει στα μακρινα του σουτ. Ισως η αποστολή αυτή να ταίριαζε καλύτερα στον Αγραβάνη...
    Banis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ισχύουν τα όσα είπες περί βημάτων, απλά πάντα η τελευταία φάση χτυπάει, γι αυτό το ανέφερα.

    Σωστό και αυτό με τον Αγραβάνη, αν και είναι πιο κοντός.

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στουκ και Μπάνη σας ευχαριστώ για τα σχόλια.
    Σε σένα Μπάνη να πω, πως ο point forward Κόλινς λόγω της τεράστιας αποχής του από το σκοράρισμα σε σετ παιχνίδι, δεν μπορούσε να πιάσει στον Ολυμπιακό παρά μόνο σαν ρολίστας και όχι σαν πρώτο βιολί όπως στις υπόλοιπες μέτριες ομάδες τύπου Στρασμπούρ που διέπρεψε και έφτιαξε τα νούμερα του. Προτιμώ για τέταρτο guard έναν Ουότερς που αυτό το σουτ από τα 6μ μετά από ντρίμπλα είναι υπερ απαραίτητο για την ομάδα και δίνει τρομερές ανάσες.
    Στουκ η euroleague φέτος είναι γενικά πιο ελαστική στα βήματα και τέτοιες φάσεις γίνονται δεκάδες πλέον.
    Σκέψου ότι ούτε ο Μπαρτζώκας δεν το ζήτησε!!!
    spanios

    ΑπάντησηΔιαγραφή