Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

All star Θρύλος #NBAVote

Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε την Μπασκόνια με 92-62, κάνοντας την Ισπανική ομάδα να μοιάζει με "νάνο" μπροστά στον Ερυθρόλευκο "γίγαντα". Στην αγαπημένη του Ευρωλίγκα -με κανονικούς διαιτητές- το τραίνο του Σφαιρόπουλου πήδηξε ακόμα περισσότερες ράγες στο δρόμο για την Πόλη. Γράφει ο spanios


Πραγματική απόλαυση, βάλσαμο στην παγωνιά του χειμωνιάτικου βραδιού, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την φιλόδοξη Μπασκόνια, αυτή που πέρσι άφησε έξω τον ΠΑΟ στα play offs, αυτή που παρουσιαζόταν σαν challenger για το πλεονέκτημα και την πέταξε στα σχοινιά.
Ασθμαίνοντας οι Βάσκοι έφτασαν τους 62 πόντους, 20 (!!) ολόκληρους πιο κάτω από τον φετινό ΜΟ τους και όσο το ματς έκρυβε νάρκες, τόσο ο Ολυμπιακός φρόντιζε να τις ξεπερνά, με ιδανικό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση.

Με Σπανούλη και Πρίντεζη να παίζουν 20:07΄και 19:34΄αντίστοιχα, ο Σφαιρόπουλος σε ματς που έκρινε εν πολλοίς το πλεονέκτημα κατάφερε να ξεκουράσει τα αστέρια του και όχι απλά να πάρει την νίκη, αλλά να πάρει ένα υπερπολύτιμο +30, που του δίνει μεγάλο boost στο συνολικό average, που έφτασε στο +106.
Δεύτερος μαζί με την Ρεάλ -που την έχει και αυτήν στο ΣΕΦ- με 2 νίκες παραπάνω από Μπασκόνια και Φενέρ, με 3 νίκες παραπάνω από τον ΠΑΟ!

Για το ματς, σε μια βραδιά απίστευτου θεάματος, μαθημάτων μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση (α ρε Καρακατσούνη, τα έπινες πουθενά απόψε;) δεν χωράει ατομική κριτική.
Rotation με αριθμητική πρόοδο και σκορ και από τους 12 παίκτες που αγωνίστηκαν!
Από 12 η τριανδρία των Σπανούλη, Πρίντεζη και Παπανικολάου, 11 ο Γκριν, 10 ο Μάτζαρης και παραλίγο διψήφιοι οι Μπιρτς και Λοτζέσκι με 9 και 8 αντίστοιχα.
17-7 οι ασιστ στο ματς με τον Σπανούλη να μοιράζει 7 και τον Ουότερς 5, τρομερά καρφώματα, εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και ranking 107-57 για δυο ομάδες, επαναλαμβάνω με ίδιους στόχους, πριν το ματς!

Μοναδικό μελανό σημείο και απόψε οι βολές με 17/29 (58.6%).

Την επόμενη αγωνιστική (25/01) χτυπάει καμπανάκι "χαλαρότητας" αφού ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στο Μιλάνο για να παίξει με την ουραγό Αρμάνι (5-13), αλλά μην ξεχνάμε ότι από την επίσης ουραγό Γαλατά (5-13) έχασε!
Σοβαρότητα, ζωντάνια και γυαλισμένο μάτι, επιβάλλονται, την στιγμή που η Ρεάλ ταξιδεύει στο Μπάμπεργκ για την πάντα επικίνδυνη στην έδρα της, Μπροζέ του Τρινκιέρι.
Στα καπάκια οι Γερμανοί έρχονται στο ΣΕΦ (27/01) και σε άλλη μια "διαβολοβδομάδα" ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει το 2/2 που πραγματικά θα τον εδραιώσει στην δυάδα και στις θέσεις που οδηγούν στο χρυσοφόρο πλεονέκτημα.
Τίποτα λιγότερο από το 2/2 λοιπόν και με εμφανίσεις σαν την σημερινή, το καμάρι του συλλόγου μας δεν έχει να φοβάται τίποτα και κανέναν.

ΥΓ Με μόλις μια νίκη διαφορά φιγουράρει πρώτη η ΤΣΣΚΑ και δεν είναι καθόλου μακρινό ο Ολυμπιακός να κοιτάξει ακόμα και την πρωτιά.

ΥΓ2 Τρομερή σοβαρότητα ο Γιανγκ. Αν την 01/02 είναι απόλυτα έτοιμος όπως έχει "υποσχεθεί" τότε βλέπω να γίνεται ξανά ο περσινός δυναμίτης στα courts. Μπράβο Πάτρικ!


3 σχόλια:

  1. Μόνος αντίπαλος πια οι τραυματισμοί και η πνευματική χαλαρότητα...

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ξαναγράψω φίλοι μου ότι αυτή η ομάδα αμφισβητήθηκε όσο καμμία άλλη ομάδα του Ολυμπιακού. Κι ακόμη οι οργανωμένοι, αν δεν παίζουμε με ΠΑΟ ή Ομπράντοβιτς, απέχουν.
    Κι επιτρέψτε μου ένα σχόλιο με πολλή πίκρα:

    Η δήλωση Σφαιρόπουλου μετά το ματς με τους Βάσκους ήταν οι εξής:
    "Το κριτήριο του κόσμου είναι αλάνθαστο. Είδε να κερδίζουμε σήμερα μια από τις καλύτερες ομάδες της Euroleague, είδε να κερδίζουμε στη Βαρκελώνη την προηγούμενη εβδομάδα και δεν μπορεί να καταλάβει πώς αλλάζουν τα δεδομένα όταν παίζουμε ένα παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Ο κόσμος βλέπει τί γίνεται και όλη η Ελλάδα καταλαβαίνει τί γίνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα".

    Η δήλωση Σφαιρόπουλου, όπως αποδόθηκε το Σάββατο στο ΦΩΣ - ναι, στο ΦΩΣ:
    "Ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει τί γίνεται και αλλάζουν τα δεδομένα όταν παίζουμε στην Ελλάδα. Όλη η Ελλάδα καταλαβαίνει τί γίνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα"!

    Η πραγματική δήλωση του coach σαφώς αφήνει αιχμές κατά του Παναθηναϊκού. Η απόδοση της δήλωσης στο ΦΩΣ μπορεί να εκληφθεί και ως απορία ή και αιχμή κατά των παικτών του που είναι αλλιώς στην Ευρώπη και αλλιώς στην Ελλάδα!

    Τελικά, ίσως δεν είναι τυχαίο: η ομάδα μας είχε νικήσει τον ΠΑΟ στην Ευρωλίγκα και εμείς διαβάζαμε στο πρωτοσέλιδο για τα λάθη του Σφαιρόπουλου απέναντι στην τακτική του Πασκουάλ - τακτική που ήταν, αν θυμάστε, ντου και ποικιλίες του Τζέιμς και σουτ από όπου νά' ναι του Ρίβερς!

    Ακόμη και μετά την αδιανόητη διαιτησία των Καρακατσούνη, Μάνου στο Κύπελλο, όπου ο Ολιμπιακός δεν ήταν καλός, διαβάσαμε ότι "οι διαιτητές δεν ήξεραν τί σφύριζαν...". Δηλαδή, κακή διαιτησία, αλλά από ανθρώπινα λάθη!

    ΚΡΙΜΑ!!!
    Court Central


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η δήλωση Σφαιρόπουλου είναι μια μικρή δικαίωση για τα όσα "αιρετικά έγραψα μετά το ματς του ΠΑΟ. Φαίνεται όμως ότι υπάρχει ένα μπασκετικό κριτήριο που οδηγεί και άλλους στα ίδια συμπεράσματα. όταν θα ισχύουν οι ίδιοι νόμοι ...της φύσικής και στην Ελλάδα, τότε θα πάψω να γκρινιάζω.
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή