Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Κλασσικά εικονογραφημένα



Εδώ και χρόνια οι "κακές" ήττες του Ολυμπιακού έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Έρχονται είτε μετά από σερί, είτε μετά από μεγάλες νίκες. Κάτι τέτοιο συνέβη και χθες. Αναλύει ο Stouk


Ένα σερί 4 νικών (εκ των οποίων οι 2 εκτός έδρας) ήταν φαίνεται ικανό για να κάνει τους παίκτες του Σφαιρόπουλου να παρουσιαστούν χαλαροί. Γιατί, δεν ξέρω αν το καταλάβατε, το πρόβλημα στη Βαμβέργη δεν ήταν αγωνιστικό, αλλά καθαρά πνευματικό.

Όταν βλέπεις τον Ολυμπιακό να δέχεται με το ξεκίνημα του αγώνα 11-0 σερί, η διαφορά να πέφτει στους 4 και σε 1΄ να είναι ξανά διψήφια, τότε καταλαβαίνεις πώς περίπου θα κυλήσει η βραδιά.

Αν θυμηθείτε τα συνεχόμενα σερί πόντων παθητικού, οι εκάστοτε παίκτες που εμφανίζονται εν είδει Στεφ Κάρι και πυροβολούν από παντού, τα παιδικά λάθη, παίκτες χωρίς eye of the tiger είναι κοινά στοιχεία σε όλες τις ήττες αυτού του είδους.

Χθες ήταν ο Μίλερ και ο Κοζέρ, με τη Μακάμπι ο Ουίμς, με τη Γαλατά ο Ντέι και ο Ντέτμοντ. Πριν τη Γαλατά ήταν το 3-0 με Εφές, Αρμάνι και Μπασκόνια, πριν  τη Μακάμπι το 2πλό στο ΟΑΚΑ, πριν το χθες ένα 4-0.

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση λοιπόν. Ο Ολυμπιακός έχει σε τέτοιες καταστάσεις πνευματικό πρόβλημα, που τιμωρείται πάντα με μια κακή ήττα. Και όπου κακή βάλτε είτε εκτός προγράμματος είτε με κακή εμφάνιση και κάτω τα χέρια.

Το κακό αυτό δε λύνεται με τίποτα, οπότε ας το συνηθίσουμε.

Επίσης, δεν πρέπει να μας κάνει καμία εντύπωση αν με τη Φενέρ δούμε υπερηχητικό μπάσκετ. Ό, τι είδαμε δηλαδή μετά τη Γαλατά και τη Μακάμπι...

Κατά τα λοιπά, η ήττα από μόνη της δε φέρνει καμία βαθμολογική καταστροφή, αφού στη χειρότερη απόψε το βράδυ ο Ολυμπιακός θα είναι 3ος. Κανένα πρόβλημα.

Τέτοιο θα γίνει αν στα επόμενα 3 ματς δε γίνει ένα 2/3 τουλάχιστον. Σε αντίθετη περίπτωση, η καλή εικόνα ενός ολόκληρου γύρου θα πάει στα σκουπίδια.

ΥΣ1: Η Ρεάλ έχασε άνετα στο Βελιγράδι, η Φενέρ εκτέθηκε από την Νταρουσάφακα. Τέτοια θα δούμε πολλά φέτος.

ΥΣ2: Μόνο εγώ βλέπω ότι ο Γιανκ έχει ξυπνήσει για τα καλά;;;;

ΥΣ3: Αν ο ΠΑΟ πάρει και τα 2 ματς μέχρι το τέλος του 1ου γύρου, θα είναι η μόνη ομάδα (πλην της ΤΣΣΚΑ) που θα έχει μόνο 1 κακή ήττα (από εμάς στο ΟΑΚΑ). Οπότε αποκτάει προβάδισμα για το πλεονέκτημα.

ΥΣ4: Δημιουργός στον άσο άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου