Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Άδικο, αντιφατικό και μη... διπλωματικό!



Αυτό που έγινε χθες με τις αποδοκιμασίες κατά του Σλούκα, ήταν αφενός μεν κατάφωρα άδικο για τον παίκτη, αφετέρου δε τρομερά... αντιδιπλωματικό αλλά και αντιφατικό από πλευράς οπαδών. Αναλύει ο Stouk


Το τι έγινε το καλοκαίρι του 2015 με τον Σλούκα και τη μη ανανέωσή του με τον Ολυμπιακό όλοι θυμόμαστε. Και οι πιο νορμάλ... εγκέφαλοι, κατάλαβαν πως το λάθος του παίκτη δεν ήταν φυσικά ότι δεν ανανέωσε. Δικαίωμά του ήταν. Αλλά το πώς το χειρίστηκε, με μυστικές συναντήσεις με Ζέλικο κλπ...

Οι άμεσα θιγμένοι από τη συμπεριφορά του Κώστα Σλούκα πριν 2 καλοκαίρια ήταν σαφώς και πρωτίστως οι Αγγελόπουλοι. Οι ίδιοι όμως χθες, τίμησαν τον παίκτη, όπως του άξιζε και τα έβαλαν στην άκρη τα υπόλοιπα.

Αλλά οι περισσότεροι οπαδοί, αποδοκιμάζοντάς τον, φέρθηκαν με τρόπο άδικο, αντιδιπλωματικό και αντιφατικό.

Γιατί άδικο; Γιατί ο Σλούκας δεν είναι Μπουρούσης! Προσέφερε και μάλιστα πολύ. Θυμηθείτε ποια ήταν οι εικόνα του τόσο στα 2 επικά final 4 της Πόλης και του Λονδίνου (ειδικά στον τελικό του 2013 με τη Ρεάλ ήταν καταπληκτικός), όσο και τις 2 αυτές σεζόν γενικότερα, αλλά και την τελευταία του σεζόν, όπου πάλι ο Ολυμπιακός πήγε στον τελικό με τη Ρεάλ, όπου ο Κώστας ήταν πολύ καλός.

Ο Σλούκας έβαλε τη σφραγίδα του σε τίτλους και αξέχαστες στιγμές για τον Ολυμπιακό. Δεν είναι ούτε Μπουρούσης, ούτε Παπαλουκάς, ούτε Μαυροκεφαλίδης. Δηλαδή οπαδισμό και από τηγανίτα τίποτα!

Γιατί αντιδιπλωματικό; Παιδιά, ο Σλούκας υπέγραψε τριετές, πράγμα που σημαίνει ότι το καλοκαίρι του 2018 θα είναι ελεύθερος. Αν η Φενέρ δεν κάνει κάτι το τρομερά αξιομνημόνευτο σε αυτά τα 2 χρόνια (σενάριο που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες), ο Σλούκας θα ψάξει αλλού στέγη. Το ίδιο καλοκαίρι θα είναι αυτό που είτε ο Σπανούλης θα τελειώσει την καριέρα του (οπότε τα σχεδόν 2 μύρια θα "μοιραστούν" αλλού), είτε θα ανανεώσει για μια τελευταία σεζόν, σχεδόν τιμής ένεκεν.

Ποιον θα χάλαγε λοιπόν αν ο Σλούκας επέστρεφε; Αγωνιστικά και ηθικά θα ήταν ό, τι καλύτερο. Με τέτοιες συμπεριφορές όμως δεν ξέρω αν ο ίδιος θα το επιλέξει, με δεδομένο ότι θα τον πλησιάσουν και οι Αγγελόπουλοι.

Και τέλος, γιατί αντιφατικό; Στο ίδιο γήπεδο από τους ίδιους που έκραξαν τον Σλούκα, έχει χειροκροτηθεί ο Ίβκοβιτς, ο οποίος δήλωσε ότι δεν ξαναπροπονεί ομάδα και θα αφοσιωθεί στην Εθνική Σερβίας, δεν ανανέωσε με τον Ολυμπιακό (για οικονομικούς λόγους βέβαια) και μετά γλυκάθηκε από τα μπικικίνια των Τούρκων.

Έχει χειροκροτηθεί  ο Ντόρσεϊ, που επειδή τον... σχόλασε η τσιρλίντερ, του έλειπε η μητέρα του, τρελάθηκε ή δεν ξέρω και γω τι άλλο τα βρόντηξε Οκτώβρη μήνα, δημιουργώντας τρομερό ροστερικό πρόβλημα.

Έχει γίνει δεκτός πίσω πάνω σε δάφνες ο Παπαλουκάς, ο οποίος άφησε τον Ολυμπιακό πάλι για λόγο οικονομικό, για να πάει στην ΤΣΣΚΑ.

Έχει χειροκροτηθεί ο Περπέρογλου, που και ο ίδιος πήγε την Εφές για τα παραπάνω χρήματα.

Ο Άντιτς, που έφυγε επειδή δε χώνευε τον Μπαρτζώκα και τον ξεφτίλιζε μαζί με τον... Γκετσεβίτσιους στα social media.

Και φυσικά αποθέωσαν τον Κώστα Παπανικολάου, ακόμα και από εποχής που έπαιζε στην Μπάρτσα, που και ο ίδιος έφυγε για ίδιους λόγους.

Βλέπεται, λοιπόν, ότι όλοι αυτοί προσέφεραν, αλλά παντού υπάρχουν ψεγάδια. Τέτοια υπάρχουν και στην περίπτωση του Σλούκα, αλλά χθες δεν έπρεπε να αποδοκιμαστεί.

Προσωπικά (γιατί από εδώ προσωπικές απόψεις εκφράζουμε) θα ήθελα να τον δω με 1000 ξανά με τα ερυθρόλευκα. Να σηκώσει αυτός και η υπόλοιπη παρέα το βάρος της μετάΣπανούλη εποχής. Είναι ικανός να το κάνει, όπως και όλοι οι υπόλοιποι...




4 σχόλια:

  1. Stouk, καταρχήν κάποιες παρατηρήσεις:
    -Το καλοκαίρι του 2017, ο Σπανούλης θα έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο. Ο Σλούκας όντως θα είναι ελεύθερος, καθώς έχει υπογράψει κλειστό διετές
    -Ο Παπανικολάου έφυγε με μεταγραφή, φέρνοντας ένα εκατομμύριο στην ομάδα η οποία είδε ότι θα τον έχανε μια χρονιά μετά χωρίς αντάλλαγμα. Το ίδιο έγινε και με τον Τεόντοσιτς.
    -Ο Σλούκας έφυγε λέγοντας ψέματα ότι πάει να δει τη μανούλα του στη Σαλονίκη, ενώ είχε ραντεβού με τον Ομπράντοβιτς. Είπε ψέματα σε αυτούς που μπήκαν μπορστά μκαι τον διατήρησαν στην ομάδα όταν ο Ντούντα ήθελε να τον δώσει δανεικό.
    -Ο Σλούκας, αγνοώντας πως έμαθε να παίζει το pick'n'roll του Ομπράντοβιτς επί Μπαρτζώκα και αγνοώντας το γεγονός ότι το σύστημα που εκτόξευσε τον Ζοτς στα ουράνια, έκλεψε από τον ίδιο και τους συμπάικτες του ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΤΙΤΛΟΥΣ, βγήκε και δήλωσε θαυμαστής του, χωρίς να επι έστω μια καλη κουβέντα για Μπαρτζώκα και Σφαιρό, με τους οποίους πήρε Ευρωλίγκα και έπαιξε τελικό.
    -Χθες το βράδυ ο Σλούκας στο τέλος του ματς άνοιξε διάλογο με την κερκίδα στο στιλ "έλα έξω να σε βρω" και "θα τα πούμε στην Πόλη", κάτι που δεν έχουν κάνει στο ΣΕΦ ούτε οι μεγαλύτεροι τσογλαναράδες που έχουν περάσει μπροστά μας!
    -Ο κόσμος μπορεί να μην γνωρίζει από μπάσκετ, αλλά σε τέτοια θέματα το κριτήριό του είναι αλάθητο: χειροκρότησε τον Άντιτς, χειροκρατά πάντα τον Χάινς, τον Τεόντοσιτς, τον Περπέρογλου αλλά και τον ...Καϊμακόγλου (Κορυδαλλιώτης γαρ) θα χειροκροτήσει τον Χάντερ, αποδοκίμασε χλιαρά τον Ντάνστον που ανακοίνωσε στα μπουζούκια ότι φεύγει, αποδοκίμασε χλιαρά τον Ντόρσεϊ που την είχε "πέσει" στον Σπανούλη και μανούριαζε για τις ...cheer leaders, αποδοκιμάζει τον Μπουρούση για τις δηλώσεις του κατά των Αγγελόπουλων (πόσο μάλλων τώρα που φορά πράσινα) και αποδοκίμασε τον Σλούκα για αυτή τη συμπεριφορά του.

    ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ, όσο και αν η κίνηση της διοίκησης να τον τιμήσει, δείχνει ανωτερότητα.
    Τώρα, θα μού επιτρέψεις να σού πω ότι μάλλον είναι ρομαντικό να τον σκέφτεσαι και πάλι στα ερυθρόλευκα.Και σιγά μην τον πλησιάσουν οι Αγγελόπουλοι, όπως φέρθηκε, ΕΛΕΟΣ!
    Προσωπικά, στα πράσινα θα το θεωρούσα πιθανότερο, αν θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα, όπως άλλωστε συμβαίνει και με την αδελφή του.
    Να είσαι, όμως, βέβαιος ότι, αν τύχει και φορέσει και πάλι τα ερυθρόλευκα, ο κόσμος θα τον στηρίξει, θα τον χειροκροτήσει και θα τον αποθεώσει.
    Όπως σαν άλλοτε...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκ παραδρομής έγραψα 2017, 2018 εννοούσα και σ ευχαριστώ που το επισήμανες.

      Σχετικά με τα λεγόμενά σου, πέραν του ότι δεν μίλησες για όλους όσους ανέφερα (πχ ξέχασες Ίβκοβιτς και Παπαλουκά) θα σου εξηγήσω γιατί πιστεύω ότι το κριτήριο του κόσμου δεν είναι αλάνθαστο.

      Ο Χάινς έκανε ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ με τον Σλούκα. Ακριβώς όμως. Και το ξέρεις πολύ καλά αυτό. Είχε μιλήσει από το F4 του Λονδίνου με την ΤΣΣΚΑ (για να μην πω ότι είχε συμφωνήσει) και μετά οι Αγγελόπουλου ισοφάρισαν ό, τι πρόταση είχε από ΤΣΣΚΑ και αυτός έπαιζε δήθεν ότι διαπραγματεύεται, ενώ είχε συμφωνήσει.

      Ο Άντιτς; Που έλεγε για Μίστερ Μπιν, ενώ ο Μπαρτζώκας ήταν ακόμα προπονητής;; Φέρθηκε σωστά δλδ;;

      Και εκτός όλων αυτών, θυμάμαι εσύ ο ίδιος είχες γράψει για Μπουρούση ότι "είναι πιο ώριμες από ποτέ οι συνθήκες", "να γυρίσει επειδή έχει αδικηθεί".

      Πώς γίνεται δηλαδή τόσο μένος για τον Σλούκα και για άλλους και άλλους... αποθέωση;

      Φέρθηκε απαράδεκτα, δεν διαφωνούμε σε αυτό, αλλά θα δεχόμουν το πολύ την αδιαφορία και όχι το κράξιμο.

      Μην ξεχνάμε ότι είχε πρόταση από ΠΑΟ 2 μύρια και δεν πήγε. Αυτό δεν έδειξε τίποτα;;

      Και από τη στιγμή που οι ίδιοι οι πρόεδροι τον τίμησαν, είναι λάθος που δεν στηρίχτηκε η επιλογή τους.

      Λίγη σύμπνοια των "οπαδών" με αυτή την τρομερή διοίκηση δεν βλάπτει.

      Stouk

      Διαγραφή
  2. Stouk, επεσήμανα ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

    Ο Σλούκας είπε ψέμματα σε μια διοίκηση που τον στήριξε, ενώ είχε ήδη συμφωνήσει και είχε ραντεβού με έναν προπονητή που, όπως και να το κάνουμε, είναι κόκκινο πανί, για την ολυμπιακή οικογένεια.
    Σα να μην έφτανε αυτό, βγήκε λίγο μετά και μιλούσε για "όνειρο της ζωής του να παίξει για τον Ζοτς", σα να μην έχει συμβεί τίποτε ανάμεσα στον Ζοτς και τον Ολυμπιακό, σα να μην τού έδωσαν τίποτε προπονητές όπως ο Ντούντα, ο Μπαρτζώκας και ο Σφαιρόπουλος.

    Και προχθές έδειξε για άλλη μια φορά ότι τείνει να μετατραπεί σε αντιολυμπιακό μισθοφόρο: σε ένα βράδυ που η διοίκηση τον τιμά, αρχίζει στο τέλος του ματς διάλογο με την εξέδρα!!! ΠΟΙΟΝ ΠΑΙΚΤΗ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΣΕΦ; Ούτε ο Σάρας, ούτε ο Διαμαντίδης, ούτε ο Ναβάρο, ούτε πιο παλιά ο Αλβέρτης κλπ που άκουγαν τα σχολιανά τους. Ούτε, βέβαια, τώρα ο Μπουρούσης, ο οποίος ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ δεν γύρισε λιμάνι, αφού ο Ολυμπιακός αποφάσισε να πάει με δύο αθλητικά σέντερ και ένα μεγάλο επτάποδο ταλέντο.

    Και το έκανε ο κ. Σλούκας επειδή μερίδα -όχι όλοι- των οπαδών τον αποδοκίμασε;

    Επαναλαμβάνω, αγωνιστικά είναι ένας σημαντικός παίκτης, έχει προσφέρει και μάς ταιριάζει. Όμως, δεν έχει αυτόν τον ψυχισμό -αν θέλεις, είναι ανοσιούργημα να θέλει κάποιος να έχει τον πρώτο λόγο στην ομάδα, παρόντος του ιερού τέρατος που λέγεται Σπανούλης.

    Τέλος πάντων, το πρόβλημά μας δεν είναι τώρα ο Σλούκας, αλλά να πάρουμε τις νίκες που πρέπει στα ματς που έρχονται, αρχής γενομένης από τον Παναθηναϊκό όπου είναι πιθανό να κατεβούμε χωρίς Σπανούλη...

    Περιμένω σχόλιά σου στο post που ανεβαίνει σε λίγο, καλή Χρονιά!

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή