Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Ημιτελικοί NBA : Οι σκούπες και τα ντέρμπι



Οι ημιτελικοί σε Ανατολή και Δύση ξεκίνησαν και ο Admiral κάνει τις καθιερωμένες του προβλέψεις, βλέποντας δύο ντέρμπι και δύο εύκολα σκουπίσματα, από ένα σε κάθε Περιφέρεια.


Ήγγικεν η ώρα των ημιτελικών λοιπόν και για να ευλογήσουμε και λιγάκι τα γένια μας, δεν τα πήγαμε και ιδιαίτερα άσχημα με τις προβλέψεις μας στη α’ φάση. Εάν μάλιστα δεν τραυματίζονταν οι CP3 και Griffin των Clippers αλλάζοντας τον ρουν της σειράς με το Portland τότε μάλλον θα είχαμε πετύχει το απόλυτο!

Όμως έτσι είναι αθλητισμός, οι τραυματισμοί είναι μες στο παιχνίδι και κάπως έτσι τρίβει εδώ και μέρες από χαρά τα χέρια του ο Steve Kerr που μπορεί να στερείται ακόμη των υπηρεσιών του Curry, όμως όπως λέει και ο λαός μας, έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι, αφού απέναντί του βρήκε αντί των πολύ πιο ανταγωνιστικών Clippers, τους ενθουσιώδεις πλην όμως άπειρους Blazers.

Golden State Warriors vs Portland Trail Blazers, λοιπόν το πρώτο ζευγάρι και ήδη η σειρά είναι στο 2-0, Curry απόντος. Thompson και Green πήραν τη σκυτάλη αν και στο δεύτερο ματς, τα ψιλοχρειάστηκαν. Όμως όταν το Portland έπρεπε να σηκώσει ανάστημα Lillard και McColum «εξαφανίστηκαν» και μια διαφορά 9 πόντων στην τελευταία περίοδο κατέληξε σε περίπατο για τους πολεμιστές. To Golden State θα περάσει ασυζητητί με ένα 4-1.

San Antonio Spurs vs Oklahoma City Thunder

Η σειρά βρίσκεται στο 1-1 αφού οι φιλοξενούμενοι έκαναν το break στο δεύτερο παιχνίδι. Τα σπιρούνια διαμαρτυρήθηκαν έντονα για επιθετικό φάουλ στον Ginobili στην τελευταία φάση του αγώνα όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Εάν οι Spurs θέλουν να φτάσουν στον τελικό της Δυτικής Περιφέρειας θα πρέπει να παρουσιαστούν καλύτεροι στην επίθεση, να κάνουν break στο break και να βρουν τρόπους να περιορίσουν τη δράση του πιο hot free agent του ερχόμενου καλοκαιριού: του Kevin Durant. Πιστεύω ότι η σειρά έχει ψωμί ακόμη και προσπαθώντας να διαβλέψω όσο πιο αντικειμενικά γίνεται ποια θα είναι η κατάληξή της, νομίζω ότι δεν αποκλείεται να κριθεί στα επτά παιχνίδια με τους Spurs να είναι το φαβορί. Leonard και Aldridge από την πλευρά των Τεξανών, Westbrook και Durant από την πλευρά των Oklahoma θα είναι καταλύτες για την εξέλιξή της.

Cleveland Cavaliers vs Atlanta Hawks

Ο βασιλιάς Lebron ζεσταίνει τις μηχανές και οι Cavs μοιάζουν ασταμάτητοι. Προηγούνται ήδη με 3-0, έχοντας κάνει στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, ρεκόρ τριπόντων (25) στην ιστορία των playoffs του NBA και παραμένουν η μοναδική αήττητη ομάδα στα φετινά playoffs του ΝΒΑ. Είναι αδιαμφισβήτητα το απόλυτο φαβορί όχι μόνο στη σειρά με την Atlanta αλλά και για τον τίτλο του πρωταθλητή της Ανατολικής Περιφέρειας.  Οι Hawks θα πρέπει να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους για να φανούν ανταγωνιστικοί, πράγμα για το οποίο δεν μας έχουν πείσει ούτε φέτος, όπως ούτε και πέρσι οπότε και έπαιζαν καλύτερα ως ομάδα και είχαν πολύ καλύτερο ρεκόρ στη regular season. Βλέπω sweep ή στην καλύτερη ένα 4-1.

Toronto Raptors vs Miami Heat

Αμφίρροπη σειρά, πράγμα που επιβεβαιώθηκε από τους δύο πρώτους αγώνες που έγιναν στο Toronto. Κρίθηκαν και οι δύο στην παράταση με διαφορετική σε κάθε αγώνα κατάληξη. Βρισκόμαστε στο 1-1 λοιπόν και κάθε πρόβλεψη θα ήταν ιδιαίτερα παρακινδυνευμένη. Οι Ευρωπαίοι μέχρι τώρα κάνουν σε αυτή τη σειρά τη διαφορά με Dragic (Miami) και Valenciunas (Toronto) να είναι οι πρωταγωνιστές. Εάν οι Καναδοί καταφέρουν να ξεπεράσουν το άγχος που τους διακρίνει και οι star τους Lowry και Derojan απελευθερωθούν τότε θα έχουν μεγάλη τύχη. Εάν όχι (οι δύο πρώτοι αγώνες αυτό δείχνουν) η εμπειρία των Wade, Deng σε συνδυασμό με το ταλέντο των Whiteshide, Dragic θα κρίνει τη σειρά.  

Πρόβλεψη τελικών Δύσης και Ανατολής

Golden State Warriors vs San Antonio Spurs
Cleveland Cavaliers vs Miami Heat

Admiral

3 σχόλια:

  1. Admiral, ωραία ανάλυση!
    Βάζω τα λεφτά μου στο San Antonio ως μοναδικό πιθανό αντίπαλο δέος στους Warriors. Αν ο Durant τους πετάξει έξω, το Golden State θα κάνει περίπατο ως τον τίτλο, πιστεύω...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήδη, οι Spurs έκαναν το break to break και πήγαν στο 2-1. Θα είναι μεγάλη σειρά!

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γίνονται μεγάλα ματς ανάμεσα σε Spurs - OKC και Miami - Toronto!!! Πλέον παίζουν μεγάλο ρόλο και οι τραυματισμοί. Valanciunas από Toronto και Whiteshide από Miami έμειναν στα πιτς!!!

    Admiral

    ΑπάντησηΔιαγραφή