Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Οι πιο συναρπαστικοί τελικοί του ΝΒΑ και το "αντίο"(;) των μεγάλων


Ο Admiral θεωρεί ότι Cavaliers και Thunder μπορούν να κοιτάξουν τον Stephen Curry και την παρέα του στα μάτια, ενώ αποδίδει φόρο τιμής στα ιερά τέρατα των Spurs



Ο Μάιος είναι ο μήνας των τελικών για όλα τα ομαδικά αθλήματα και ο Admiral καταθέτει τις απόψεις του για τη σειρά των τελικών του NBA σε Ανατολή και Δύση που ξεκίνησαν με ένα ηχηρό break από την παρέα των Westbrook και Durant. Το μενού περιλαμβάνει ακόμα λίγο από Duncan και ελληνικούς τελικούς.

Έχω την αίσθηση ότι η φετινή σειρά των τελικών του NBA θα είναι από τις συναρπαστικότερες και πλέον ανταγωνιστικές των τελευταίων ετών.

Μπορεί η αρμάδα του Steve Kerr να τα σάρωσε όλα στη regular season, όμως κανείς δεν πήρε το πρωτάθλημα από την κανονική περίοδο. Τα playoffs είναι αλλουνού παππά ευαγγέλιο, κι όσοι επιλήσμονες ας ρωτήσουν τον coach Popovich που είδε την ομάδα του να γίνεται η μόλις 4η στην ιστορία του NBA που αποτυγχάνει να κατακτήσει τον τίτλο αν και είχε πάνω από 65 νίκες στην κανονική περίοδο.

OKC και CAVS λοιπόν, δείχνουν ικανοί να κοιτάξουν στα μάτια και να απειλήσουν με εκθρόνιση τους πρωταθλητές. Δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, είναι σε φόρμα, οι παίκτες τους δείχνουν να έχουν βρει καθαρούς ρόλους μες στο παιχνίδι, έχουν να αντιπαρατάξουν τους δικούς τους superstar, ενώ και οι δύο είναι πολύ αθλητικές ομάδες, δεν έχουν δηλαδή πρόβλημα να βγάλουν τη γλώσσα των Warriors και να τους χτυπήσουν στο δυνατό τους σημείο. Στο transition game και στην ταχύτητα.

Από τη μία πλευρά λοιπόν οι Warriors θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Thunder που έκαναν τη μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας τους Spurs. Σε αυτή τη σειρά η OKC κέρδισε πολύ περισσότερα πράγματα από την πρόκριση, αφού για να αποκλείσει το φαβορί έπρεπε να παίξει πιο σκληρή άμυνα, πιο ομαδικά, αναδεικνύοντας έτσι περισσότερους πρωταγωνιστές από τους συνηθισμένους δύο, Westbrook και Durant.

Από την άλλη, θα πρέπει να είναι έτοιμοι - σε περίπτωση που αποκλείσουν τους OKC - να αντιμετωπίσουν σε ένα repeat του περσινού τελικού τους δαιμονισμένους Cavs που ήδη βρίσκονται στο 1-0 με το Toronto και παραμένουν αήττητοι μέχρι τώρα στο playoffs. Οι Καναδοί που ζουν το όνειρό τους – πρώτη φορά φτάνουν σε τελικό Ανατολικής Περιφέρειας – είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα καταφέρουν να γλυτώσουν τη σκούπα από το «τρένο» του Βασιλιά Lebron που αναμένεται να φτάσει στον τελικό δια περιπάτου.

Όχι αυτό δεν σημαίνει ότι η δυναστεία των Warriors τέλειωσε πριν καν ξεκινήσει. Για μένα παραμένουν το φαβορί, όμως τον περσινό περίπατο καλά θα κάνουν να τον ξεχάσουν. Φέτος θα πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα, ενώ ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πως θα αντιδράσουν όταν θα βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο.

Στα συν τους, η ομοιογένεια που διαθέτουν, αφού δεν άλλαξαν καθόλου την περσινή ομάδα, το βάθος του πάγκου τους και η εκπληκτική κατάσταση στην οποία δείχνει να βρίσκεται ο MVP του πρωταθλήματος Stephen Curry. Στα μείον, η ενέργεια που κατανάλωσαν - ή σπατάλησαν εάν προτιμάτε - κατά τη διάρκεια της σεζόν για να σπάσουν το θρυλικό ρεκόρ των Bulls.

Πρόβλεψη NBA Finals : Golden State Warriors vs Cleveland Cavaliers


ΥΓ 1 : Duncan (40χρ) και Ginobili (38χρ) απέφυγαν να απαντήσουν σχετικά με το εάν αυτή ήταν η τελευταία σεζόν της καριέρας τους. Ό,τι κι αν αποφασίσουν, τους αξίζει ένα μεγάλο respect. Είναι βέβαιο ότι θα μπουν στο πάνθεον της μπασκετικής ιστορίας, ο μεν ως ο καλύτερος forward που υπήρξε ποτέ, ο δε ως το τοτέμ της Αργεντινής στο μπάσκετ κι ένας από τους καλύτερους ξένους παίκτες που έπαιξαν ποτέ στο NBA.

ΥΓ 2 : Με τους 19 πόντους που πέτυχε ο Duncan στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς με τους OKC πέρασε στη δεύτερη θέση των 40χρονων πρώτων σκόρερ σε αγώνα NBA πίσω από τον Karl Malone που είχε πετύχει σε έναν αγώνα το 2004, 30 πόντους.

 ΥΓ3 : Ο 40χρονος Duncan φέτος ολοκλήρωσε την 19 συνεχή σεζόν του με τους San Antonio Spurs και είναι δεύτερος (μαζί με τον John Stockton) στη σχετική λίστα με τους παίκτες που έχουν τις περισσότερες σεζόν στο NBA με μία μόνο ομάδα, πίσω από τον Cobe Bryant των Lakers (20 σεζόν).

ΥΓ4 : Το τρίο Duncan, Parker, Ginobili έχει μαζί 126 νίκες στην postseason τις περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο τρίο, όπως και τις περισσότερες νίκες στη regular season. Επίσης μαζί με τους Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabbar, Michael Cooper και Kurt Rambis είναι η μόνη περίπτωση τριάδας ή τετράδας παικτών που έχουν κερδίσει 4 πρωταθλήματα.


ΥΓ 5 : Και κάτι για την επερχόμενη σειρά Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού. Πέρα και πάνω από οτιδήποτε άλλο, οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμοι πνευματικά για μία μακρά, πολύ ανταγωνιστική και σκληρή σειρά αγώνων. Εάν δεν μπουν με το μαχαίρι στα δόντια από το πρώτο μέχρι το τελευταίο ματς, εάν υποτιμήσουν τον αντίπαλο επειδή δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Άρη, εάν παρασυρθούν από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα κλπ, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν. Για τον λόγο αυτό ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο, λίγες μέρες πριν το πρώτο τζάμπολ επέλεξε η ΚΑΕ να κάνει καταγγελία σε βάρος του Πεδουλάκη για ένα επεισόδιο στο ματς με τον Άρη. Ελπίζω παίκτες και τεχνικό επιτελείο να μην αποσπαστούν από τον στόχο τους και το επεισόδιο αυτό να μην επηρεάσει την ψυχοσύνθεση του τελικού.

1 σχόλιο:

  1. Admiral, ας δούμε πρώτα τί θα βγάλουν οι τελικοί στις περιφέρειες, δεν πιστεύω όμως ότι θα φύγει ο τίτλος από την Δύση. Όσο για τους δικούς μας τελικούς, θεωρώ ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά δεδομένα. Τώρα αυτό που λες για τον Πεδουλάκη, δεν βλέπω πώς θα μπορούσε να επηρεάσει οποιονδήποτε παίκτη...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή