Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Euroleague Fantasy Challenge: Η ανάλυση του παιχνιδιού από τον Spanios

Για έκτη σερι χρονιά, το Fantasy Challenge της Euroleague μπαίνει στην ζωή μου (μας) κι έτσι μοιράζομαι μαζί σας τις σκέψεις μου και τις συμβουλές μου για μια ανταγωνιστική ομάδα που θα κρατήσει στον... χρόνο! spanios


Δυο γρήγορα λόγια για τους κανόνες:

Έχουμε 500 credits και πρέπει να "αγοράσουμε" δέκα παίκτες,
Δυο playmaker, τέσσερα guards και τέσσερις ψηλούς,
Φυσικά και πρέπει να κατανήμουμε έτσι το μπάτζετ για να βγάλουμε ανταγωνισμό σε όλες τι;ς θέσεις.
Κάθε αγωνσιτική μπορούμε να κάνουμε τρεις (3) αλλαγές ενώ στο τέλος κάθε φάσης (group stage, TOP 16) μπορούμε να διώχνουμε παίκτες από ομάδες που έχουν αποκλειστεί.
Σε κάθε αγωνιστική το σύνολο των RATINGS / RANKINGS που κάνει ο κάθε παίκτης μας δίνει το συνολικό μας σκορ το οποίο αθροίζεται.
Τα INDEX RATINGS προκύπτουν από το πόσο εύστοχος, οικονομικός και συμμετέχοντας σε πολλές κατηγορίες του παιχνιδιού είναι ο κάθε παίκτης.
Αν πχ ένας παίκτης βάλει 14 πόντους με 1/1 τρίποντα, 3/3 βολές, 4/4 δίποντα, πάρει 5 ριμπάουντ, δώσει 3 ασίστ, δεν κάνει λάθος και παίξει 20-25΄ σπάει τα ταμεία!

Συμβουλές για την επιλογή των παικτών:

*Αγοράστε παίκτες που παίζουν πολύ. Παίκτες που θα μείνουν στο παρκέ για πολύ ώρα και θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να μαζέψουν πόντους. 

*Ψάξτε τις υπεραξίες. Αγοράζοντας έναν παίκτη που κοστίζει 40 credits και αυτός φέρει ένα μεγάλο σκορ, αυτομάτως η αγοραστική του αξία εκτοξεύεται και μαζί του η αξία της ομάδας σας. Αντίθετα, αγοράζοντας έναν πανάκριβο παίκτη, αν αυτός δεν παίξει καλά, τότε χάνει σε αξία, μαζί του και η ομάδα σας.
Οπότε ειδικά στην αρχή, ψάξτε παίκτες με χαμηλές τιμές για να αυξήσετε το budget σας.

*Πουλήστε έγκαιρα. Αγοράζεις πχ τον Μποχωρίδη με 20 credits (τυχαία εντελώς επιλογή) και αυτός παίζει για 20 rating. Αυτόματα η αξία του ανεβαίνει. Τον κρατάς μια αγωνιστική ακόμα με σκοπό να κάνει ακόμα ένα καλό σκοράκι και μετά τον πουλάς, διαβλέποντας ότι δύσκολα θα έχει συνέχεια στα σκορ του.

*Διώξτε όσους σας κάνουν μείον (-). Παίκτης που κάνει μείον, πρέπει την επόμενη αγωνιστική να κάνει τρεις φορές το μείον (-) του, σε συν (+) για να μην χάσει αξία.

*Αφού μαζέψεις πόντους, κάνε κορμό. Στην αρχή μαζεύεις πόντους (credits), μετά όμως θες σκορ για να κάνεις πρωταθλητισμό. Οπότε κράτα έναν κορμό και στήριξε τον. Γιατί ο Devin Smith (πχ) θα σου φέρει τα σκορ σε ένα βάθος χρόνου, από το να ψάχνεις συνεχώς για ευκαιρίες στα guards.

*Θες πρόγραμμα ομάδων. Αν πχ ο Ολυμπιακός παίζει εντός με την Τσεντέβιτα οι παίκτες έχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν καλά σκορ, πάρα όταν θα παίζει εκτός με την Ρεάλ Μαδρίτης.

*Τσέκαρε τους χρόνους των παικτών. Αγοράστε παίκτες που παίζουν πολύ, ακόμα και αν παίζουν σε μικρότερη ομάδα. Πχ πέρσι ο Taylor Rochestie έπαιζε μεν στην Νίζνι αλλά έπαιζε 35΄ και δεν έκανε ποτέ χαμηλά σκορ ή ακόμα χειρότερα μείον (-).

Οι προτάσεις μου σε κάθε θέση

Point Guards

Alex Renfroe - Bayern Munich 55
Bradley Wanamaker - Brose Baskets 54
Mantas Kalnietis - Zalgiris 54
Nemanja Nedovic - Malaga 50

Shooting Guards & Small Forwards

Alexey Shved - Khimki 70
Reggie Redding - Darussafaka 56
Krunoslav Simon - E7 Milan 55
Kostas Sloukas - Fenerbahce 54
Martynas Pocius - Zalgiris 50
Marquez Hynes - Dinamo Sassari 47
Sasha Pavlovic - PAO 37
Ioannis Papapetrou - Olympiacos 28

Power Forwards & Centers

Miroslav Raduljica - PAO 64
Patrick Young - Olympiacos 62
Deon Thompson - Bayern Munich 60
Milan Macvan - E7 Milan 54
Semih Erden - Darussafaka 47
Ekpeh Udoh - Fenerbahce 46
Maik Zirbes - Crvena Zvezda 46
Nicola Milutinov - Olympiacos 45

Κάντε Join στο Πρωτάθλημα μας:

League Name: Red Philosopher
password: 123456



1 σχόλιο:

  1. Είδες δε σας ενοχλώ από τότε που γίνατε κ με τη βούλα γαυρομπλογκ αλλά θα φτιάξω ομάδα να σας γλεντήσω στο fantasy βρε γατάκια....Φιλικά πάντα...

    Makis13

    ΑπάντησηΔιαγραφή