Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Εθνική Ελλάδος: Καταδικασμένη να πετύχει γιατί οι κομπλεξικοί παραμονεύουν

Σε λιγότερο από δυο εβδομάδες, η Εθνική μας ρίχνεται στην μάχη του Ευρωμπάσκετ και οι διεθνείς μας είναι καταδικασμένοι να πετύχουν! Γιατί σε αυτήν την χώρα δεν έχει σημασία να αγωνίζεσαι όταν άλλοι με την ανοχή της ΕΟΚ, κάνουν διακοπές από τα 29 τους, αλλά πρέπει και να νικάς! Τα "πράσινα" κόμπλεξ σε social media και στην καθημερινότητα μας, παραμονεύουν στην γωνία! spanios


Κι όμως, ακόμα μιλούν. Η "σκούπα" προ ολίγων μηνών, η πορεία του Ολυμπιακού μέχρι τον τελικό της Euroleague, δεν τους αρκεί για να σωπάσουν έστω για ένα καλοκαίρι.
Η πιο αλαζονική φυλή του ελληνικού αθλητισμού, οι εφευρέτες της αλητείας, οι δυνάστες των 17 πρωταθλημάτων τα τελευταία 20 χρόνια, θέλουν να μολύνουν και την Εθνική μας.

Τους πονάει που ο καλύτερος παίκτης της Ευρώπης, πονεμένος και ταλαιπωρημένος, πατέρας προ ολίγων εβδομάδων, αψηφά τα πάντα για να παίξει στην Εθνική.
Τους ενοχλεί η άνευ προηγουμένου "ολυμπιακή" βάση της Ελλάδας, με Σπανούλη, Σλούκα, Μάντζαρη, Παπανικολάου, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Μπουρούση (συν Αγραβάνη, Αθηναίου στην προεπιλογή).

Παραμονεύουν στην γωνία να μας πρήξουν. Να γελάσουν χαιρέκακα αν η Ελλάδα δεν προχωρήσει.
Αυτοί είμαστε σαν λαός, το ξέραμε.

Να μας αραδιάζουν πάλι ότι από τότε που ο ΔΔ το έκοψε μια ωραία μέρα στα 29 του, με εντολή του πρόεδρου του και την ανοχή της ΕΟΚ αλλά και των ΜΜΕ, η Ελλάδα δεν μπορεί να επιτύχει.
Λες και όλη αυτή η πορεία ανήκει στον "βάλτο αγόρι μου" και μόνον.
Φυσικά και του ανήκει μεγάλο μερίδιο, αλλά ας σταματήσουμε έντεχνα να ξεχνάμε, Παπαλουκά, Χατζηβρέττα, Φώτση, Κακιούζη, Τσαρτσαρή, Λάζο και φυσικά τον Σπανούλη, τον τελευταίο που έχει μείνει να παλεύει από εκείνη την γεννιά.

Ας σταματήσουν να ενοχλούνται που ο ηγέτης αυτής της ομάδας είναι ο Σπανούλης, που μόνον αν αυτός πάρει μπροστά η Ελλάδα θα προχωρήσει.
Ας σκεφτούν ότι ο Ολυμπιακός που νικά "θεούς και δαίμονες" την τελευταία πενταετία στην Ευρωλίγκα, είναι μια σωστή και ελπιδοφόρα βάση.

Όπως δεχθήκαμε κι εμείς την Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου το 2004, όταν δεν είχε κανέναν διεθνή παίκτη του Ολυμπιακού.

Οι Εθνικές είναι πάνω από όλα, πέραν των συλλογικών προτιμήσεων.

Ας μην χρεώνουμε τις αποτυχίες της ΕΟΚ στην επιλογή προπονητή σε Ζούρο, Τρινκιέρι κτλ και όλο αυτό το χαμένο διάστημα, σε παίκτες που όσο πλούσιοι και αν είναι, ας παίζουν 70-80 ματς τον χρόνο, αψηφούν τα πάντα και κατεβαίνουν για το εθνόσημο και την πατρίδα.

Ας αναρωτηθείτε ποτέ γιατί ο Βασιλακόπουλος που "κυνήγησε" τον κάθε Μαυροκεφαλίδη ή Σχορτσανίτη (δικαίως φυσικά), παρακάλεσε τον Κουφό, δεν άνοιξε ΠΟΤΕ δημοσίως θέμα Διαμαντίδη.

Καλή επιτυχία Ελλαδάρα, καλή επιτυχία Βασίλη, καλή επιτυχία σε όλους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου