Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Μπέρτο καλύτερα να μασάς!

Ο τίτλος μου είναι μικροπρεπής, μπροστά στο μεγαλείο του Τσόρι, το 27ο Κύπελλο Ελλάδος που κατακτά ο Ολυμπιακός ακόμα και για την συγκινητική στιγμή με τον Κούλη Δουρέκα στην απονομή.
Ο Μπέρτος όμως πριν λίγες εβδομάδες είχε δηλώσει "αν αρχίσουν τα φρουτ φρουτ, τότε γ.... μας"! Καλύτερα να μασάς Μανώλη! spanios


Η Ξάνθη στα πρώτα σαρανταπέντε λεπτά, πάλεψε.
Έτρεξε, κλώτσησε, απείλησε (κέρδισε 9 κόρνερ!) και το ματς δεν προϊδέαζε πως θα είναι ένα εύκολο βράδυ για τον οσονούπω Νταμπλούχο Ελλάδας, Ολυμπιακό.
Ο Μπέρτος με ένα κάκιστο γύρισμα, έδωσε ασίστ στον Χάρα, που δεν αστόχησε, ενώ ο συμπαθής "ακρίτας" έπεσε θύμα του Τσόρι στο 63' που τον πήρε "καρότσι" (έχουμε να το δούμε επί εποχές Ίλια Ίβιτς με τον Θανάση Κολιτσιδάκη, για τους παλιούς) και εκτέλεσε ένα από τα ομορφότερα γκολ που έχουμε δει σε τελικό!
Ο "μικρός" Τσόρι, Κώστας Φορτούνης με ένα καταπληκτικό γκολ φάουλ, έκανε το 3-0 και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, με τον Καπετάνο να βάζει το γκολ της τιμής για την μαχητική Ξάνθη, του ποιοτικού και συμπαθέστατου Ραζβάν Λουτσέσκου..

Ο Ολυμπιακός του ενός Έλληνα (!!!!!), του Σιόβα, στην ενδεκάδα, δεν αγχώθηκε από τον δυναμισμό της Ξάνθης.
Ο Έλληνας στόπερ, θύμισε τον παλιό καλό εαυτό του και ο Ολυμπιακός άντεξε στον ενθουσιασμό της πρωτάρας Ξάνθης.
Μπορεί να μην είχε ρυθμό, μπορεί να μην απείλησε, πριν το "δώρο" του Μπέρτου, αλλά έδειχνε συγκεντρωμένος και συμπαγής, έδειχνε να μην υποτιμά την Ξάνθη.
Για αυτό και δεν δέχθηκε γκολ, όπως έγινε με Αστέρα και Ατρόμητο, στους δυο προηγούμενους τελικούς, με "μικρότερη" ομάδα, όπου ο μπλαζέ Ολυμπιακός είχε δεχτεί τέρμα.

Η τύχη πάει με τους μεγάλους κι έτσι ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με το 1-0.
Στο δεύτερο, το νερό κύλησε στο αυλάκι, ο νταμπλόυχος βρήκε χώρους, ο Περέιρα φρέσκαρε την κατάλληλη στιγμή με τις αλλαγές του και το 27ο Κύπελλο Ελλάδος, ήρθε στον Πειραιά, για τον με διαφορά πολυνίκη του θεσμού.

Η χρονιά κλείνει καλά, χωρίς όμως να πείθει κανέναν.
Ένα νταμπλ και δυο μεγάλες νίκες στην Ευρώπη (με Ατλέτικο και την φιναλίστ του θεσμού, Γιουβέντους), αλλά προβληματισμός για τις εμφανίσεις και την έλλειψη ποιότητας στο ρόστερ.

Ταυτόχρονα, τρομερή επικοινωνιακή ΛΑΣΠΗ από ΜΜΕ, "Δίκες" και κοινή γνώμη, φυσικά με ενδείξεις, αλλά σε πολλά σημεία κουραστική και προπαγανδιστική.

Ο Ολυμπιακός έχει σφάλλει, ο πρόεδρος του το ίδιο, αλλά ΔΕΝ είναι η μόνη ΜΑΥΡΗ κηλίδα στον πενταβρώμικο χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου, όσο και αν του τα χρεώνεται τα πάντα, για να κρύψετε την γύμνια σας.

Στον απόηχο των πανηγυρισμών, να τονίσω πως η παραμονή του Φουστέρ, είναι επιβεβλημένη, για έναν παίκτη συνώνυμο του πάθους, της ταπεινότητας, του ιδρώτα και του σεβασμού στην φανέλα.
Επίσης, μια γλυκιά και συγκινητική στιγμή, ο Κούλης Δουρέκας, που δίνει την δική του μάχη με την "παλιαρρώστια" , σήκωσε με τους αρχηγούς την Κόυπα, δίνοντας ένα μήνυμα πως στο ποδόσφαιρό -όπως και την ζωή- δεν παίζουν μόνο οι πρωταγωνιστές στο "έργο" αλλά υπάρχουν και οι αφανείς..

Άλλος ένας τίτλος για τον Δαφνοστεφανωμένο που κυματίζει περήφανα στη σημαία μας.

Κανένα σκάνδαλο, καμία παράγκα δεν είναι αρεστή και ευπρόσδεκτη στο δικό μας μετερίζι.
ΔΕΝ τα θέλουμε και θα ακολουθήσουμε τον Ολυμπιακό μας, με περισσότερη θέρμη, μακριά από δανεικούς, συμμαχίες και λυκοφιλίες.
ΜΟΝΟΙ μας και ΟΛΟΙ τους, άκουσε το Πρόεδρε, τράβα μια γραμμή και μην ασχοληθείς ποτέ ξανά με το παρασκήνιο.
Γίνε αρωγός για να κυκλοφορούμε περήφανοι, γιατί είτε το θέλουν είτε όχι, είμαστε ο ΘΡΥΛΟΣ της Ελλάδος και του ελληνικού αθλητισμού.

ΥΓ Τις επόμενες μέρες θα γράψω το IN & OUT του φετινού ρόστερ και θα σας εκ πλήξω. 


4 σχόλια:

  1. Ο Τσόρι, ο Δουρέκας και ο Φουστέρ από μόνοι τους έχω την εντύπωση ότι έχουν περισσότερη αξία ως παρουσίες ακόμα και από τον ίδιο τον τίτλο του Κυπελλούχου.

    ΥΣ: "Όνειρό μου ένας Ευρωπαϊκός τίτλος". Δήλωση Μαρινάκη. Ρε φίλε, αλήθεια τώρα. Μας δουλεύει ή πραγματικά το εννοεί; Ποια είναι η γνώμη σου;;

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω να ελπίζω πως το εννοεί. Αλλα να μας πει επισης γιατι με Γιουναιτεντ περσι πήρε τον Βαλντές και για την Ντνιπρο φετος τον Σαντανα. Ειδικα φετος που οι Ουκρανοί ειναι στον τελικό, φάνηκε πόσο απαράδεκτα προετοιμασμένοι ειμαστε για την ευρωπαϊκή διάκριση. Μακάρι να μην δούμε λαθη άλλων χρόνων, σε διοικητικό, αγωνιστικό και θεσμικό επίπεδο. spanios

      Διαγραφή
  2. Αυτό ακριβώς...

    ΥΣ: Βέβαια, η απάντηση είναι ότι το έκανε γιατί δεν αντέχει ούτε καν στη σκέψη να χάσει το ελληνικό πρωτάθλημα...

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχετε ένα blog που αποστασιοποιείται από τα συντηρούμενα από τη διοίκηση sites και μπράβο σας. Δε φτάνει μόνο η αγάπη για την ομάδα, πρέπει να υπάρχει και ανάγκη για τον αθλητισμό και δυστυχώς οι τωρινές διοικήσεις δε φαίνεται να την έχουν (όχι μόνο του Ολυμπιακού βέβαια). Είναι δύσκολο να διατηρηθεί αυτή η γραμμή γιατί ο μέσος φίλαθλος θέλει να διαβάζει τίτλους όπως "Βάζελοι μ..ιά" "Δώσε πόνο Βάγγο/Μήτσο/Γιάνναρε" και λοιπά καραβλαχοειδή που δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο.

    Για να στο κάνω λιανά, δεν αρκεί η γκολάρα του Dominguez για να γεμίσει ο μέσος οπαδός, ούτε η σουτάρα του Berg στην κίνηση ή η γεμάτη προοπτική ΑΕΚ του Δέλλα, πρέπει όλα να συνοδεύονται από καταποντισμό του αντιπάλου για να λέμε "σας γ..άει ο χ,ψ,ω".

    Μπράβο σας και πάλι

    ΥΓ. Stouk, είχες αποκαλέσει το Μελισσανίδη , "Μαρινακίδη", λανθασμένα κατ'εμέ. Εγώ τον βλέπω πιο πολύ ως "Μελισσόκκαλη". Αν παρακολουθήσεις τις κινήσεις του (ΟΠΑΠ, γήπεδο κτλ) πιο πολύ θυμίζει το Σωκράτη. Διόλου τιμητικό, αλλά τον ξέραμε τον "τίγρη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή