Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Φορτούνης: ο νέος ηγέτης του Θρύλου


Η ομάδα συνεχίζει την ανοδική της πορεία με τον Περέιρα στον πάγκο, η εικόνα και η ψυχολογία έχουν αλλάξει άρδην, ενώ ο τίτλος … και η Ντνίπρο πλησιάζουν. Παρόλα αυτά ο Αντιδραστικός νιώθει έντονη την ανάγκη να μιλήσει για έναν και μόνο παίχτη. Τον επόμενο μεγάλο ηγέτη του Θρύλου… Τον Κώστα Φορτούνη.


Εδώ και χρόνια έσκιζα τα ιμάτια μου για αυτόν τον παίχτη. Επιτέλους το καλοκαίρι η μεγάλη κίνηση έγινε. Ο Ολυμπιακός έκλεψε μέσα από τα χέρια του ΠΑΟ και του ΠΑΟΚ τον Φορτούνη, ο οποίος αρνήθηκε τον εγγυημένο και μεγάλο χρόνο συμμετοχής που το προσέφεραν οι «σύμμαχοι», ώστε να ρισκάρει να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του , τον Ολυμπιακό παρά τον τεράστιο ανταγωνισμό που θα είχε (Τσόρι και Φουστέρ στην θέση του…).

Κι όμως έστω και αν ξεκίνησε ανέτοιμος και άργησε να μπει σε full  ρυθμούς, με όπλο το απίστευτο ταλέντο του, πλέον έγινε βασικό γρανάζι! Ο χρόνος συμμετοχής του στην αρχή ήταν σαν ολιγόλεπτη αλλαγή στην super league (πχ στο Περιστέρι που χε πάει καλά μάλιστα) και σαν βασικός στο Κύπελλο όπου έπαιζε μόνος του, όταν οι άλλοι έκαναν αγγαρεία! Βδομάδα με βδομάδα όμως, ανέβαινε σε φυσική και αγωνιστική κατάσταση, ο Μίτσελ του έδινε κάποιο (αυξανόμενο) χρόνο συμμετοχής και πλέον με τον «δάσκαλο» Περέιρα στον πάγκο, θεωρείται ισότιμο και πολύ σημαντικό μέλος της ομάδας!

Το νέο σύστημα του Περέιρα του ταιριάζει πιο πολύ. Ο Φορτούνης αγωνίζεται πλέον σαν «οχτάρι» και όχι σαν δεκάρι που έπαιζε πιο πριν. Έτσι ξεκινώντας από πιο χαμηλά τις προσπάθειες του, σαν play maker, βρίσκει πιο πολλούς χώρους και πραγματικά είναι απολαυστικός! Ντρίμπλες, κάθετες μπαλιές (πολύ σημαντικό αυτό), κάθετες εφορμήσεις, καλά στημένα και βέβαια γκολ είναι τα στοιχεία παιχνιδιού του!

Πολύ σημαντικό ρόλο βέβαια σε όλα αυτά έπαιξε ο Περέιρα! Του έδειξε από την αρχή πως τον εμπιστεύεται και αυτό πάντα είναι πολύ σημαντικό για έναν νεαρό παίχτη! Πλέον μοιράζεται την θέση του οργανωτή της ομάδας, μαζί με τον legendary Τσόρι, ενώ σε κάποια ματς μπορούν να παίξουν και οι δύο!

Το ζουμί με τον Φορτούνη είναι, πως με τα στοιχεία που ήδη δείχνει (τα ξέραμε βέβαια και από τον Αστέρα ή την Εθνική), με την μέχρις στιγμής πορεία και απόδοση του στον Θρύλο, φαντάζει σαν ο ιδανικός νέος ηγέτης της ομάδας! Έλληνας το βασικότερο, σε νεαρή ηλικία, παθιασμένος, δυναμικός, ΜΠΑΛΑΔΩΡΟΣ, ο Φορτούνης απέδειξε πως μπορεί να σηκώσει το βάρος της φανέλας του Ολυμπιακού! Αν δεν πουληθεί (ελπίζω πως όχι και αυτός), η ομάδα βρήκε κεντρικό χαφ για πολλά χρόνια…


Υγ: στην Τούμπα από όταν μπήκε στο ματς, έκανε πραγματικά παπάδες… Και δεν κώλωσε λεπτό. Όπως και στο εχθρικό Γεντί Κουλέ δεν κώλωσε, όπου μάλιστα σκόραρε κιόλας… 

Υγ2: mvp κατ' εμέ του χθεσινού Ολυμπιακού, ο τεράστιος Αφελάι...

2 σχόλια:

  1. Aντιδραστικέ, σίγουρα έχουμε να κάνουμε με έναν παίκτη πού έχει την ποιότητα να γράψει η δική του ιστορία στον Ολύμπιακό. Ένας μοντέρνος κεντρικός χαφ, "οκταροδεκάρι" θα τον έλεγα εγώ, αν επιτρέπεται ο ορος. Είναι βέβαιο ότι έχει τα φόντα, πρέπει ακόμη να δουλέψει αρκετά πράγματα στο παιχνίδι του (τα στημένα του είναι μέτρια, για παράδειγμα) ενώ χρειαζεται, βέβαια να αποδείξει ότι εχει και τα κότσια για να σηκώσει το βάρος της φανέλας με διάρκεια. Και, φυσικά, να είναι το παιδί υγιές...

    Court Central.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σωτήρη προφανώς θέλει να δείξει ακόμα αρκετά... απλά θεωρώ πως η αρχή είναι κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρα για αυτόν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή