Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Φελίπε Σαντάνα ο "βράχος"

Ο Ολυμπιακός μετά από αναμονή πολλών ημερών και με την εντύπωση ότι κοιτάζει περισσότερο Πορτογάλους και Ισπανούς, κατέληξε στον πανύψηλο Φελίπε Σαντάνα για την θέση του στόπερ, παίρνοντας τον δανεικό από την Σάλκε με προοπτική αγοράς για δυο ακόμα χρόνια. spanios


Ο Ολυμπιακός δεν μας έχει συνηθίσει τις αγορές από την γερμανική αγορά.
Και αν ο Ελαμπντελαουΐ από την Μπράουνσβάικ πέρσι, ήταν παίκτης με περισσότερη προοπτική, ο Φελίπε Σαντάνα των 137 συμμετοχών στην Bundesliga και στα 28 του (17/03/1986) είναι ένας έτοιμος παίκτης που έρχεται να παίξει βασικός.

Σίγουρα ένα όνομα γνωστό, ο οποίος με Μπορούσια Ντόρτμουντ -κυρίως- αλλά και Σάλκε έπαιξε καλά παιχνίδια, μοιάζει για τον Ολυμπιακό μια ενδιαφέρουσα επιλογή, με το λιγότερο δυνατό ρίσκο.

Η Γερμανία -ένα Πρωτάθλημα που παρακολουθώ διακαώς- είναι με διαφορά η διοργάνωση με τα περισσότερα γκολ (ενδεικτικό ότι γίνονται τα περισσότερα over στο στοίχημα), ταχύτητα και φάσεις και η δουλειά του στόπερ δεν είναι και η ευκολότερη.

Ο Σαντάνα παρόλο το ύψος του είναι γρήγορος και στηρίζεται στις πολύ καλές τοποθετήσεις του αλλά και στο πολύ καλό κεφάλι του.
Σκληροτράχηλος και με έφεση σε κάρτες (κίτρινες αλλά και κόκκινες) έκανε με τον Ματ Χούμελς και Νέβεν Σούμποτιτς και πριν έλθει ο Παπασταθόπουλος, ένα τρίδυμο που οδήγησε την Ντόρτμουντ του Κλοπ σε δυο εγχώριους τίτλους της "σαλατιέρας" το 2011 και το 2012, ένα Κύπελλο το 2012, ενώ με δικό του γκολ στη Μάλαγα έγραψε ιστορία σε εκείνη την απίστευτη ανατροπή για τους Γερμανούς τον Απρίλιο του 2013, όπου εκείνη την χρονιά έφτασαν μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
Την επόμενη σεζόν και ενώ έβλεπε ότι δεν θα έχει ευκαιρίες για να παίξει βασικός, μεταπήδησε στην Σάλκε όπου πέρσι ήταν βασικός (26 συμ. / 1γκολ) όπου απέκλεισε και τον ΠΑΟΚ στα play offs του Τσάμπιονς Λιγκ.

Φέτος -κάτι που είναι η μόνη ένσταση- δεν έπαιζε (μόλις 4 συμμετοχές) και ο δρόμος έφερε το "Θηρίο" στο Λιμάνι και τον Ολυμπιακό, με ευχή να συνεχίσει την μεγάλη παράδοση των Brasil που φόρεσαν την φανέλα.

Στο transfermarkt κοστολογείται me 3 εκ ευρώ.

Δείτε παρακάτω το προφίλ του:

http://www.transfermarkt.co.uk/felipe-santana/profil/spieler/54312

Καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό, Φελίπε Σαντάνα..

1 σχόλιο:

  1. Είναι πραγματικά ένας σημαντικός παίκτης, Spanios. Τρομερή δύναμη, καλ ταχύτητα παρά το 1,94 μ. μεγάλες αγωνιστικές παραστάσεις. Το ερωτηματικό είναι οι λόγοι του παραγκωνισμού του - αγωνιστικοί, λένε τα ρεπορτάζ- και το πόσο έτοιμος θα είναι για τα μεγάλα ματς που έρχονται.
    Πάντως, από τα ονόματα που είχαν ακουστεί όλο αυτόν τον καιρό, είναι σίγουρα το πιο "βαρύ"...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή