Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Προσομοίωση... Μαδρίτης!


Ο Stouk κάνει ντεμπούτο ως philosopher και ασχολείται με τον μπασκετικό Ολυμπιακό, που ταξιδεύει στην Πόλη για το πιο δύσκολο φετινό του ματς, μέχρι το επόμενο…


Αν μας έχει διδάξει κάτι το top16 δύο χρόνια τώρα (με το καινούριο σύστημα διεξαγωγής), αυτό είναι κάθε συμπέρασμα που βγαίνει την 3η αγωνιστική είναι βεβιασμένο.

Αυτό όμως δεν αλλάζει σε τίποτα ότι το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Φενέρ είναι το πιο δυνατό τεστ μέχρι στιγμής. Και βάση αντιπάλου και βάση έδρας και βάση… Σφαιρόπουλου!

Μην απορείτε γι αυτό. Ο κόουτς θα δοκιμάσει και αυτός τον εαυτό του, απέναντι στον εφιάλτη πολλών προκατόχων του, ακόμα και του ίδιου, όταν ήταν βοηθός του Καζλάουσκας, του Γκέρσον και του Γιαννάκη…

Τη δεδομένη χρονική στιγμή και οι 2 ομάδες βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση. Οι Τούρκοι έχουν ρυθμό, έχουν σε σούπερ κατάσταση τον Goudelock και τον Bjelica, ήρθε και ο Ζήσης για να φέρει και λίγη λογική στην περιφέρεια και η πορεία τους είναι σταθερά ανοδική.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός βρίσκει σιγά-σιγά την ταυτότητά του. Άμυνα μέχρι τελικής πτώσης (αν δει κανείς τον Σπανούλη πως αμύνεται θα καταλάβει...), επιμονή στην επίθεση, ασίστ με το τσουβάλι, αλλά και low post.

Μάλιστα. Αυτό που φαινόταν πως έλειπε, τώρα πια έχει μπει στο ρεπερτόριο της ομάδας. Ο Ολυμπιακός σκοράρει όλο και περισσότερο από το «ζωγραφιστό», έστω και αν αυτό προέρχεται από την δημιουργία των περιφερειακών και όχι από προσωπικές φάσεις.

Πρωταγωνιστές του μήνα μέχρι στιγμής είναι ο Πέτγουεϊ και ο Λαφαγιέτ.

Ο πρώτος είναι στην καλύτερή του φάση από τότε που ήρθε στο λιμάνι. Αυτά που μπορεί να κάνει (τρίποντο, άμυνα πάνω απ’ το καλάθι, ριμπάουντ, θέαμα) τα κάνει άριστα. Έχει ακούσει τα εξ αμάξης από τους περισσότερους από εμάς, αλλά δείχνει πως έχει πεισμώσει να αποδείξει πως μπορεί να προσφέρει πολλά.

Από την άλλη ο Λαφαγιέτ ξεκίνησε μουδιασμένα τη σεζόν, αλλά έχει αρχίζει σιγά-σιγά να θυμίζει… Λο! Οκ, υπερβολική η παρομοίωση, αλλά ο Όλιβερ κάνει αυτό ακριβώς για το οποίο αποκτήθηκε. Έρχεται από τον πάγκο, αλλάζει το ρυθμό του αγώνα, πολλές φορές παίρνει στις πλάτες του το σκοράρισμα και γενικά παρουσιάζει ηγετικές τάσεις που κανείς δεν φανταζόταν ότι έχει ή τουλάχιστον ότι μπορεί να τις βγάλει στον Ολυμπιακό του Σπανούλη.

Την Πέμπτη λοιπόν ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην ULKER SPORTS ARENA, με στόχο είτε να πετύχει μια πολύ σημαντική νίκη, είτε μια… ελαφριά ήττα! Μην ξεχνάμε ότι οι διαφορές μπορεί να καθορίσουν την μοίρα μιας ομάδας, αφού όπως δείχνει το πράγμα οι ερυθρόλευκοι θα παλέψουν με Φενέρ και Εφές για τη 2η θέση.

ΥΣ1: Πέρυσι το ματς έληξε 78-74 και ο Σπανούλης ήταν απών. Φέτος ο Αρχηγός θα είναι εκεί….

ΥΣ2: Όταν οι Αγγελόπουλοι απειλούσαν με αποχώρηση από το πρωτάθλημα, ήταν γραφικοί. Ο Δημήτρης είναι μάγκας. Μάλιστα…

ΥΣ3: Καλή αρχή στο νέο μας blog. Είμαστε Ολυμπιακοί και σε όποιον αρέσει μάγκες. Ακόμα και για να μας… κοντράρεται εδώ είμαστε. Για τους υπόλοιπους; Ξύδι!!!

1 σχόλιο:

  1. Stouk, καλή αρχή και σε σένα. Συμφωνώ απόλυτα, είναι το πρώτο γερό crash-test φέτος, όχι μόνο για τον Σφαιρόπουλο αλλά και συνολικά για την ομάδα στην Ευρωλίγκα.
    Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη τύχη αν μπορέσει να φθείρει μέσα στη ρακέτα τον Ζόριτς -ειδικά ο Ντάνστον το μπορεί, αν παρουσιάσει το ρεπορτόριο κινήσεών του - αν περιορίσει τον Γκάουντλοκ (βλέπω Ντάρντεν σε πολύ ειδικό ρόλο) και, κυρίως, αν μπορέσει στην επίθεση να παίξει το παιχνίδι του με τις επιπλέον πάσες έξω από τα 6,75, όταν δεν μπορεί το pick'n'roll να ολοκληρωθεί είτε από τον κοντό είτε από τον ψηλό, ώστε να βγεί το σουτ από την πιο αδύνατη πλευρά. Ελπίζω να είναι σε καλή μέρα, ειδικά για αυτό το στιλ παιχνιδιού ο Λοτζέσκι και ο Μάντζαρης, ενώ περιμένω καιο συστήματα με ποστάρισμα στον Ζήση από Μάντζαρη αλλά και Ντάρντεν, όπως είχαμε δει στα ματς με την Γαλατά και τον Αρόγιο. Με προβληματίζει η άμυνα στο 3-4 απέναντι σε Πρέλτζιτς και Μπιέλιτσα, ενώ για τον Μπογκντάνοβιτς θα πρέπει να προσέξει πολύ ο Μάντζαρης να φορτωθεί με φάουλ. Κλειδί τα ριμπάουντ και εδώ θα χρειαστεί τρομερή ομαδική δουλειά στην άμυνα με τα block out γιατί μιλάμε για ομάδα πολύ ψηλή και με τρεις 7footers σέντερ (Ζόριτς, Σαβάς, Ερντέν).
    Θα πω για τον Πέτγουεϊ ότι ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ τον βλέπω να δουλεύει και στο post και αυτό είναι για να αποδοθούν εύσημα και στον ίδιο τον παίκτη αλλά και φυσικά στον coach.
    Θα επιμείνω ότι, σε κάθε περίπτωση ότι χρειάζεται αξιόπιστο τρίτο ψηλό η ομάδα και ελπίζω η αδυναμία αυτή να μην φανεί στο ματς της Πόλης.

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή