Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Τα πολλαπλά κέρδη του μεγάλου διπλού των Πηγαδίων…


Ο Ολυμπιακός πέτυχε κάτι παραπάνω… από μια απλή νίκη εχθές στα Πηγάδια. Διαβάστε στο red philosopher ποια είναι τα κέρδη της μεγάλης και πολύ δύσκολης χθεσινής νίκης του Θρύλου. Γράφει ο Αντιδραστικός


1-3 λοιπόν ο Θρύλος την εκπληκτική φέτος –ειδικά στην Θράκη- Ξάνθη. Εκεί όπου ο ΠΑΟ και ο ΠΑΟΚ έφαγαν ξεγυρισμένες τεσσάρες, ο Ολυμπιακός πέρασε και μάλιστα αέρα… Οπότε κέρδος Νο1: το ψυχολογικό αβαντάζ έναντι των βασικών του ανταγωνιστών! Ο Ολυμπιακός με αυτή του την νίκη, έδωσε παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα στους διώκτες του, πως δεν αστειεύεται… Την ώρα που κυρίως ο ΠΑΟΚ (γιατί ο ΠΑΟ είναι μεν πίσω βαθμολογικά, αλλά βρίσκεται σε καλό μομέντουμ κ’ αυτός!) αυτοκτονεί και δείχνει να μην αντέχει στην πίεση του πρωταθλητισμού, οι Πρωταθλητές συνεχίζουν ακάθεκτοι στο δικό τους ντεμαράζ αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως η πίεση τους κάνει καλό!

Σημαντικό βέβαια είναι και το βαθμολογικό κομμάτι της νίκης. Την ώρα που ο ΠΑΟΚ γλεντιόταν –ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ- στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» από τον super Αστέρα, ο Ολυμπιακός κέρδιζε και έτσι προσπέρασε με +2 μάλιστα , βρισκόμενος στην κορυφή… Κ τυπικά πρωταθλητές χειμώνα οι ερυθρόλευκοι κάτι όχι αμελητέο, ειδικά για εμάς τους λάτρεις της προϊστορίας, η οποία λέει πως στα 45 χρόνια της Α’ Εθνικής τις 39 ο πρωταθλητής χειμώνα, σηκώνει την κούπα το Μάη! Κ μην ξεχνάμε πως λίγο καιρό πριν, ο Ολυμπιακός βρισκόταν στο -7! Η διαφορά καλύφθηκε σε χρόνο ρεκόρ πραγματικά…

Παράλληλα μην ξεχνάμε πως το χθεσινό ήταν το πρώτο ματς στην νέα εποχή του Θρύλου! Η αλλαγή προπονητή ήταν ένα ηχηρό σοκ για πολλούς, πολλοί πίστεψαν πως η ομάδα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει σε τροχιά επιτυχιών, άπαντες χαιρέκακα περίμεναν τον Ολυμπιακό να «διαλυθεί», αλλά διαψεύσθηκαν πανηγυρικά! Ο Ολυμπιακός δήλωσε βροντερό παρόν σε ένα πολύ κρίσιμο και κομβικό σημείο της σεζόν! Ο Περέιρα κατέβασε μια σωστή ενδεκάδα, με ένα σχήμα που ταίριαξε στους παίχτες, ενώ τακτικά υπήρξε μεγάλη πειθαρχία! Στο κέντρο οι Μανιάτης-Κασάμι έδειξαν πως θα πορευτούν της συνέχειας, παίζοντας πολύ κοντά, κλείνοντας χώρους και παράλληλα έβγαζαν σωστά την μπάλα μπροστά… Μπροστά όπου εκτός του βασικού δίδυμου Τσόρι-Μητρογλου , υπήρχαν και δυο κλασικοί εξτρέμ (επιτέλους!) που έκαναν για πρώτη φορά φέτος σωστά την δουλειά τους (το 2ο γκολ είναι όλα τα λεφτά του χθεσινού αγώνα!)! Αισιόδοξα τα μηνύματα που άφησαν οι Αφελάι και Ντοσεβί… Τα έχει ανάγκη τα άκρα φέτος η ομάδα!

Τέλος θα κανω μια αναφορά σε έναν  πολύ παρεξηγημένο παίχτη. Τον Κώστα Μήτρογλου. Την πιο κρίσιμη στιγμή βγαίνει μπροστά, δηλώνει παρόν και οδηγεί την ομάδα! Οι σχέσεις του με τον κόσμο αποκαταστάθηκαν, με τον Τσόρι δένουν πλέον επικίνδυνα καλά και ο Πιστολέρο δείχνει να πατάει πιο καλά από ποτέ μέσα στο τερέν, από τον Δεκέμβρη του 13' και τον τραυματισμό του στο park des prens! Με υγιή και φορμαρισμένο Μήτρογλου, να τρέμετε! 



Υγ: πολλά πράγματα περιμένω από τον Αφελάι! Το λέω όλη την σεζόν, πως είναι ο κορυφαίος παίχτης του ρόστερ! Με την σωστή διαχείριση από τον πάγκο, παίζοντας στην σωστή του θέση και βέβαια δείχνοντας σημάδια πως αφήνει τον εγωισμό του πίσω (κάτι που φάνηκε και στις δηλώσεις του!), ο Ιμπραήμ μπορεί να οδηγήσει μόνος του τον θρύλο στην κούπα! Από κοντά και ο έτερος "φευγατος" Κασάμι. Πολύ ταλέντο, πολύ δύναμη, χθες έπαιξε στον άξονα και ήταν κυριολεκτικά ο ορισμός του box2box! 

Υγ2: σωστό στήσιμο, καλή ενδεκάδα και πετυχημένες αλλαγές από τον Περέιρα. Μας άρεσε στο ντεμπούτο του, ενώ είχε και ωραίο προφίλ (ήρεμος, με καλό ντύσιμο, μπλοκάκι, πανηγύρισε έξαλλα στα γκολ κτλ).


Υγ3: ο Περέιρα χρησιμοποίησε τους Σιόβα-Αυλωνίτη-Μανιάτη-Μήτρογλου στο βασικό σχήμα, ενώ πέρασε σαν αλλαγές τους Φορτούνη (πρώτη αλλαγή!) και Μπουχαλάκη! 6 Έλληνες στα Πηγάδια… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου