Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Μίτσελ: ο "Ευρωπαϊστής" τζέντλεμαν

Οι μέρες πέρασαν και ο Μίτσελ είναι πια παρελθόν. Ο Μαρινάκης πέταξε τα καρφιά του, ο Ισπανός έσταξε μέλι για τους πάντες κι έτσι ο προπονητής που εκτόξευσε περισσότερο από κάθε άλλον τον Ολυμπιακό στον Ευρωπαϊκό χάρτη, μας άφησε μετά από 2 χρόνια που αφήνουν μια υπέροχη γεύση. spanios


Δεν θα μπω στην διαδικασία να τον αποθεώσω, το έκαναν οι περισσότεροι.
Μόνο οι εγκάθετοι και οι "ευνοούμενοι" μίλησαν με ατάκες του στυλ "ο Ολυμπιακός πάνω από τα πρόσωπα".
Όχι, διαφωνώ υπάρχουν και τα πρόσωπα.
Ο Μίτσελ είναι φιγούρα για τον Ολυμπιακό. 
Φιγούρα αρχοντιάς, ένας ποδοσφαιράνθρωπος με τρόπους, ωραίο λόγο, αυτός που έδινε το χέρι στον αντίπαλο, αυτός που εμπιστεύτηκε Έλληνες περισσότερο και από τους Έλληνες, αυτός που στεκόταν στην βροχή σαν δωδέκατος παίκτης στο Ντα Λουζ και μας πόρωνε.
Στην τακτική προφανώς και δεν φθάνει τον Βαλβέρδε ή ακόμα και τον ακμαίο κάποτε Μπάγεβιτς, αλλά η προσωπικότητα, το κύρος αλλά και οι ιδέες του για τον Ολυμπιακό, τον κατατάσσουν πολύ ψηλά, ίσως ψηλότερα από όλους.

Και εξηγώ.

Ο Μίτσελ έφερε αποτελέσματα απίστευτα στην Ευρώπη.
Και δεν το λέω εγώ αλλά οι αριθμοί..

Αν βγάλουμε έξω τα ματς με την Λεβάντε (όπως και αντίστοιχα ο Περέιρα δεν θα κριθεί επί της ουσίας με την Ντνίπρο) ο Μίτσελ και οι ομάδες του, πέτυχαν τα εξής:

Σεζόν 2013-2014 με Παρί, Μπενφίκα, Άντερλεχτ και Γιουνάιτεντ, 4 νίκες, 3 ήττες, 1 ισοπαλία, με διαφορά γκολ 13-11, δηλαδή θετικό πρόσημο και στις δύο κατηγορίες.

Σεζόν 2014-2015 με Ατλέτικο, Γιουβέντους, Μάλμε, 3 νίκες, 3 ήττες με διαφορά γκολ 10-13, έχοντας δεχθεί 4 στη Μαδρίτη.

Συνολικά λοιπόν έκανε 7 νίκες (!!), έχοντας μόλις μια ήττα στο Καραϊσκάκη και νικώντας μεγαθήρια, 6 ήττες και 1 ισοπαλία, ενώ και στα γκολ, "έχασε" μόλις 23-24.

Αριθμοί που είναι άκρως εντυπωσιακοί και δεν λένε ψέμματα..

Αριθμοί που πέταξαν μακριά το ευρωπαϊκό κόμπλεξ του Ολυμπιακού, μια δουλειά που άρχισε ο Βαλβέρδε και ολοκλήρωσε ο Μίτσελ.

Και το σπουδαιότερο, ο Ολυμπιακός του, έπαιξε στα ίσια σε όλες τις έδρες, έπαιξε ωραία μπάλα, κυνήγησε το γκολ και μας έκανε να πανηγυρίσουμε με την ψυχή μας.

Ταυτόχρονα, επί των ημερών του, πωλήθηκαν τρεις Έλληνες παίκτες με 40 εκ ευρώ, ενώ ο Κάμπελ εκτόξευσε την καριέρα του.

Όποιος του προσάπτει εσωστρεφισμούς με Τζεμπούρ, Αμπντούν, Χολέμπας, Βάις, Κασάμι και Αφελάι, ίσως να το σκεφτεί καλύτερα γιατί αποδεδειγμένα δεν πρόκειται για... καλόπαιδα..

Για τον Περέιρα δεν θα πω τίποτα, απλά σαν καλωσόρισμα θεωρώ ότι είναι μια καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Θα δείξει..

Κλείνω με ένα κοινότυπο αλλά ειλικρινές ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Μίτσελ Γκονθάλεθ...
Τα λόγια που είπε για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ πάνω στην φυγή του, είναι τεράστια και τιμούν εκείνον αλλά και τον σύλλογο.

Για αυτό πρόεδρε τα καρφιά σου για τον Ισπανό έπρεπε να τα σκεφτείς καλύτερα..


2 σχόλια:

  1. Spanios, ο σενιόρ είναι μια μεγάλη προσωπικότητα, διεθνούς εμβέλειας. Είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο ο Ολυμπιακός πρέπει να διατηρήσει άριστες σχέσεις και ίσως, στο μέλλον, να συνεργαστεί μαζί του, δίνοντάς του κάποιο πόστο αν λ.χ. σταματήσει η συνεργασία με τον Καρεμπέ. Δεν είναι τόσο μεγάλος προπονητής, είναι όμως ένας άνθρωπος με συγκεκριμένη αγωνιστικήυ φιλοσοφία και, κυρίως, με διάθεση να δει μπροστά, με πίστη στις δυνάμεις του και με επικοινωνιακά χαρίσματα. Η απομάκρυνσή του από τον Ολυμπιακό τον έχει πονέσει σίγουρα. Μπορεί στο μέλλον να ξανασυναντηθούμε...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Court το πιστεύω κι εγώ.. Για αυτό το λόγο δεν μου άρεσαν οι σπόντες από τον Πρόεδρο. Ο Μίτσελ αποθέωσε τους πάντες! Ακόμα και για Χολέμπας και Κασάμι είπε καλά λόγια, ενώ είπε ότι έκλαψε πολύ τις τελευταίες μέρες, δείγμα του ότι δέθηκε και αγάπησε τον Ολυμπιακό.
    Θα ήταν τέλειος σε ρόλο... Προέδρου!
    spanios

    ΑπάντησηΔιαγραφή