Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

O «ακαδημαϊκός του ποδοσφαίρου» πήρε το χρίσμα…


Ο Ολυμπιακός προχώρησε σε μια ταραχώδη αλλαγή προπονητή, καθώς την θέση του πολυαγαπημένου όλων μας Μίτσελ, πήρε ο Βίτορ Περέιρα. Από τον ρομαντικό του ποδοσφαίρου λοιπόν, στον ακαδημαϊκό… Ο Αντιδραστικός γράφει δυο λόγια για τον νέο coach του Θρύλου.


Ο Μίτσελ έφυγε λοιπόν. Πετυχημένος στο 100% μεν(διαβάστε εδώ την τοποθέτηση του spaniou), πλήρωσε την κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας, δε. Ο senior Mitchel ήταν ένας ρομαντικός του ποδοσφαίρου τολμώ να πω: έδινε έμφαση στους παίχτες και την ψυχολογία τους, ήθελε η ομάδα του να παίζει για τον κόσμο της, την ιστορία της και την φανέλα της…

Πλέον η σκυτάλη πάει σε έναν προπονητή αρκετά διαφορετικό! Ο Περέιρα, είναι ένας «ακαδημαϊκός» του ποδοσφαίρου! Ένας επιστήμονας της στρογγυλής θεάς! Ο Μίτσελ έμαθε την μπάλα μέσα στο Μπερναμπέου, ενώ ο Περέιρα στις αίθουσες της περιβόητης ακαδημίας της Πόρτο!

Ξεκινώντας να μιλάμε για τον Περέιρα πρέπει να τονίσουμε την καριέρα του. Αξιοπρόσεχτη αν μη τι άλλο! Πολλά χρόνια αφανής στις ακαδημίες της Πόρτο και στην under-18 ομάδα της, στην συνέχεια βοηθός του Βίλας Μπόας και εν τέλει πρώτος προπονητής των Δράκων, με 2/2 κατακτήσεις τίτλων! Στην πορεία έκανε το πλουσιοπάροχο αγοροτικό του στην Αραβία, αλλά μόνο και μόνο το γεγονός πως κάποτε είχε κλείσει στην Έβερτον (!) ή ακουγόταν επιμόνως για την Νιούκαστλ ή την Μπέρνλι, δείχνει πολλά για τις ικανότητες του και το reputation του στο ευρωπαϊκό στερέωμα!

Προπονητή επιπέδου premier league λοιπόν, πήρε ο Θρύλος! Δεν είναι λίγο αυτό! Με τον Περέιρα η ομάδα, θα μπει πλέον σε «τακτικό καλούπι»! Συγκεκριμένες θέσεις και ρόλοι, έμφαση στην κατοχή της μπάλας, αυτοματισμοί στην επίθεση και βέβαια έντονη πίεση της μπάλας! Κάπως σαν ένα προπονητικό κράμα Ερνέστο-Μίτσελ θα λέγαμε! Ο νέος Ολυμπιακός του Περέιρα θα προσπαθήσει να παίξει το ποδόσφαιρο της Μπαρτσελόνα. Αυτό ταιριάζει άλλωστε στην ομάδα, έστω στις εγχώριες διοργανώσεις! Αυτό είναι που θέλει βέβαια και ο κόσμος του Θρύλου…

Για αυτό και επελέγη λοιπόν ο coach Περέιρα… Κάθε αρχή και δύσκολη βέβαια έτσι; Ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολο και κομβικό σταυροδρόμι! Απαιτούνται ΑΜΕΣΑ μεταγραφικές κινήσεις (ήδη έχει αργήσει προκλητικά η διοίκηση) , απαιτείται ενεργοποίηση κάποιων βασικών στελεχών (βλέπε Αφελάι, ο οποίος θα πάρει μια νέα ευκαιρία λογικά) και βέβαια οι «παλιοί» Τσόρι-Ρομπέρτο-Μήτρογλου-Μανιάτης κτλ να ηγηθούν της νέας αρχής. Να ηγηθούν της ερυθρόλευκης αντεπίθεσης! Η οποία θα ξεκινήσει αύριο στο πολύ δύσκολο παιχνίδι της Ξάνθης…

Υγ: καλή μας αρχή στο red philosopher! Το χόμπι μας και το μεράκι μας, απλά θα συνεχίσουμε να κάνουμε, με τον δικό μας, βέβαια, ιδιαίτερο τρόπο!

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook :

https://www.facebook.com/pages/Red-Philosopher/767398056669402



1 σχόλιο:

  1. Αντιδραστικέ, ο Περέιρα είναι ένας προπονητής που έχει ξεχωρίσει από την φιλοσοφία της πορτογαλικής σχολής (Μουρίνιο, Ζαρντίμ, Μπόας) η οποία διασφαλίζει πρώτα τα νώτα και μετά πάει για το γκολ. Παίζει, βέβαια, και αυτός 4-3-3 αλλά είναι πολύ πιο επιθετικός και, αντίθετα, σιχαίνεται τις μεγάλες πάσες από την άμυνα στην επίθεση, κάτι που χαρακτηρίζει όλους τους Πορτογάλους - εξ ου και η δημοφιλία στην Μ.Βρετανία (Μουρίνιο-Τσέλσι, Μπόας-Τότεναμ)
    Είναι σίγουρα μαθημένος σε πίεση και πρωταθλητισμό, αν και μκε προβληματίζει το γεγονός ότι, παρόλο που είναι νέος, προτίμησε πέρσι τα πετροδόλαρα των Αράβων από τις μεγάλες προκλήσεις που λέγονταν "΄Εβερτον" και "Νιούκαστλ".
    Εξακολουθώ πάντως να επιμένω ότι το πρόβλημα του Ολυμπιακού δεν είναι προπονητικό, αλλά έχει να κάνει με την έλλειψη μεγάλων παικτών σε θέσεις -κλειδιά (σέντερ μπακ, πλάγιοι, ικανός αναπληρωτής του Τσόρι). Το κακό είναι ότι παίρνει την ομάδα μπροστά σε δύο τεράστιας κρισιμότητας και δυσκολίας ματς, στην Ξάνθη και στην Τούμπα. Για να δούμε...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή