Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Η πιο μεγάλη ώρα είναι ΤΩΡΑ


Στο ελληνικό μπάσκετ (και στον Ολυμπιακό) παρουσιάζεται χρυσή ευκαιρία. Το σαπισμένο καρεκλοκενταυρικό σύστημα (ΕΟΚ-ΚΕΔ) μπόρει ΤΩΡΑ να διαλυθεί.
Πόλεμος μέχρις εσχάτων, ακόμα και αποχώρηση από τους τελικούς ώστε να καθαρίσει επιτέλους η ΒΡΩΜΙΑ.
Αρθρογραφεί ο Αντιδραστικός


Η μεγάλη ώρα είναι τώρα λοιπόν. Τώρα που άνοιξαν (επιτέλους) οι "ασκοί του Αιόλου". Κυρίως για το πονεμένο και παρακμάζων ελληνικό μπάσκετ αλλά και για την ομάδα μας τον Ολυμπιακό-ο οποίος κακά τα ψέματα πολεμιέται ΔΙΧΩΣ ΕΛΕΟΣ από το υπάρχον και ΑΚΡΩΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΡΙΚΟ σύστημα.

Η ΕΟΚ του Βασιλακόπουλου εξυπηρετεί εδώ και χρόνια ένα συμφέρον και ΜΟΝΟ. Την διατήρηση των ηνίων στον Παναθηναϊκό. Με νύχια και με δόντια. Δεν έχει κατάφερει τίποτα άλλο. Το πρωτάθλημα μας βρίσκεται σε χείριστα επίπεδα ανταγωνισμού. Η εθνική μπάσκετ κάθε χρόνο πάει και χειρότερα και έφτασε στο σημείο να μην έχει ΚΑΝ προπονητή εδώ και μια διετία σχεδόν! Παράλληλα τα χρέη της ομοσπονδίας έχουν εκτοξευθεί. Όλα αυτά μπορεί αλήθεια κάποιος να τα αρνηθεί;;; Ειλικρινά αυτή η "διοίκηση" τι έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια;;; Τι έχει προσφέρει;;; Γιατί δεν γίνεται το αυτονόητο-έστω να τεθεί σε κριτική;;; Η απάντηση είναι απλή. Γιατί μιλάμε για τον ορισμό της καρεκλοκενταυροσύνης!!! Το χειρότερο είναι πως δεν έχει κανείς το σθένος και την ευθιξία να παραιτηθεί.

Η δε ΚΕΔ έχει φτάσει σε επίπεδα κατάντιας. Οι ισόβιοι υποψήφιοι διαιτητές ειδικά στα αιώνια ματς (που είναι η βιτρίνα μας), η άρνηση έστω και εξέτασης των παραπόνων του Ολυμπιακού (παντελής έλλειψη σεβασμού στην ομάδα μας και παράλληλα πολλάκις ειρωνικό ύφος) και εσχάτως η δικαστική κόντρα της με τους 4 διεθνείς διαιτητές (βρίσκονται σε καραντίνα) το επιβεβαιώνει νομίζω περίτρανα αυτό. Πολλές ομάδες εκφράζουν σχεδόν κάθε αγωνιστική τα παράπονά τους, δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός. Το κερασάκι στην τούρτα βέβαια ήταν οι επαγγελματικές σχέσεις του υιού Συμεωνίδη με τον πρόεδρο του Προμηθέα-και ο ύποπτος διορισμός του σε ματς της ομάδας της Πάτρας. Πραγματικό μπάχαλο.

Η αρχή όμως έγινε. Οι καταγγελίες της διοίκησης του Ολυμπιακού, σε συνδυασμό με τις μηνύσεις των "αποκλεισμένων" διαιτητών έδωσαν το έναυσμα ώστε η ΧΟΥΝΤΑ αυτή να πέσει.

Θα ακολουθήσει τσουνάμι εξελίξεων.  Αυτό είναι βέβαιο. Ο Ολυμπιακός από την δική του πλευρά (κυρίως μιλάμε για ένα θέμα γενικά του ελληνικού μπάσκετ) πρέπει να τραβήξει το θέμα... στα άκρα. Οι ερυθρόλευκοι πρέπει στον πόλεμο που άνοιξε επισήμως χθες, να παλέψουν μέχρις εσχάτων. Και τι εννοώ "εσχάτων"; Μα σαφώς να μην κατέβουν ΚΑΝ στους τελικούς.

Η λύση αυτή είναι ακραία. Αλλά τόσα χρόνια ο ερυθρόλευκος μπασκετικός Οργανισμός έχει φτάσει στα άκρα. Στα όριά του. Άρα μια τέτοια κίνηση σίγουρα θα έβρισκε πολλούς οπαδούς και φίλους της ομάδας σύμφωνους, ενθουσιασμένους και λυτρωμένους. Ζητάει ο Ολυμπιακός τους ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ στην κληρωτίδα. Τα πράγματα είναι απλά. Δεν τους βάζει η ΕΟΚ-ΚΕΔ;;; Ε λοιπόν ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ η ομάδα στους τελικούς.

Σαν γουρούνι για σφαγή τον κατεβάζουν τον Ολυμπιακό ΚΑΙ στους φετινούς τελικούς. Ας μην γελιόμαστε. Τις ορέξεις τους τις έδειξαν ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ φετινά ματς της κανονικής περιόδου όπου δόθηκαν (ειδικά στο ΟΑΚΑ) πραγματικές παραστάσεις απο τους γκρι. Ε λοιπόν τι περιμένει η ομάδα. Ας τραβήξει το σχοινί στα άκρα.

Η αρχή του τέλους έφτασε για την ισόβια χουντική διοίκηση του ελληνικού μπάσκετ. Ήταν να μη γίνει η αρχή. Ξήλωμα των πάντων και πρώτου από όλους του Βαζελακόπουλου, του ανθρώπου με το χαμηλότατο iq ("Εθνική-Εθνική") και επιτέλους ώρα για αλλαγές στο ελληνικό μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός το ΜΟΝΟ που ζητάει είναι ισονομία.  Τίποτα περισσότερο ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ. Μέχρι να συμβεί αυτό , "μάχη" μέχρι εσχάτων και όπου βγει!

Υγ: οι διεθνείς διαιτητές δεν υπολογίζονται ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, επειδή σφυράνε στην Ευρωλίγκα με την οποία η FIBA (επίτημο μέλος της, ο Βαζελακόπουλος) είναι στα μαχαίρια. Αν πράγματι η ΕΟΚ είχε θέμα με τους "Ευρωλιγκάτους" τότε πολύ απλά ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΛΟΥΣΕ τους παίχτες του Ολυμπιακού στην Εθνική, για τα παράθυρα του Σεπτεμβρίου. Το θέμα με τους 4 διεθνείς διαιτητές λοιπόν, είναι πιο βαθύ... Είναι καθαρά θέμα "αποστολής".

Υγ2: εν αναμονή της απάντησης του "κράτους" στο αίτημα των Προέδρων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου