Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

ΘΗΡΙΑ που προκαλούν τρόμο...


Οι παίχτες του Ολυμπιακού έμοιαζαν χθες στην αρένα του ΟΑΚΑ, με ΘΗΡΙΑ ανήμερα... Με τέτοιο πάθος και γυαλισμένα μάτια, προκαλούν φόβο σε κάθε ομάδα της διοργάνωσης.
Ο Αντιδραστικός υμνεί τα 12 ΘΗΡΙΑ του ΟΑΚΑ, δεν ξεχνά να επαινέσει και τον θηριοδαμαστή ενώ σχολιάζει την αξία αυτής της νίκης ενόψει της δύσκολης συνέχειας.


Τι εμφάνιση η χθεσινή; Τι αντρική και μάγκικη νίκη μέσα στο στημένο για ακόμα ένα πάρτι "Άντρο"; Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε μετά την Φενέρ (δις), την Ρεάλ (δις) και την ΤΣΣΚΑ (προς το παρόν μία φορά!) και τον Παναθηναϊκό σβήνοντας την αρθογραφία του πρώτου γύρου και δείχνοντας σε όλη την Ευρώπη πως στην καλή του μέρα ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ!

Εχθές στο ΟΑΚΑ, παρουσιάστηκαν 12 ΘΗΡΙΑ! Κυριολεκτικά τα μάτια όλων γυάλιζαν και οι φλέβες στο λαιμό και στα χέρια ήταν έτοιμες να σπάσουν! Με τέτοιο πάθος, το χαρακτηριστικό δηλαδή ερυθρόλευκο πάθος της τελευταίας εξαετίας (χαρακτηριστικό που κάνει τον Θρύλο την πιο ξεχωριστή ομάδα της διοργάνωσης), ειλικρινά αυτή η ομάδα δεν μπορεί να χάσει από κανέναν και προκαλεί τουλάχιστον... ΤΡΟΜΟ! 

Με τους Σπανούλη και Πρίντεζη πιο ώριμους (και οικονομικούς) από ποτέ, να ηγούνται στα δύσκολα, με τους δυο σέντερ Μιλουτίνοφ και Μακλίν να παλεύουν λυσσασμένα σε όλο το ματς και να βάζουν ΜΕΣΑ στα καλάθια σε αρκετές στιγμές τους αντιπάλους αθλητικούς center των Πράσινων και βέβαια με τους δυο Παπ να είναι οι άνθρωποι για ΟΛΕΣ τις δουλειές, το πράγμα έδειχνε από νωρίς να πηγαίνει στα μέτρα της ομάδας του Πειραιά.

Όταν δε οι "second unit παίχτες" βγήκαν μπροστά, τότε το νερό μπήκε στο αυλάκι. Σοβαρός Στρέλνιεκς, ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Τιλί-ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ (πόσο μα πόσο μπορεί να έλειψε;), ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΣ Μπράουν που μπήκε και έδωσε λύσεις στα δύσκολα (αυτός μάγκες θα αποδειχθεί κομβικός να μου το θυμηθείτε) και κυρίως ο ΤΙΤΑΝΙΟΣ Ρόμπερτς ο οποίος μια ΤΕΛΕΙΑ εμφάνιση, ήταν ο "παράγοντας Χ" που εν τέλει έκρινε την μεγάλη νίκη!!!

Ειλικρινά άπαντες ήταν θετικοί κι έβαλαν το λιθαράκι τους. Ακόμα και ο Μάντζαρης που πολλοί θα σχολιάσετε, όσο έπαιζε (θυσιάστηκε με 4 φάουλ από πολύ νωρίς) κρατούσε χαμηλά τον Καλάθη. ΘΗΡΙΑ κυριολεκτικά ΟΛΟΙ. Με τόσους πρωταγωνιστές και τόσο σοβαρό αγωνιστικό πλάνο (για τον θηριοδαμαστή θα πω στην επόμενη παράγραφο) ο Ολυμπιακός έπρεπε μάλιστα να κερδίσει και πιο εύκολα. Απλά το φάντασμα  της δ' περιόδου που ξαναεμφανίστηκε (είμαι σίγουρος πως θα το δουλέψουν αυτό στην ομάδα) και βέβαια το "αίσθημα της επιβίωσης" που λυσσασμένα έβγαλε ο ΠΑΟ (μην ξεχνάτε ΑΥΤΟΣ με ήττα χανόταν όχι ο Ολυμπιακός), οδήγησαν το 10 points game εν τέλει στην παράταση. Εκεί βέβαια μίλησαν τα γυαλισμένα μάτια που είπαμε παραπάνω και είχαμε απόδοση μπασκετικής δικαιοσύνης με τον Ολυμπιακό να κατακτά την νίκη.

Μεγάλο CREDIT, ακόμα ένα, για τον προπονητή μας, Γιάννη Σφαιρόπουλο. Πείτε μου ότι θέλετε, ότι τον έχω κράξει, ότι τον κριτικάρω κτλ κτλ. Ένα μην μου πείτε. Πως δεν τον πιστεύω! Ο θηριοδαμαστής Γιάννης χθες ήταν απολαυστικός. Διαβασμένος σε κάθε δευτερόλεπτο του ματς και κυρίως ΗΡΕΜΟΣ (ακόμα και στο μεγάλο σερί του ΠΑΟ), έστησε ΤΡΟΜΕΡΑ την ομάδα και φέρει μεγάλο μερίδιο της νίκης. Όχι μόνο ΤΑΚΤΙΚΆ (σε άμυνα κι επίθεση) αλλά και ΝΟΗΤΙΚΑ (αυτός έβγαλε μέσα στο άντρο 12 ΘΗΡΙΑ) πήρε ΑΡΙΣΤΑ. Για ακόμη μία φορά... Άλλωστε το διάβασμα και η ηρεμία είναι δύο από τα μεγαλύτερά του προτερήματα.

Κλείνω με την αξία της νίκης αυτής. Τριπλή ανάγνωση:

  • Καταρχήν ήταν ΚΟΜΒΙΚΟΤΑΤΗ βαθμολογικά (σας τα λεγα όλη την εβδομάδα). Πλέον το πλεονέκτημα έδρας είναι ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ και η ομάδα στρέφεται απλά στο (πιο υψηλό) πλασάρισμα. 
  • Κατά δεύτερον ήταν πολύ σημαντικό να σπάσει το πράσινο σερί (5-0) στα αιώνια ματς. Καμία ηττοπάθεια,  κανένα κόμπλεξ, κανένας αέρας δεν έχει παρθεί. Ο Ολυμπιακός απέταξε από πάνω του την πίεση των μαζεμένων ηττών (θέμα συγκυριών ήταν άλλωστε), την πιο κατάλληλη στιγμή καθώς ακολουθούν πολλά ακόμα ντέρμπι (σε τελικούς Α1 και ενδεχομένως και στην Ευρωλίγκα!).
  • Τέλος η αξία να βλέπεις 20.000 προετοιμασμένους για πάρτι οπαδούς του ΠΑΟ (οι οποίοι αποθέωσαν τον πρόεδρο τους-με ότι αυτό συνεπάγεται!) να φεύγουν με ΒΟΥΛΩΜΕΝΑ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ είναι ανεκτίμητη. Πάντα θα είναι...


*Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ακόμα ένας τελικός με Μπάμπεργκ ακολουθεί. Χαμηλά το κεφάλι, ταπεινότητα, δουλειά και ΕΝΩΜΕΝΟΙ φέτος θα πάμε μακρυά.

**Με Τιλί-Μπράουν και με κανονικό Ρόμπερτς, το ταβάνι ψηλώνει. Ψηλώνει πολύ...

***Θα ακολουθήσει η στήλη Tactic Philosopher με καθαρά μπασκετική ανάλυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου